Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by v tom hrali iní herci, ako Dustin a Emma, tento film by sa dostal asi iba na televízne obrazovky. Preto ich účasť na takto jednoduchom projekte príliš nechápem. Ale starnú, riešia iné veci ako ja a tak majú možno radosť z hrania vo filmoch, ktoré ich zrejme viac obohacujú po osobnej stránke. Ak budem v situácii, keď nastane môj posledný čas na lásku, budem s takýmito filmíkmi asi spokojnejší. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší do zbierky romantických filmov o dvoch postavách, ktoré si k sebe nájdu cestu. Dustin Hoffman mi vadil, obzvlášť jeho smiešnou chôdzou a nízkym zrastom, ale Emma Thompson bola skvelou voľbou. Je to film hlavne pre starších aby boli utešení, že aj v pokročilom veku sa dá nájsť láska svojho života. Film je rozprávaný veľmi pútavo, pri druhom pozeraní by ma asi nudil, ale pri prvom ani nie. Páru ste držali palce a aj keď sa to v úvode ťahalo ako sopeľ na rukáve, nakoniec si hlavní protagonisti našli k sebe cestu. Škoda nevýraznejších piesní a niečo tomu predsa len chýbalo, ale inak to nepokazilo mozaiku romantických filmov. ()

Reklama

jane1106 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na všechna klišé, která se leckdy s ohledem na jiná pozitiva dají přehlédnout, je Poslední čas na lásku strašně depresivní film. I přes onen optimistický závěr mi především v první polovině snímku bylo dost úzko. Režisér zobrazuje postavy Kate a zejména Harveyho jako ty nejopuštěnější a nejfrustrovanější pod sluncem. Kate pečuje o senilní matku, má nevděčnou práci, kolegyně se ji neustále snaží někomu dohodit a když pak dojde na rande, je to propadák, který hrdinka obrečí na toaletě. Harvey pomalu, ale jistě přichází o práci, bývalá rodina ho nesnese, dcera se mu odcizila, na její svatbě ho stíhá jeden trapas za druhým a ostatní hosté ho stíhají shovívavými pohledy, jakoby to už snad neměl v hlavě v pořádku. K oltáři navíc nevěstu odvede švihácký otčím, který vypadá lépe než Harvey, který má zřejmě peníze, vážené místo ve společnosti a dcera si s ním evidentně rozumí podstatně lépe. I kdyby snad ústřední duo tvořili nemocní rakovinou nebo jakkoli postižení, situace by už nemohla být černější. Vytvořit co nejbezútěšnější první část, aby pak obrat působil o to pozitivněji, je ohrané a laciné. Nevyčítám filmu jednoduchost ani prosté sdělení, ale tady prostě schází jakýkoli nápad nebo svěží nadhled, který by mě přiměl jít s hodnocením výš. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ta lehkost, grácie a přirozenost, s jakou to Dustin Hoffman a Emma Thompson společně rozehrávají, je okouzlující:) Sedne jim to spolu a jde to vidět. A to je moc dobře. Poslední čas na lásku není nějakou originální a strhující romancí ve "velkém stylu", o to více však potěší její skromnost a obyčejnost. Film stojí na souhře a výkonech "Malého velkého muže" a "The English Lady", kteří se svých rolí zhostili s temperamentem a sympatiemi sobě vlastními. "Vidíte, obědváme spolu." - "Ne, obědváme vedle sebe.", "Vy jste běžel?" - "Mohla jste taky být o čtyři vagony blíž." :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V podstatě romantický příběh o muži prožívajícím podzim života. Podělal si život vcelku dokonale, rozvedený samotář, který je zbytečný už i v práci. Dcera ho sice pozve na svou svatbu, ale faktickou roli otce už v jejím životě hraje otec nevlastní. Hořká pilulka, když se to všechno sejde najednou. V té chvíli mu do života vstoupí náhodou žena. Jak otřepané a všední téma. Nikoli ale v momentu, kdy dvojici hrají Dustin Hoffman a Emman Thompson. Pro milovníky pomalých filmů, vnitřních dramat a výborného herectví je tento film jak stvořený. Ostatní se budou ukrutně nudit. Já jsem si oba protagonisty vysloveně užíval, oba umí zatraceně dobře hrát. 85% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama