Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 3

Recenze (764)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ja mám pocit, že som sa pri tomto animáku smiala aj na tom čo vtipné byť nemalo. Namosúrený tatko Drac, bol neskutočne úžasný ale zas keď nahodil ten ňuňu fejsík s úsmevom tiež som nevedela odolať, navyše jeho neodolateľný prízvuk sa veľmi dobre počúval, Adam Sandler má u mňa hviezdičku. Film chrlí jednu hlášku za druhou a narážky na ľudí, ktorí si všeličo o príšerách myslia ma dobre pobavili. Chcela by som pripomenúť však jednu, kde Dracula označil, práve ľudí za príšery. Keby som tam potľapkám ho po pleci a len mu kývnem hlavou na znak súhlasu, že má úplnú pravdu. Genndy Tartakovsky si u mňa vyslúžil obdiv. Teraz ho už nebudem obdivovať len kvôli Dexter's Laboratory, ale i kvôli Hotelu Transylvánia. Bravó som neskutočne spokojná s filmom. Vedela som, že práve tento ma nesklame. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem "pixarovek", ale Hotel Transylvánie patří určitě mezi to lepší. Pobavila především postava Sandlerova Draculy (což je btw asi nejlepší Adamova postava za poslední roky). Nic světoborného (animace nebo třeba i písničky jsou vyloženě "user friendly"), ale na jedno zkouknutí to docela ujde. Slabší 3* ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Při každém novém animáku se chytám za hlavu, který že to "svět" si vezmou tvůrci na paškál. Jo, většinou to odserou zvířata, ale tuhle to byly postavičky starých videoher a teď různá strašidla. No, nedopadlo to nejhůř. Chvílemi to bylo velmi zábavné a plné skvělých nápadů. Samozřejmě už považuju za normu, že postavičky lítaj hekticky obrazem jako naspeedované mouchy ve velmi těsné sklenici a drmolí své nahuštěné monology v kadenci ta ta ta ta ta a někdy i mnohem větší..., jen aby to mělo švih či něco takového (sám nevím proč). O hip hop předvádějících strašidlech ani nemluvím (hrozné). Tohle vždycky trochu kazí podstatu filmu. Navíc postavy přes veškeré to snažení postrádají hloubku, byť si lze některé docela oblíbit a nejsou to zrovna ty hlavní. Pryč je doba, kdy se chválila animace, na tu už dneska sere pes, tyhle "hlavní" animáky ji mají vždy suverénně dokonalou. Halt jen ten příběh nabíjí pero kritikovo. A zde ten příběh nebyl špatný ba co víc, příběh byl zajímavý. Ježiš, co to kecám, vždyť byl vlastně o lásce člověka k mladé upírce... něco mi to říká, ale nemohu si zrovna teď vzpomenout... Jo, to byl Tvajlajt naruby. Ale povedlo se. Odzkoušeno na ratolestech příbuzné krve, kterým se to líbilo víc, než výše zmíněný Raubíř Ralf. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, nezáväzná blbina. Jej veľké plus je spojenie najznámejších príšer to jedného filmu. Dôraz je predovšetkým na detského diváka. Film je v mnohom strašne infantilný a jednoduchý. Čo ale nepovažujem za chybu. Je príjemné totiž vidieť najznámejšie monštrá takto po kope. Síce to nemá také čaro a nie je to taká pocta hororovému žánru ako Burtonov Frankenweenie, ale aj tak sa jedná o rozprávku, ktorá neurazí a má nábeh na to aby pobavila. Scéna, keď sa vlkodlak zbavil oviec, som nemohol udržať smiech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Očakával som, že Hotel Transylvánia bude presne ten typ animáku, ktorý je v dobrom zmysle slova pre celú rodinu. Tí starší, v najlepšom prípade znalci kinematografie, by si užili všetky narážky a odkazy, tí menší tempo. No a bohužiaľ film dopadol tak, že je nakoniec oveľa viac pre deti než pre všetkých, čo je pri tomto námete a jeho potenciáli škoda. Na druhú stranu sa určite nájdu filmoví nerdi, ktorým tento spôsob spracovania bude vyhovovať. Ja som skôr videl iba smršť pohyblivých farebných obrázkov a záverečná pieseň ma presvedčila o nižšom hodnotení. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Jediný lidský hlavní hrdina se jmenuje Jonathan (Andy Samberg), stejně jako hlavní hrdina knihy "Drákula". (Dracconnis)
  • Severoamerické tržby byly 148,3 milionu amerických dolarů, celosvětové 358,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama