Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Ne tak tragická (jak jsem čekal), přesto totálně zbytečná kopie. Od začátku do konce okopírovaný děj, se ale nemá šanci náladě originálu ani přiblížit. Chybí totiž TA syrovost a.... Dustin Hoffman. Jako když se na školní besídku nastuduje Shakespeare. Třídní je spokojená, rodiče nadšeně tleskaj, a dětem je to u pr... teda pumpička. Hvězdu navíc za oteklo Jamese Woodse. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moderní remake snímku Sama Peckinpaha přebírá z původního filmu pouze půdorys, který nijak nerozvíjí, spíše rozmělňuje. Sam Peckinpah je známý svým obdivem k násilí, které někdy až s neuvěřitelnou brutalitou ve svých filmech zobrazoval. Jeho Strašáci z roku 1971 jsou studií charakteru astromatematika v podání Dustina Hoffmana, který má jistý cynický vztah k okolnímu světu, ale nakonec v sobě objeví divoké zvíře. Jež podle Peckinpaha dříme v každém z nás. V remaku Roda Lurieho hraje James Marsden scenáristu a jeho manželka Amy je herečka. Už v tom je trochu problém, protože oba mají podobné zaměstnání, a tak zde chybí třecí plocha, kdy v původním filmu si díky manželově zaměstnání manželé nerozuměli. Další rozdíl je v prostředí – zatímco v originále jde nakonec o konflikt s vesničany na zasněném a zamlženém anglickém venkově, v tomto remaku se dostáváme do klasického prostředí amerického jižanského vidlákova, jak je známe z mnoha hixploitation filmů, včetně těch studentských. Problém je, že tihle vesničani nevypadají moc jako vesničani, zvláště když se nám tu objeví Dominic Purcell nebo Alexander Skarsgård. Takže jen čekáme na závěrečné zúčtování, jež rovněž nemá moc napětí, a protože to netočil Peckinpah, tak překvapivě ani ne tolik násilí. Celkově osobně existenci těchto dvou filmů považuji za zbytečnou. Už třeba jen proto, že oba ignorují logiku a psychologii postav, jde o koncept, do kterého tvůrce (-ci) jen zasazují postavy a jejich chování, jak se jim zrovna hodí. A to nejspíše jen pro obhajobu brutality, větší poselství filmů nevidím. Být to čisté, nenáročné hixploitation, tak si celý tento odstavec odpustím, ale když má jít údajně o psychologická dílka s přesahy, tak to prrr. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Možno nepoznám pôvodnú verziu, ale možno je to aj dobre.Možno by som totiž mala problém túto hodnotiť objektívne.Keďže ja hodnotím objektívne veľmi rada:) musím uznať, že táto verzia, nech už je verziou čohokoľvek iného, ma dostatočne uspokojila.Príbeh síce nie jeden z najoriginálnejších, ale atmosféra vynikajúca i keď nie úplne hororová, ale slušný thriller sa za ňu rozhodne hanbiť nemusí.Gradácia bola výborná a postavy presvedčivé.Ja na rozpakoch nie som a dávam zaslúžené 4*. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak nepoznáte pôvodnú verziu z roku 1971, tak slušný thriller. Rejža obratne operuje s postavami (hoci obsadenie v niektorých prípadoch nie je najšťastnejšie), snímaním oku lahodiacej krajiny i budovaním napätia. Aj posun námetu do súčasnosti zvláda dobre. Pre mladé "twilightovské" publikum môže byť snímka slušným zážitkom (na rozdiel od Van Santovho Psycha, ktorého existencia je omylom prírody). Znalec a obdivovateľ originálu si ale bude každou minútou klásť otázku, prečo by mal remake pozerať, keď ide v rovnakých dejových šlapajách, ale bez Dustina Hoffmana a Packinpahových vychytávok. A to Sony Vaio na stole hlavného hrdinu bude prehĺtať s rozpakmi. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sugestivní filmařina. Režie chytře klame tělem. To co se z počátku tváří jako další přiblblá teen killing road movie se nakonec zvrtává v drsnou survival řezničinu, kde do sebe vše zapadá jak má, charaktery hrají jako o život a děj má grády nevídané. Neviděl jsem remake, ale ani mi to zase tak nevadí. Tenhle snímek funguje výborně sám o sobě. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Slavná fráze z původní verze "vůči tomuto domu násilí nestrpím" se ve verzi, promítané v kinech, neobjevuje. (Conspi)
  • Ve scéně v hospodě se jako "pravý" Budweiser objeví i české pivo Budweiser Budvar. (Indy21)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama