Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knižní nakladatel Riley Greenleaf vděčí za obchodní úspěchy především oblíbenému spisovateli Alanu Mallorymu. Jenže ten chce přejít k jinému nakladateli. Greenleaf se proto rozhodne Malloryho zavraždit, aby zabránil konkurenci a získal peníze ze spisovatelovy životní pojistky. Na vraždu si najme veterána z vietnamské války a specialistu na výbušniny Eddieho Kanea, který mu nabídl rukopis na téma amatérské výroby bomb. Po úspěšně vykonaném vražedném díle se však na scéně objevuje jiný specialista: detektiv z oddělení vražd, poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu komplikovaná epizóda, v ktorej Columbo nepreháňal nad únosnú mieru odpudzujúci bezdomovecký vzhľad a správanie. Okrem toho má oproti sebe zdatného protivníka, ktorý si uvedomuje strategickú výhodu, plynúcu z toho, že zločin nespáchal. Jacka Cassidyho som už v nejakej epizóde videl a jeho záporáctvo je dobrou protiváhou ku Columbovi. Tri hviezdičky najmä preto, že v mnohých epizódach je príbeh vylepšený brilantným odhalením a v tejto považujem príbeh za lepší, ako samotný záver. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roberta Culpa jsme už viděli 3x, Jack Cassidy se nám v této epizodě ukazuje teprve podruhé (a zase v knižním prostředí, i když trochu jinak). Samotná epizoda začíná legendárním úvodem, kdy ten mladík psychopatického zjevu Eddie hází po vrakách aut výbušniny. Vrah měl svůj plán dobře vymyšlený. Najme si zabijáka a díky všem stopám to má vypadat, že to udělal on, jenže on sám si mezitím udělá dokonalé alibi, takže by ho nikdo z té vraždy ani z podílu na ní nepodezíral. Jenže nepočítal s Columbem. Je to výborný díl, který bohužel trošku kazí to nejdůležitější - závěrečné odhalení. Zde bylo poněkud laciné a slabé, k takovému promyšlenému plánu by se hodilo mnohem důstojnější odhalení. I tak dám 5 hvězdiček, díl je to povedený, díky krátké stopáži má spád a kvalitního záporáka. Škoda jen toho závěru... ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V pořadí již druhý Columbo s mým oblíbeným vrahem a slizounem Jackem Cassidym. I kdyby se ani nepohnul, i kdyby nic neřekl, stále vypadá jako podezřelý číslo jedna. Kdosi o něm řekl, že chování i zjev má jako dušená šunka. Docela trefné. Ale zpět k věci – tak jako všechny Cassidyho vraždičky i tato byla připravena s mimořádnou přesností a perfekcionismem. A jako vždy neklapla, protože byla odhalena díky více méně blbé pointě se záměnou zámků a klíčů a rukopisů. Vtipné bylo, že Columbo zaníceně popisoval jeden svůj případ, který byl námětem pro předchozí díl Kandidát zločinu. Kriticky však musím uznat, že nejlepšího výkonu dosáhl Jack Cassidy pouze jedinkrát, a to pod vedením mistra nejmistrovatějšího – Stývna Špajlberga v dílu Vražda podle knihy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konecne som sa dockal dielu v ktorom si chlapik na vrazdu najme nejakeho zabijaka, takze problem s alibi nemusi riesit. Ale zapletka je este komplikovanejsia a chlapik sa snazi zvalit vinu na niekoho ineho a to sa mu stane osudnym. Jack Cassidy po druhykrat ako vrah v tomto serialy a znova je perfektny. Tento diel je menej komedialny, lebo Columbovi da tento pripad dost zabrat a riadne sa zapoti. Skoda len zaverecnej pointy, ktora je podana dost vlazne a namiesto pocitu obdivu ako vraha Columdo dostal som mal neuspokojivy pocit typu. To bolo vsetko, to je fakt koniec? 7/10. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v prostredí spisovateľov a nakladateľov musí čeliť prípadu, ktorý je nesmierne zamotaný a hlavný podozrivý má tentoraz naozaj nepriestrelné alibi. Ako takmer vždy páchateľ doplatí na podcenenie protihráča a svoju snahu o dokonalosť zakrytia svojho antispoločenského správania. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama