Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako příběh, který jako by z oka vypadl filmu Tucet špinavců, akorát místo legendárního Lee Marvina nastoupila dominatní Sophie Merceau a její čtyři "ovečky", ale nenechte se zmýlit, zdaleka tomu tak není! Film se po pár minutách přehoupne do silného dramatu, kde jsou rozdány ty nejvyšší karty. Láska, věrnost, faleš, lži, odvaha, zrada a to všechno je situováno do druhé poloviny druhé světové války ve Francii. Píši situováno, protože ne úplně věřím, že se tenhle příběh stal stejně, jako je to ve filmu. ___ Čekal jsem víc než standartní, koncentrátovou podívanou. Herecky nikterak výrazné. Průměrné. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

troška popriťahované za vlasy, nábor do skupiny, baby nevyškolené v podstate za jeden deň išli na ostro, z hereckých prejavov ako tak spokojný s S. Marceau (aj keď sú určite lepšie filmy kde ukázala viac svojho umenia. Scenár bol stavaný príliš na "cieľ" filmu. Zachrániť geológa, zabiť ofiiciera a to všetko skupinkou naivných laických agentiek. ()

Reklama

popkec 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film který je podle všeho natočený na základě skutečných událostí. První 1/3 filmu je perfektní, zvlášť osvobozování geologa z nemocnice, potom ale film rychle ztrácí a začíná být nudným. Sophie Marceau hraje perfektně, zavérečná scená se se taky dost povedla. Ostatní herečky a herci jsou čistě průměrní. Když to shrnu tak Sílá odvahy je dobrý film, který by si ale zasloužil větší spád nebo kratší dobu, jelikož se místy stává natahovaným a nudným ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Po propadáku Belphegor: Fantom Louvru se znovu sešli netalentovaný režisér Salomé a talentovaná herečka Sophie Marceau. A hle, vznikl inteligentní a napínavý válečný film. Škoda jen nevýrazného Moritze Bleibtreu v roli Heindricha a sestupné intenzity snímku. Jinak (překvapivě) nemám, co bych kritizoval. Síla odvahy je dobrý film, i když pravda, nijak nevybočující z řady válečných špionských dramat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Síla odvahy je neskutečně sympatický film. Líbilo se mě, jak se Francouzi nebáli vystrčit najevo, že špionky, díky kterým se nezhatil plán Dnu D, byli vlastně kurvy. Nicméně i to bylo ve skutečnosti trošku uhozený, a divím se, že to vůbec dopustili. Nicméně se povedlo, i když s velkým štěstím, ale povedlo. Mě ale jen mrzelo, že jedinej člověk, kterej si ve filmu skutečně zasloužil pozornost byla Sophie Marceau. Zbytek je průměr a od toho se pak odvíjí i samotný film. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Film podle skutečnosti o Lis Villameurové, která byla ve službách SOE od roku 1942 do roku 1945. (M.B)

Reklama

Reklama