Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katastrofický horor přivádí na svět jednu z nejpůsobivějších příšer filmového průmyslu. V roce 2003 se svět dozvěděl o strašlivém zemětřesení, které smetlo z povrchu zemského část Tokia a s ním i tisíce lidských životů. O dva roky později je v troskách nalezena kamera, která patřila dvěma nezvěstným americkým dokumentaristkám. Kazeta, kterou v ní najdou, začne odhalovat děsivé tajemství. Zničení japonské metropole nemá na svědomí přírodní pohroma, ale něco úplně jiného. Něco, co nelze nazvat jinak, než „monstrum“! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

folklorman odpad!

všechny recenze uživatele

Věřte dámy a pánové, že už Blair Witch Project (letící v kinech někdy kolem roku 1999) se mě krajně nelíbil. Bylo to zřejmě zapříčiněno tím, co tento film tak paradoxně proslavilo, a sice ruční kamera. Monstrum je jen další (pokud mluvíme o způsobu natočení) špatnou kopií již zmiňovaného filmu. Samotná kamera zabírá po celou dobu jen nepřehledné detaily jako třeba chodníky atd. Samotné monstrum vypadá nejlépe na obalu DVD. Ve filmu jej uvidíte tak maximálně 2-3x a to jen ve velmi zkratkovité a nepovedené (jak to jen Asylum umí) podobě. Kdybych měl objektivně označit nejhorší film od Asylum, určitě bych vybral tento, protože i když jsou ostatní jejich filmy sračky tak je tam aspoň něco vidět . Toto je taky sračka a není tam vidět nic....takže………NEBRAT!!!.......NECHAT LEŽET!!!.......KATASTROFA!!! ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Do prdele. Dokonalý zážitok sklamania ako podmazu k rozprávaniu sa s partnerkou o pracovnom dni. Nemôžete myslieť vážne tie herecké kreácie, ktoré ak niekto zje, nemôže urobiť lepšie. Kamerový strih akože natáčania na video je výsmechom aj amatérskych oteckov točiacich záhradnú party. Celkovo sa priživovanie na úspešnom koncepte v malom rozpočte nemôže skončiť dobre. Toto je dôkaz namiesto sľubov. (videné 18.04.2018, TV Barrandov) ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ručná "dokumentárna" kamera zažíva v poslednom období renesanciu. Jedna z mojich obľúbených produkčných spoločností Asylum vie vyťažiť zo sebemenšieho kasového trháku celkom slušné a pozerateľné béčko. Čo však vznikne, keď zbéčkujete film, ktorý už v origináli stojí za starú Belu? Vznikne z toho absolútne nepozeratľná zlátanina v štýle, ako sme utekali na ľudoprázdnych miestach počas dovolenky v Tokiu. Ani fanúšik monstermovie si v tomto prípade nepríde na svoje, kedže počas celého filmu nezistí o čo sa vlastne jedná. Keď už už chce do záberu vbehnúť aj druhé chápadlo, aby to fajnšmekri mali s determináciou ľahšie, ako naschvál sa skockavie obraz či záber sa odvráti úplne inde. O herečkách by sa toho dalo napísať hodne. Keby tam nejaké samozrejme boli. Takto môžem ohodnotiť maximálne tie slečny, ktoré zaujmú jedine prikrádajúc sa kolenačky ku kamere s výstrihom až niekde po pupok. Vytvorenie atmosféry pomocou škreku, húkačiek, výkrikov či dokonca streľby nefunguje ani ako dobrý fór na zasmiatie. Som milovník béčok, ale toto neodporúčam ani tomu najodhodlanejšiemu. Keď tak viem odporučiť minimálne tucet lepších filmov s kvalitnejšou príšerkou. ()

Warle odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem naivní debil. Hledal jsem Monstrum (Cloverfield), pro jistotu to ještě hledám v originálním názvu. Sehnal jsem, mělo to správný obal, správný obsah, tak jsem do toho šel. Po 30 minutách filmu jsem si ale říkal, kde kurva je Lizzy Caplan a proč to vypadá jako naprostá splaška, vždyť to má dobrý ohlasy.. Tak jsem chvíli hledat a zjistil jsem, že koukám na tohle. Sebral jsem veškerou odvahu, nafackoval jsem si a rozhodl se, že to dokoukám. To byla chyba. Osudová. NENÁVIDÍM kameru, která skáče jako kdyby někdo něco točil na starou nokii.. Nebo spíš jako by někomu spadl telefon, padal z nějakýho útesu a do toho stále natáčel. Film naprosto o ničem, s nulovou hereckou zdatností a celkovou nedostatečností. Strašný. Už nikdy. Věřím tomu, že i japonský porno s chobotnicemi by bylo více snesitelný. ()

Enceladus odpad!

všechny recenze uživatele

V živote som nevidel väčšiu vykrádačku iného filmu ako bol tento. Cloverfield skopírovaný do posledného detailu a k tomu natočené tým najidiotskejším spôsobom ako sa dalo. Úplne rozhádzané a neprehľadné, kedže sa každých 10 sekúnd objavili nieekde inde. Ešteže občas začujem nejakú policajnú sirénu alebo výkrik, keďže väčšinu času ani nemám poňatie čo sa deje, pretože aj keď išlo o efekt, kamera je tak roztrasená, že nedokážem sa na to ani pozerať a všetko pripomína iba šmuhy. A oháňať sa tým, že som američanka človeku určite život nezachráni. Aspoň sa to odohrávalo v Japonsku, pretože USA sa stalo pre takéto katastrofy magnetom. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví na začátku i na konci snímku. (griph)
  • Během závěrečných titulků běží otázky ohledně globálního oteplování. (griph)

Reklama

Reklama