Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 1
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 496)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

♪ "I don't like the drugs but the drugs like me." ♪  – aneb splnění amerického snu skrze periodickou tabulku prvků, rakovinu plic, disstrack na zdravotnictví v USA, kuřecí křidýlka, novomexickou muziku a komplexní studii charakteru/morálky jednoho bývalého učitele chemie. Bryan Cranston & Aaron Paul jako legendární (anti)hrdinové perníkového impéria v nejlepší kuchařské show v dějinách televizní tvorby o metamfetaminové jakosti 99,1%. Magnum opus Vince Gilligana, absolutní strop quality TV, a nezapomenutelnej cinefilní zážitek, kterej jednoduše nemá sebemenší obdoby. Nuff said. 💚💚💚💚 #jessewehavetocook! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech epizod. Možné SPOILERY! Do tohoto seriálu jsem byl více méně donucen prakticky všemi, kdo ho znali a jelikož jsem věděl, že finální série (respektive její druhá polovina) začne (v té době) za měsíc, rozhodl jsem se to nakoukat, abych pak plynně navázal. A vyšlo mi to nádherně, jakmile jsem dokoukal díly, které byly dostupné, začala finální polovina. A to už dávno jsem propadl Walterovi, Jessemu, Skyler, Hankovi… a takhle bych mohl vyjmenovat prakticky každou postavu z tohoto dokonalého seriálu. ___________ Na Breaking Bad mě nejvíc bavil fakt, jak krásně a logicky se ten seriál vyvinul. Začalo to jako takový černo-humorný seriál, který sem tam míchal vážné momenty se scénami právě černo-humornými (scéna s vanou a mrtvolou) aby se postupně vyvinul do opravdu drsného dramatu, které vás nenechá vydechnout a hlavně které vás bude neustále překvapovat. Scénář je možná nejsilnější zbraní tohoto seriálu, protože kdykoliv si říkáte, že tahle postava je tam navíc či jen komparzista, tak nikdy nevíte, kdy se znovu vynoří a jakou v tom vše může mít (důležitou) roli (jeden z Andreiných synů, později i ten druhý, Todd). ___________ Pokud jsem označil scénář jako nejsilnější zbraň, tak druhou nejsilnější musí být bezpochyby herecké výkony naprosto všech zúčastněných. Od Bryana, přes Aarona po Annu, každý propůjčuje své postavě to nejlepší (a pokud to scénář vyžaduje i to nejhorší) ze sebe a vy jim žerete každé slovo, co řeknou, každý pohyb, který udělají, a nebudete vůbec zpochybňovat fakt, že fandíte drogovému králi, který je ten, který klepe. ___________ Za zmínku určitě stojí i fakt, že seriál nemá slabé místo. Prakticky u každého seriálu máte třeba jednu či dvě série, které nejsou zas tak dobré, no to se u tohoto seriálu nestalo (alespoň u mě ne). Každá série má divákovi co nabídnout a když celý seriál skončí, tak vy se nemůžete rozhodnout, která že byla ta nejlepší? První, kdy se zrodil Heisenberg? Pátá, kdy všechno začalo pro postavy jít do háje? Ne, prostě každá má své vrcholy a hlavně každá si drží hodně vysoký standard. ___________ Co závěrem? Jednoduchá odpověď - mrkněte se na tento seriál. Já jsem už pár seriálů viděl, ale tohle je teprve druhý, u kterého mohu s čistým svědomím napsat, že každá série je mistrovské dílo (pokud to někoho zajímá, tak první seriál by u mě byl The Wire.) A právě po něm jsem si nemyslel, že někdy v dohledné budoucnosti se natočí seriál, který by ho mohl překonat. No a to jsem netušil, že už v roce 2006 vznikl pilotní díl k seriálu, který se kvalitě The Wire přiblížil, jak mohl, místy ho i překonal. 100 %. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Vince Gilligan .. I'm the bad guY. _ Jako oBvykle, když jsem musel trávit nemoc doma, jsem se vRhnul na jeden seriál, který jsem z různých důvodů nezachytil od začátku, ale průběžně na něj slýchal zdařilé reFerence či doporučení přátel, až jsem se do něj v dané příležitosti Pustil. V minulosti jsem takhle během dvou týdnů dal dvě sezóny LOST nebo jindy necelých 5 sezón HIMYM - nyní padla volba na Breaking Bad, kdy jsem do pouhých 11 dnů vecpal součaSné téměř čtyři sezóny. ___ A výborných 44 epizod! Nebudu nijak rozebírat rOzdíly mezi sériemi, protože mi jejich kvalita přijde stále konziStentní, výběr i vývoj postav zajímavý a přijatelný, jejich obsah veskrze důležitý, zábavný i napínavý. Ano, JEsse Pinkman je sice několikrát na okamžitou kulku do Hlavy i od nejbližšího, začátek 4 série byl až nepříjemně pozvolný, ovšem to jsou jen drobky, které (a to spíše ve větším) potkávají každý seriál. Zde jsou po takové době šKody na kvalitě stále miNimální. Yo. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jo, je to dost dobré, ale zas takový kult? Není to seriál s nejlepším koncem, není to seriál s největším napětím, postavy se často divákovi odcizují a jejich osud ho tak nechává více chladným, než by bylo záhodno. Když to srovnám s často srovnávaným Dexterem, tam jsem vždy napětím ani nedýchal, když se schylovalo k prozrazení bezpečnostním složkám, zde mi to bylo skoro jedno. Ta popularita seriálu může být dána i těmi drogami. Nevím čím to je, ale všechno, co je jen trochu dobré a jsou v tom drogy, tak je strašně populární. Mě ty drogy zas tolik neberou no. Breaking Bad je pro mě takový napůl Dexter napůl Sopranos. Seriál to není v ničem originální, v ničem přelomový, aby si to zasloužilo až takové superlativy. Je to jen výborná podívaná, ve které tvůrci zdatně dávkují akci a zlomové okamžiky a mají děj relativně dobře promyšlený, aby tvořil kompaktní celek, což je v rámci seriálů hezký výkon. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Postavte přede mě hluché plačící dítě s utrhnutou nohou od granátu a neošetřenou hnisající ránou, a já pokrčím rameny a půjdu si koupit burgermeny do nejbližšího mekáče. Vezměte mě na charitativní akci týraných zvířat v klecích, kde budou trpící psi s roztrhanými čumáky od petard, sekyrou přepůlení umírající křečci, nebo exotičtí papoušci s uřezanými křídly a já řeknu: "vzal bych si tuhle bezokou opičku" a půjdu spokojeně domů. Ukažte mi strhanou těhotnou ženskou obsypanou podlitinami s kastlíkem na drobné u nohou a já vyprsku smíchy. Pusťte mi však seriál s věčně chlastajícím zfetovaným budižkničemou Jessie Pinkmanem a já se rozplynu láskou, citově rozložím a vydražím na íbeji autentický pytlík na kuřata z Los Pollos za deset tisíc dolarů. Bez mučení, po Ordinaci v růžové zahradě, nejlepší dramatický seriál, který měly kdy čest mé rozšířené zorničky vidět. ()

Galerie (941)

Zajímavosti (298)

  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) v celém seriálu použije výraz „bitch“ celkem 54×. (Novko)
  • Walterovi Whiteovi (Bryan Cranston) původně mělo být 40 let. Autorům se ale později zdál tento věk příliš nízký pro krizi středního věku, tak mu přidali seriálových deset let navíc. (Polinecka)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno