Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiální text distributora)

Recenze (250)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Strašne nedomyslený film, tu nič nebolo z kostolným poriadkom. Postavy sa chovali ako totálny primitívi, celé spracovanie bolo strašne neoriginálne. Z tejto lesnej maškarády nie som vobec nadšený, ale to sa mi ani nemôže nikto čudovať, keď film nič nové neponúka, stále len ta všedná slasharovská (nezaujímavá) linka, ktorá po čase omrzí a tu omrzela veľmi skoro. Kto môže uveriť rozprávočke, že skúsených lovcov preserie jedna vyfintená blondína. Za dve veci sa oplatí pozrieť tento film a to za efektivitu vražd, ktorá mala svoje čaro a za atmosféru, ktorá v tomto filme mala svoje uplatnenie. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Autoři Rovdyru si poctivě odškrtávali vše, co do správného buranského horroru patří, až se nakonec jejich dítko stalo příliš dokonalým. Absentující moment překvapení by ještě šel odpustit, vždyť kvůli tomu tady nejsme a občas se dá vyvážit hromádkou střev, ale to že v celém filmu není jediná zapamatování hodná scéna je už na pováženou. Herci jsou samozřejmě neokoukaní, ještě aby ne, ale atmosféru sedmdesátek neuděláte jen obřími kotletami, věřte mi, vím o čem mluvím. Souhlasím s několikrát uváděným přirovnáním k Fritt vilt, Rovdyr je stejně dobře natočený a stejně nezáživný. Srovnání s Villmarkem už notně pokulhává, ten měl totiž atmosféru. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Šílená a velice brutální a násilná jízda, kde se na nic moc nečeká. Útok přijde zčistajasna od zcela normálních vidláků. Není řečeno proč, během filmu není vidět útočníkům skoro vůbec do tváře (to se mi velmi líbilo). Film ovšem vychytává všechna již desítky let stanovená klišé tak zarytě, že přímo vykrádá konkrétní filmy. A to mě vyloženě mrzelo. Jsou zde snad totožné scény nebo kamerové pohledy či místa událostí jako v jiných starších filmech například v prvním "Wrong Turn". Velmi mě "bolely" gore scény, ale to právě proto, že byly opravdu velmi okatě a amatérsky natáčené (i často kritizovaný "Inside" je na tom v tomto ohledu mnohem lépe!). Speciální efekty tedy opravdu nic moc. Jinak prostředí lesa a hlavně zvuky (domácí kino!) lesa, celá ta lesní atmosféra byla slušně vyjádřena, ale starším klasikám se opět z nějakého důvodu úplně nevyrovnala. Každopádně je to pro příznivce žánru velmi slušná slasher/hixplotation jízda… /70%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Je léto 1974. Čtyři přátelé vyrazí na víkendovou rekreační turistiku a táboření v lese. Během cesty jsou v lese přepadeni a omráčeni. Když procitnou hluboko v lese, jediné co uslyší, je zvuk lovecké trubky. Lov začíná a skupinka zjišťuje, že jim začíná noční můra : -To ONI jsou totiž kořist-! Už dlouho jsem neviděl tak napínavý horor. Rok 2008 je v horrorech vyloženě slabý! Ale Rovdyr mne mile překvapil! Na horror jsem se díval se sestrou a ta už v polovině filmu křičela -"PĚT". Tím myslela 5 hvězdiček. A tak je velice rád dávám. ---No a mé titulky :-) --- ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale co, já ten plnej dám. Docela se divím chladnějšímu přijetí od některých jedinců, protože podle mě je to vedle WT2 a Frontiers jeden z nejlepší novodobějších hixpoloitationů. Dva mladé páry putují kamsi lesem, přičemž stihnout na benzině nasrat pár vidláků, kteří si je zanedlouho dost nechutně podají. Brutální, nalítostné, bez blbých otázek nebo okecávání, aneb kravá lesní hra na kočku a myš. Značka - pro silnější povahy, které mají už něco nakoukané. V rámci žánru 90%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama