Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiální text distributora)

Recenze (250)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale co, já ten plnej dám. Docela se divím chladnějšímu přijetí od některých jedinců, protože podle mě je to vedle WT2 a Frontiers jeden z nejlepší novodobějších hixpoloitationů. Dva mladé páry putují kamsi lesem, přičemž stihnout na benzině nasrat pár vidláků, kteří si je zanedlouho dost nechutně podají. Brutální, nalítostné, bez blbých otázek nebo okecávání, aneb kravá lesní hra na kočku a myš. Značka - pro silnější povahy, které mají už něco nakoukané. V rámci žánru 90%. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem milé překvapení.Jednotvárná rychlá vyvražďovačka,opírající se ( jak už to bývá zvykem ) o plno svých předchůdců.Za tu hodinku a kousíček padne celkem solidní počet lidí,ve velké míře díky ostnatému drátu:).Na to,že jsem na tento film narazil dá se říci náhodou jsem se bavil hodně nadprůměrně. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je Norsky a Česky ale původní znění neobsahuje české titulky, škoda. 17. Července 1974, zde máme jakýsi začátek, pak se děj přesune do současnosti. Čtyři mladí lidé, tentokrát Norové, si udělají výlet někam do norských lesů. Jsou nevychovaní ( v obchodě nepozdraví ) a hádají se mezi sebou. Proč se nám v podobných filmech nesnaží ty postavy ukázat spíše v tom dobrém světle, abychom pak mohli mít komu fandit, až je banda úchylů začne honit po lese ? Pokud mi je ukážou z té negativní stránky, přestanu jim fandit a jen tak ze srandy začnu tipovat v jakém pořadí zemřou. Smrt jednoho z nich mě rozesmála SPOILER - ten co byl přivázán ostnatým drátem ke stromu - KONEC SPOILERU - chudáček. Naprosto běžný děj, který jsme už viděli snad stokrát. Na dvd je nějaký bonus, ale ani mě nelákal a nepodíval jsem se. Originál dvd stálo dvacet korun, ještě že tak. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Místy je to docela slušně brutal. Na pomezí lesního slasheru a syrovýho hixploitaion. Z Norska chodí samý kvalitky a tohle není výjimka. Banda mladejch, lesy, buran magoři s nožema a flintama, dobrá atmosféra, všechno klape správně jak má. Level násilí je tady celkej slušně povolenej, záběry typu ustřelenej nárt nebo vyvrhování střev vypovídají za vše. Bandička našich hrdinů tentokrát nejsou takoví pohodáři jako v dalším aktuálním norským masakru Fritt Vilt, hádají se, nemají se zas tolik rádi, jsou uhádaní, arogantní atd., ale jakmile začnou být pronásledovaní tak se hned sympatie obracejí na jejich stranu. Slušnej standard z krásné země. 8/10 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Norská pohodička. Již úvodní skvělá scéna divákovy ukazuje, co může od filmu čekat. Dost jsem ocenil příjemnou písničku při úvodních titulkách, při nichž je nám partička hezky představena. Celkově začátek je parádní a cítil jsem se jakoby rok 1974 opravdu byl. Zajímavý je scénář tohoto hixploitationu. Jedná se sice pak o klasickou náháněčku, ale udělat to tak, že místní vidláci místo zvěře loví lidi beru jako jeden z těch lepších. Díky postavám, kde vidláci vypadají jako vidláci a postavám člověk tu situaci věří děj plyne vcelku svižně. Atmosféra lesa, celková syrovou filmu a samotných mordů působí dobře. I když Rovdyr vzdává hold starším filmům moc dobře, tak má pro mě jeden velký problém. Děj je někdy až do očí bijíce natahovaný a díky tomu postavy jednají někdy na poklepání si na čelo. Hrdinka po jaké době konečně utočníka napadne a bodne ho. Místo ale toho, aby ho už dodělala, tak uteče a on jí začne honit znovu další minuty. Dal by se z toho udělat moc dobrý hodinový snímek, bez všech těhle blbostí. Škoda. Naštěstí to trochu vynahrazuje skvělá past ke konci. :) Rovdyr ve svém žánru určitě není špatný film, na to má své kvality. Na druhou stranu ale také není ničím, co by člověku nějak utkvělo v paměti nebo se na to chtěl kouknout znovu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama