Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Zajímavosti (33)

  • Biskupovy stráže jsou často vidět, jak natahují tětivy kuší ručně s použitím minimální síly. Kuše této doby byly tak silné, že tětivu nebylo možné natáhnout rukou, pokud nebyla řádně podepřena pomocí třmenu na noze, nebo pomocí rumpálu či páky známé jako „kozí noha“. Tětivu by zkrátka nemohli natáhnout zobrazeným způsobem. (Rattus Rattus)
  • Osudové zatmění je zobrazeno, jak začíná s měsícem na levé straně Slunce. Pokud zatmění Slunce nastane uprostřed dne, tak v severní zeměpisné šířce se měsíc pohybuje zprava doleva přes Slunce. (Rattus Rattus)
  • Když se Navarre (Rutger Hauer) a Isabeau (Michelle Pfeiffer) probouzí ve sněhu, tak při proměně z vlka zpět na člověka jsou jeho oči zobrazeny jako oči se svisle rozříznutými zorničkami. Psi mají zorničky kulaté, štěrbinové zorničky jsou charakteristické pro kočkovité šelmy. (Rattus Rattus)
  • Ladyhawk je ve filmu představován jestřábem červenoocasým. Jestřáb červenoocasý je ale severoamerický druh, v Evropě se žádný jestřáb červenoocasý nevyskytuje. (Rattus Rattus)
  • Když se Navarre (Rutger Hauer) blíží k hradu, kde žije Imperius (Leo McKern), objeví se v pravé části obrazovky ruka, která tlačí jeho koně správným směrem. (Rattus Rattus)
  • Poté, co Filip (Matthew Broderick) odejde do stáje s Isabeau (Michelle Pfeiffer), je Navarre (Rutger Hauer) zobrazen, jak běží v lese a přitom se svléká, než se promění ve vlka. V záběru je jasně vidět jeho meč, ale poté, co se střihne zpět do stáje, má Filip meč ve stáji u sebe, ačkoli by měl být spolu s Navarrovým oblečením v lese. (Rattus Rattus)
  • Navarre (Rutger Hauer) je během potyčky na louce s biskupskou stráží zasažen šípem do ramene. O dva dny později, když se opět mění z vlka na člověka, ale nemá na rameni žádné zranění. (Rattus Rattus)
  • Filip (Matthew Broderick) stojí hned vedle Navarra (Rutger Hauer), když mu podává látku, do které má zabalit jestřába. Avšak hned poté, když Navarre řekne Filipovi, aby si vzal jestřába, stojí Filip několik metrů od něj. (Rattus Rattus)
  • Během souboje mezi Marquetem (Ken Hutchison) a Navarrem (Rutger Hauer) v katedrále se hříva Marquetova koně neustále mění z dlouhé na krátkou, z husté na řídkou, a v jednu chvíli je zřejmé, že hříva koně je falešná. (Rattus Rattus)
  • Když strážce přijde pro Filipa (Matthew Broderick) do kobky ve vězení a následně mluví s jeho spoluvězněm, tak se mění poloha krytu stoky, kterou Filip utekl (z odkryté na zakrytou a zase zpět). (Rattus Rattus)
  • Na konci bitvy v Imperiově pevnosti se Isabeau (Michelle Pfeiffer) při pádu z vrcholu pevnosti změní na jestřába. Kpt. Navarre (Rutger Hauer) pak ihned po proměně z vlka zastřelí poslední stráže. Etien z Navarry je však plně oblečený a nebyl na to čas. (Rattus Rattus)
  • Když Filip (Matthew Broderick) vyplave po útěku z vězení ve vodním příkopu, je záběr na dva vojáky, z nichž jeden hledá svůj měšec s penězi. Filip však jeho měšec ukradne až v další scéně stejného obrazu. (Rattus Rattus)
  • Ke konci bitky v putyce na začátku filmu hodí Navarre (Rutger Hauer) kapitána Marqueta (Ken Hutchison) do ohniště. Ještě než mu začne hořet plášť, je možné si všimnout, že Marquet přepadne na bok a meč u pasu se mu nepřirozeně prohne. Je zřejmé, že jeho meč byl z ohebné látky (plast), nikoli oceli/železa. Herec se v této scéně snaží ohnutí meče zamaskovat. (salahadin)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama