Reklama

Reklama

U2 3D

(koncert)
Trailer

Unikátní projekt – první 3D záznam koncertu na světě. Film byl natočen během jihoamerického turné Vertigo skupiny U2. Neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendární U2 si mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D, vícekanálovému surround zvuku a v neposlední řadě díky pulzující atmosféře turné Vertigo, které je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Cílem projektu je, jak řekl sám Bono, zprostředkovat jedinečný zážitek z živého vystoupení co nejvíce lidem. Hlavně pak mladým lidem, kteří si nemohou dovolit drahé lístky na koncert. Film slibuje novou dimezi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Sice dobrušské kino 7O zdaleka nepraskalo ve švech tak jako zcela vyprodaný koncert, ale i tak zde vládla příjemná předvánoční atmoška (to ještě nikdo netušil, že letošní Vánoce bude porád jen chcát a chcát :o) ). O U2 se nemá cenu nějak zvlášť rozepisovat, asi každý zná a asi každý ví, že se jedná o pravděpodobně nejpopulárnější kapelu Světa. Aby taky né, když tam sázejí jeden hit za hitem. 3D mi přišlo zbytečný, páč stejnak si člověk nepřipadá jako na koncertě a zas tolik 3D vychytávek tam nepustili - párkrát nám vystrčil Bono ruku z plátna, párkrát nás málem basák propíchnul basou. Ale jinak bych si to klidně dal i bez 3D. Taky to mohli v kině víc zvukově opepřit, páč to bylo možná až moc potichu. podobný koncert asi nikdy nenavštívím, páč i když je člověk v uplným kotly, tak to má k bubeníkovi cca 30 metrů, což je zatraceně daleko. Asi se ti kucí bojej, že by jim někdo hodil kelímek do vercajku nebo co... Ale jinak klobou dolů páni muzikanti! ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Senzacni a velice silny zazitek! Ale... Pokud chcete jeste silnejsi zazitek z U2, jdete na zivy koncert. Pokud chcete 3D film, zajdete si na 3D film s nejakym dejem. Je pravda, ze tenhle snimek vyuziva 3D scenu celkem dost (v porovnani s ostatnimi snimky z IMAXu), ale i tak se z koncertu dalo vyzdimat mnohem vice, coz nam u nekolika malo pisni (napr. pismenka u The Fly, prulet kreslenym mestem behem Yahweh) bylo dokazano. Na tyto tri dimenze si vsak celkem rychle zvyknete a co vam pak zustane? Zaznam koncertu U2. Nic vic, nic min. Nejsem zadny skalni fanousek teto skupiny, na druhou stranu me hudba techto chlapiku preci jen oslovuje a nektere jejich pisne (i ty, ktere zaznely), povazuji za hity. Proto davam 80%. Pokud vas ale tento hudebni zanr nebere, zkuste se radeji poohlednout jinde. Jsou filmy, kde je 3D prostor vyuzit casteji a lepe. ()

Reklama

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem slov už při počátečních titulkách...ale čelist mi spadla hned u "New Year's Day" (a to snad až k podrážkám). Skutečně velkolepý zážitek. Natočit koncert v 3D byl vážně skvělý tah (s přihlédnutím na to, že U2 mají prostě dobré songy, alespoň většinu). Oceňuji zároveň jejich výdrž na takovém projektu. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

Hlavnim problem pro me neni, ze juuu tuuu je pro me jen jedna z mnoha dobrych kapel ale nevyrovnanost koncertu. Efektni nastup je zabrzden naprosto hluchou druhou tretinou, ktera asi mnohem vice rika skalnejsim fanouskum nez me. Finale ale opet slape na plne koule:)druha vytka k samotnemu technickemu pocinu...bylo to opravdu 3D..ano bylo to, ale porad to byl jen zaznam koncertu trochu plasticteji, nic vic nic min..nemel jsem pocit ze jsem v davu, diky omezenym moznostem vyuziti vsech vychytavek 3D kina se z toho stal jen plastictejsi zaznam koncertu a ne uzas nad vydobytky techniky. Takze slusny koncert, s perfektni atmosferou davoveho silenstvi ale vic nez tri to ne..juuu tuu nejsou moje srdecni zalezitost, takze jsem nebyl uplne pohlcen a vnimal jsem uvedene chyby:) ()

L@cy 

všechny recenze uživatele

Do Imaxu sem jel na U2 s velkým očekáváním... A bylo to snad ještě lepší než jsem doufal... I když nejsem nějakej velkej fanda této kapely, tak musím říct že to byl obrovský zážitek, který provázelo pravidelné mrazení v zádech... Doufám že v Imaxu bude brzy promítat podobný projekt a tentokrát třeba s kapelou Linkin Park .... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • K natáčení bylo použito zatím největší množství 3D kamer pro jeden filmový projekt. Celkem vzniklo více než 100 hodin 3D videozáznamu. (POMO)
  • Záznam byl pořízen během koncertů pod širým nebem (mimo Severní Ameriku) v Mexiku City v Mexiku, v Sao Paulu v Brazílii, v Santiagu v Chile a v Buenos Aires v Argentině. (POMO)
  • Producenti museli získat prakticky každou digitální kameru a nahrávací zařízení na světě – tzn. 18 digitálních kamer Sony F950 CineAlta a nahrávací zařízení SR (2 kamery na každou 3D plošinu). (POMO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno