Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Vyborný film! Konečně po dlouhé době neváhám s plným hodnocením. A to minimalistické herectví, které předvádí Ben Foster... úplně mě dostal. Scéna se Samanthou Morton ve skladu - ten chlap umí ošukat ženskou pohledem jak nikdo jinej. A pokračování scény v kuchyni - naprosto přesně vystižené rozpaky, které prostě tyto situaci provází, přesně takhle to je a toto byla dokonalá scéna. Hned si stahuju další filmy s Benem Fosterem a těším se na další film od Movermana ve stejné herecké sestavě:) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

A zase. Další z oscarových kandidátů. Ovšem filmů o válce, z války (myslím Irák, Afghánistán) se začínám přejídat. Válečné filmy mě nikdy nebraly, ale s podobnými se roztrhl pytel a je jich prostě moc. Messenger měl sice něco navíc - neodehrával se ve válce, ale byl spíše psychologickým dramatem, sondou do nitra hlavních hrdinů a navíc oplýval vcelku nevšedním námětem, jenže ani tento film mě nedokázal přesvědčit. Kdyby s sebou nevláčel oscarové nominace, asi se na něj nepodívám. Neříkám, že je to špatný film, jen je to trochu nudný film, který, ač má perfektní dva herce, nevytěžil ani zdaleka z námětu to, co by šlo... Z úcty dávám tři hvězdy. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

harrelson je pán herec, foster tiež nie je zlý, najviac ma však oslovila malá vedľajšia rola v podaní stevea buscemiho; dobre napísaná a uhraná dráma podávajúca ešte ďalší pohľad na jednu veľkú (nielen filmovú) americkú tému; nič svetoborné alebo originálne, ale poctivo urobené a majúce pár emočne silných momentov; ()

SydneyB 

všechny recenze uživatele

Trocha oddychu od typických vojenských filmů, kterých v dnešní době vzniká nespočetně, tento film nám dává zcela jiný pohled na současnou situaci na Blízkém Východě, nestará se o politiku, v podstatě ani o ty, kteří tam jsou, ale spíše o ty, kteří jsou tady. Rozhodně nejzajímavější stránkou filmu jsou skvělé herecké výkony, ale co by ne, když jde o takové atraktivní obsazení. Příběh je silný a vtáhne člověka do stejného srabu, ve kterém je hlavní hrdina. Scénář všechno dotáhne do finishe a splní vše, co nám slíbil. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

68%. Hodně za perfektní výkon Woodyho Harrelsona. Jinak je to takové nemastné neslané. Začátek dobrý, prostředek docela nudný, pak je to zas ok, nakonec docela křečovité vyznání pocitů z války. Chtělo to nějaký silnější impuls. Charakter hlavního hrdiny je téměř cel film jakoby nedotčený šíleným masakrem, který zažil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama