Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 203)

genetique 

všechny recenze uživatele

Brad Bird ako ostrieľaný tvorca veľkolepých animákov dostal neľahkú úlohu neostať v tieni skvelej Abramsovej trojky a tento cieľ sa mu podarilo dosiahnuť, čo mi pripomenulo šťastný rozprávkový happyend. Štvrtá misia dostala úplne nový nádych, má to šmrnc, šťavu, jednoduchú, no údernú akciu, skvelých hercov, pár dobrých zvratov a trefný humor. Nyqvistov záporák, nápaditá akcia a záver filmu, to všetko má u mňa veľké plus, no stále to však nebolo dotiahnuté na perfektnú. Hlavne nereálnosť a naivnosť niektorých scén a záverečné minúty stiahli absolútnu spokojnosť. Latka je však pred (možnými) ďalšími dielmi nastavená skoro tak vysoko ako Dubaiská Burj Khalifa, mission impossible to ale nieje. 85%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil. Je to fakt špionsky nápadité a srandovní v těch správných místech. Určitě je to nejkomediálnější díl série a hodí se to tam. Nejvíc jsem ale nepochopil, proč je tajný agentský středisko ve vagónu! To jako Rusáci ty vagony neodpojujou, nebo co? Cruise je ale furt dobrej a Jeremy Renner mi taky přišel hyper. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nejmilejší akční mazlík co jsem za posledních x let viděl. Akční scény jsou jak kdyby je dělal bůh osobně a akce na Burj Khalifa vejde do dějin a to především díky snový práci kameramana, ať už to udělali amíci jak chtěli, jak se kamera postupně přibližuje k Tomovi, jako by se překulí přes jeho záda a hodí pohled dolu z Burj Khalifa, tak ty vole nevím zda to bylo tím že jsem si tohle dopřál v Imaxu, ale prostě to by vzalo dech i čerstve udělané nynfomance. Posun oproti předchozím dílům byl v daleko větší sázce na tým, tohle nebyla mise Ethana Hunta, ale týmu a dalo to filmu novej mnohem napínavější a dynamičtější náboj. Dřív šlapalo samotný provedení akce jak čerstvě vyrobený švýcarský hodinky, tady výser stíhal výser a dynamiku filmu to násobí jak svině. O akčních scénách jsem už mluvil na začátku, ty už v MI3 patřily do akční výkladní skříně, ale tady i fight Cruise vs Nyqvist působí naprosto reálně, kdo by tohle kdy řek, když tyhle kluky vidí vedle sebe na nějaký fotce. Herecký výkony taky paráda, tenhle tým by si klidně pohl prospěvovat někde u Kremlu song od Michala Davida "my sme ten správnej tým", protože fakt, ty přiject do Nagana tak naši hokejisti maj konečně adekvátního soupeře. Trošku jsem se bál jak svou roli zvládne Paula Patton, ale když ladným krokem divoké šelmy napochodovala na milionářskou party v zelených šatech z rozparkem až po prdel, začal jsem z toho mluvit japonsky. Po všech stránkách totální akční dokonalost. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine tomu dôjde nielen dych, ale aj všetko, čo robí predošlú stopáž tak skvelou – komický a inteligentný nadhľad, sympatická súdržnosť IMF tímu Cruise-Patton-Renner-Pegg, dôvtipné scenáristické hrátky s klišé, napadité agentské hi-tech vychytávky, i eye-candy akcia a napätie. Dubaj mal byť posledným dejiskom, nie prostredným. A hlavný záporák v podaní charizmatického Michaela Nyqvista mal dostať viac priestoru. V jednotlivostiach M:I-4 poteší, no ako celok sa radí až na tretie miesto, za jedničku a trojku. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ha! Lokací >pražský< Kremlik jako kouzlo nechtěného, ten >pravý< pak vizuálně efektně v luft vyhozen - ve své skryté symbolice - no krása... %-] . . . Škoda, že se v žánrové klasifikaci tají slůvko "komedie", protože právě humor dává filmu šťávu víc, než nějaké pateticky vytrendované žánrové hrátky. Cruisův akční "opus magnum", doufám jen, že si v dalších epizodkách udrží tu nadsázku a hravost. A víc se mi to nechce pitvat, bavil jsem se skvěle a o nic jiného v těch >misionářských< opusech nejde, že... - - - - - (Poprvé viděno 14.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 11684., komentář zde jako osmistýšestašedesátý - 15.1.2013) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru, Praze, Dubaji, Maďarsku i ruských a indických lokacích. Natáčelo se od 29. září 2010 do 19. března 2011. (Kuzmik)
  • Štáb musel přerušit natáčení kvůli ohlášení bomby pod Hlávkovým mostem v Praze. (albytch)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama