Reklama

Reklama

Columbo - Série 7 (1977) (série)


Jak vytočit vraždu (S07E04)

(epizoda)
  • USA How to Dial a Murder (více)

Obsahy(1)

Psycholog Eric Mason ví, že mu nasadil parohy jeho kolega a přítel doktor Charles Hunter. Masonova žena nedávno zemřela za nevyjasněných okolností. Teď je řada na Hunterovi. Jako vášnivý filmový fanoušek má Eric dobrmany jménem Laurel a Hardy. A právě ty vycvičí, aby se vrhli na Huntera ve chvíli, kdy nic netušící muž vysloví určité heslo. Tím je poslední slovo titulního hrdiny z klasického amerického filmu Občan Kane. Poručík Columbo během vyšetřování netuší, na jak tenkém ledě se pohybuje, když na doktora Masona dotírá se svými všetečnými otázkami. Vrahovi nakonec nezbude, než Columba přimět, aby ve společnosti krvelačných dobrmanů vyřkl totéž heslo jako nešťastný Hunter… (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela pěkný díl, kde je hlavní padouch opravdu slizký až hanba (také tomu dost napomohl super dabing Jana Vlasáka). Jediné, co mě mrzí je, že pan doktor byl nakonec odhalen díky absurditě hned na počátku vraždy. Asi nikde na světě by se totiž nemohlo stát, že psi, kteří právě roztrhali člověka, si vesele hrajou venku s policajtem, místo toho, aby šupem putovali na utracení. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo ví, proč mám tenhle díl tak ráda. Líbil se mi nápad s vycvičením psů na zabíjení a vůbec celej ten způsob zneškodnění soka v lásce, ale taky mi přijde, že Nicol Williamson oplývá vskutku nadměrnou dávkou chladného záporáckého charizmatu, navíc je to zapálený filmový nadšenec jako my všichni, ne? K tomu jako bonus mladá Kim Cattrall. Mimochodem, jestli někdo z vás viděl kultovní Excalibur z roku 1981, pak vězte, že Merlina si zahrál tentýž herec, který tady vraždil. Jenom nenosil železnou čepičku. Být ta vražda o krapínek promyšlenější, dala bych za 5*. Rosebud... ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů. Geniální plán (leč s mnoha vrahovými chybami), solidní záporák a brilantní závěrečná pointa (na jejímž principu vlastně částečně fungovala i pointa v pozdějším dílu "Columbo jde pod gilotinu"). Nebýt Columbovy vychytralosti, zase jednou klidně mohl být náš poručík mrtvý. Mimochodem, mladičké Kim Cattrall to zde moc sluší. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto perfektním dílu zazní dvě důležité myšlenky: „I poručíkův Pes může být zbraní, už je zčásti vycvičený.“ a „Myšlení je starodávný zvyk, stojí za to ho pěstovat.“ A obě vedou k odhalení padoucha, který použije k vraždě své dobrmany a myslí si, že má tajné slovo, které utají. To ale ještě nezná Columba. Jinak se tímto dílem evidentně vzdává hold starým dobrým filmům. Tolik kulis a drobností z jiných filmů se v jednom filmu asi jen tak nevidí. Na toho občana Kanea a jeho „Poupě“ se už chystám... :-) Dávám 5 hvězdiček - 100% jednoznačně, a zahnuté tágo k tomu... :-) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi moje jednoznačně nejoblíbenější epizoda, na kterou jsem se (ještě před nástupem DVD) v televizi pokaždé nejvíc těšil. V roli padoucha se tentokrát představí vynikající Nicol Williamson (Excalibur), který zde jako vražednou zbraň použije dva dokonale vycvičené dobrmany. Moc se mi líbí celé provedení zločinu (i když nám později Columbo ukáže, že plán měl několik nedostatků), scéna, ve které psi v klecích zareagují na hlas na pásce i závěrečný kulečník, kde poručík tahá ze stolu důkazy, aby nakonec vraha ještě jednou úžasně přechytračil. Naprostá lahůdka. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Při závěrečném kulečníku Columbo (Peter Falk) vždy potopí kouli do kapsy a z té samé potom vždy vytáhne nepoškozený důkaz., což je nemožné, koule by je zničily. (Mydlivoj)
  • Jeden z mála pokusů zločince, který se pokusil zabít poručíka Columba (Peter Falk). (Epistemolog)

Reklama

Reklama