Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Až na zhruba 2 songy považuju Falcovu tvorbu za hudební zločin. Přesto jsem se na film o tomhle rakouském svérázovi těšil a dlouho se k němu nemohl dostat, což má očekávání podstatně zvýšilo. No a výsledek? Kdyby se stopáž ukrojila o 3/4 hodiny, sem tam se objevila silnější scéna a obecně se scénář ubíral jakýmkoli dramaticky dynamickým směrem, možná bych pak řekl, že v záplavě životopisných příběhů ve stylu "sex, drugs and rock n' roll" (nejen muzikantů) jde o obstojný snímek. Tady se ale závěrečnou hodinu neustále střídá jeden a ten samý dějový vzor a já se mohl ukousat nudou a čekal, kdy už ho ten autobus rozstřelí (v tomhle případě spoiler my ass). Sekvence "přetočených" videoklipů jsou navíc naprosto oloupeny o 80s atmosféru, kterými originály oplývají, ale to je vzhledem ke špatnému celku jen detail. Poučení, která jsem si z Falca nakonec vzal, jsou: 1. Pít whisku po litrech není cool 2. Nežeň se s labilní krávou, se kterou to bude pořád nahoru a dolů 3. Než poslouchat pop/rock/rap v němčině, to si radši dekapituji falus pilníkem na nehty ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jestli mohu srovnávat mnou nedávno viděné Walk the Line z holywoodské dílny tady s Falcem z německé produkce, tak umně mírně vítězí ta německé produkce. Oproti Walk the Line je Falco takové více surovější a bez zbytečných kudrlinek typických pro holywood. Ovšem zde ta multižánrová pestrost sahá občas i na hranici levné německé telenovely ,ale na tu světlou stranu ji zvedají všechny čistě hudební scény. Jelikož hudba Falca byla naprosto jedinečná a Manuel Rubey se úkolu zhostil dokonale. Ať už gesty nebo zpěvem. To co mají Walk The Line a Falco společného je, že za vším hledej ženu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád životopisné filmy,mám rád Falca a ačkoliv tenhle kousek nepřináší zcela nic nového (co se vyprávěcího schématu týče) sem za něj rád.Na Falcově hudbě sem vyrůstal,ale nikdy sem nevěděl,jaký Falco byl.Velmi komplikovaná osobnost.Jednou naprosto okouzlující a šarmantní a podruhé se chovající jako naprostý debil.Nic to nemění na faktu,že jeho hudbu budu mít rád i nadále a myslím,že tahle biografie za shlédnutí určitě stojí...lepší 3 a 70% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Falco za svuj kratky zivot toho stihnul tolik, ze ma divak po zhlednuti filmu pocit, ze byl osizen. Ale v kostce je vse podstatne zmineno. Mozna jsem postradal silnejsi atmosferu, ale bylo zajimave jeho zivot zprostredkovane sledovat. Slusny zivotopisny film, komu se jeho pisnicky libi, mel by si na film udelat cas. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Týden před shlédnutím v kině, jsem přehrál většinu klipů na youtube a mockrát přeposlouchal Best Of od Falca. Pár životopisů hudebníků jsem již viděl a tento evropský je takový při zemi, žádný Hollywood - prostě evropské, tudíž více uvěřitelné. Představitel byl opravdu identický a v některých scénách mě až mrazilo (Jeanny) - klipy jsou opravdu přesně podle předlohy přetočeny. Přízvuk herce byl perfektní a gesta také. Je vidět, že herce dělá také příležitost, když si vemete v čem představitel dříve hrál. Je to vlastně takové hudební drama o nevyléčitelném alkoholikovi a narkomanovi. Skvělé role zde měli i Falcova máma a žena. Do konce roku mám přeFalcováno :-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)

Reklama

Reklama