Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Zapomenutá dáma (S05E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalá filmová hvězda Grace Wheelerová Willisová plánuje návrat na výsluní spolu se svým někdejším tanečním partnerem Nedem Diamondem, a to s pomocí obnovené premiéry jejich někdejšího úspěšného divadelního muzikálu. Avšak Gracein bohatý manžel odmítne celý projekt financovat. Žena proto manžela chladnokrevně zabije a nafinguje to jako mužovu sebevraždu. Policejní vyšetřovatel poručík Columbo však této verzi neuvěří. Velmi rychle pochopí, že herečka, kterou sám po léta velice obdivoval, je vražedkyní... (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takový spek hned na začátku, to je i na mne moc. Kolumbus zazvoní, sluha otevře, Kolumbus mu řekne že je z oddělení vražd. Sluha jej evidentně nezná, ale posílá jej dál a osloví jej jako poručíka. Kolumbus se mu ničím neprokázal, ale sluha ví jeho hodnost. Boooože. Jasně, že za to bude asi moci spíše překlad, ale to u toho všichni chrápali? No, tentokrát dávám dvacet za Columba stromolezce. A za odpůrce zbraní. Taky dvacet. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Grace Wheeler Willisová: „Chcete sa k nám pridať? Premietame film.“ Columbo: „Ďakujem veľmi, veľmi pekne. Nie, nemôžem. Je nedeľa a ja som sľúbil svojmu psovi, že ho zoberiem do parku.“ Janet Leigh  dobre vyzerá a je mrštná, ale vek by som jej veru neuhádla! Tento diel ukrýva šťavnatú dávku humoru, okrem klasických Colombovych bonmotov (snaha Colomba vyhnúť sa pravidelnej kontrolnej streľbe a zapojenie psíka do prípadu). Príbeh je v konečnom dôsledku aj dojemný – už jeho názov napovedá pointu. ()

Reklama

Muso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť jeden z mierne nezvyčajných Columbo-v, keďže tentokrát je jeho úlohov dokázať vraždu žene, ktorá si na ňu nespomína. Odlišné je takťiež to, že výsledky svojho pátrania nekonzultuje priamo s páchaťelom(ako to býva vo vačšine častí)ale s jeho blízkym priateľom. Ináč sa môžete tešit na klasické vtípky s pani Columbovov a nato ako jeho pes, ktorý sa myslím volá pes, pojedá zmrzlinu:) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé díly Columba mají rozdílné kvality, co se týká způsobu odhalení vraha - od skoro naprostých haluzí po luxusní logické skládání střípků věcí, se kterými vrah nepočítal. Skoro všechny díly pak mají společnou vysokou úroveň, pokud jde o postavy padouchů. Z těch mi byli vždy sympatičtější ti, kteří se snažili poručíka oblbnout přátelským vystupováním a sváděním na falešnou stopu, celé to brali jako výzvu, a hlavně svoji prohru přijímali sportovně. To sice není případ Zapomenuté Dámy, ale originalita zde předvedeného rozuzlení a hlavně výkon Johna Paynea mi absenci mnou tradičně požadovaných atributů příběhů pána v baloňáku bohatě vynahradili. Janet Leighová sice taky hraje dobře, ale hádal jsem jí o deset víc, než jí v době natáčení bylo. Ne že by nebyla okouzlující, ale trochu mě to zklamalo;) 70% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypečený vrah a také bohužel vypečené řešení. Postarší doktor je nalezen ve své posteli s revolverem v ruce a prostřelenou hlavou. Jediným možným podezřelým může být jeho žena, skvělá tanečnice a herečka. Jak se s tím Columbo popere? Svižný, vtipný a docela uvolněný díl série. Hudba: Jeff Alexander, Mystery Movie Theme: Henry Mancini ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • První epizoda, ve které se poručík Columbo (Peter Falk) objeví v jiném oblečení než obvykle, konkrétně se objeví neobvykle elegantní ve smokingu. (Epistemolog)
  • Ještě než vejde sluha do pokoje k doktoru Willisovi (Sam Jaffe) s práškem na spaní a sklenicí mléka na podnose, leží už plný tác na nočním stolku u jeho postele. (Fenk)

Reklama

Reklama