Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 4

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (780)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $40,563,557Tržby Celosvetovo $169,801,921Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,941,874Tržby za predaj DVD v USA $2,919,520║ asi mám slabosť pre Scarlett Johansson a to určite mám ale mne to v celku sadlo, z pôvodných anime som videl dva diely a s týmto počinom od Sandersa, ktorému v celku sedí vizuálna aj akčná stránka som to bez väčších problémov pekne zhltal /videl v kine: 80%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kultovni filmy by se fakt nemeli predelavat. Tady nefunguje vubec nic. Zmatenej a popravde receno i lehce stupidni pribeh, kterej by obstal mozna v nejakym sci-fi becku. Dost tragicky herci v cele s prisernou Scarlett, to ze to nezvlada herecky clovek uz tak nejak ceka, ale tady ani nepusobi buhvijak sexy a proste stoji za prd. Jedinou svetlou vyjimkou je sympatak Pilou Asbæk . No a co se tyce akcnich scen, jako jasne, obcas se to rube pekne, ale ze by to cloveka nejak strhlo, bylo to necim napadity nebo napinavy, to ani zdaleka ne. Prostredi sice vypada hezky futuristicky, ale na tricich by se jeste zapracovat dalo. Kdyby to bylo prezentovany jako nejaky tuctovy akcni sci-fi becko, nereknu ani prd, ale takhle je to proste tragedie, kdy jsem se kazdou chvili musel divat na hodiny, jestli uz to konecne skonci. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl rok 95, rozuměj 1995, asi bych bučel blahem. Majorku Míru Zabijákovou by hrálo nějaké jiné dřevo (i když Scarlett jsem chvílemi věřil, že je robot, takže vlastně dobrý), omalovánky by byly víc analog a ruční práce a to poselství(?) by bylo tak nějak víc in. A navíc Takeši by se mohl pořádně rozparádit beze strachu z toho, že se rozsype jako zavirovanej hologram. Tohle se mi nelíbit. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace známého anime z roku 1989 to již od začátku nemělo snadné. Už kvůli přísným očekáváním a nedůstojnými trailery. Nakonec si ale tato adaptace vede celkem důstojně. Film si jde komornější cestou, jde o jeden prostý kriminální případ který v sobě ale skrývá mnohem víc. Akční scény fungují, komorní linka hlavní hrdinky také a celé pozadí toho světa je krásné a přitažlivé . Každá postava je dobře obsazená (I Scarlett) a každý herec v ní funguje (Takeshi Kitano je bůh) Pokud film v něčem kolísá je to opravdu dějová linka která není patřičně udělená na úkor filmu ale i přesto jde o milé překvapení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pane, vy jste Scarlett! Tenhle film bude plně doceněn někdy za padesát let, kdy už nová generace lidí bude běžně souložit s roboty s lidským vědomím, podobajícími se na Scarlett Johansson. V současné době tenhle film spíše jde po stopách Robocopa, Blade Runnera i jiných vzdálených scifi příbuzných, kteří už zde byly před tímto počinem. A pak je zde okruh anime píčusů, kteří budou filmu spílat, že se zásadně odklonil od jejich milované původní předlohy. Pokud film nenavštívíte v kině, ochudíte se o porn-design, který představuje z celého filmu to nejzajímavější a nejvypiplanější. Režisér Rupert Sanders moc nezvládá s danou látkou pracovat. Jeho film prakticky nevyvolá žádné emoce, žádné napětí, neustálá snaha ponechat akční složku v pozadí a vytáhnout nějaký filosofický ocas i odkaz, je v komerčním filmu spíše na obtíž. Takže i film, co má méně rozmáchlou stopáž, může znudit. Což o to, Scarlett je stále živočišná samice, která film spolehlivě utáhne, jenže by neškodilo, kdyby ve filmu byly i jiné atraktivní faktory stran účinkujících postav. Michael Pitt, Pilou Asbek, Juliette Binoche a spol. působí jen do počtu, aby hlavní hrdinka nebloudila ve filmu tak sama. Nejvíce zásadních momentů se dostaví až v závěrečné třetině filmu. Odhalí se zde skutečný původ hrdinky, mám za to, že to mělo vyznít jako pointa celého vyprávění, zjistíme také pravdu o tajemném muži v kápi jménem Kuze, který je většinu filmu považován za teroristu, jedna z kladných postav zemře. Prostě jak se ve filmu dělo méně než by bylo záhodno, tak se to ve finálním úseku najednou rozjelo. Některé scény byly pronikavě originální, třeba ta s hlubokým ponorem, vím akorát, co je hluboké hrdlo, ovšem ponor je osvěžující novinka a nejedná se o žádnou sexuální praktiku. Stejně ale, i přes výskyt potenciálně nevšedních scén, budete většinou vyhlížet konec. Akční to moc není, kecy ve filmu k ničemu extra nevedou a Scarlett nemusí být zrovna váš ideál. No co, v krizi se dá vizuálně ošukat i dřívko od nanuku. 5/10 ()

Galerie (121)

Zajímavosti (18)

  • Film během svého vzniku byl několikrát upraven a přepsán. Verze s Margot Robbie se velmi lišila od té současné, ve které například chybí několik scén z upoutávek. Kromě toho její původní sestřih, který byl několik měsíců před premiérou promítán, byl o mnoho filozofičtější a delší a měl i jiný konec. Publikum ale na to reagovalo negativně a tak byl film zkrácen do své nynější podoby. Nepoužitého materiálu je až 30 minut. (Jack_6428)

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama