Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (617)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tony Scott v te nejlepsi forme, jakou kdy mel... Od zacatku az do konce vam tenhle skvost neda vydechnout a s maximalnim drajvem se zene od jednoho zvratu k druhemu, vse natoceno perfektne dokonale (bruckheimerovsky) a dokonce zde ani neni ta videoklipova scottovska zaliba.. will smith sice haze stale ty stejne xichty (az tady sem si uvedomil, ze mi to zacina vadit :-)) ale jinak hraje klasicky bravurne. Mnohem vic se mi ale libil Gene Hackman, toho stareho vyslouzilce zahral opravdu duveryhodne.. Scott si mne k sobe znovu pritahl, ja mit strasne rad thrillery... A taky pritom trochu mrazi, kdyz si uvedomim, ze to sledovani muze byt docela klidne pravda.. Nekdy zacina byt technika opravdovym prokletim... O tom, jak lehce muzou svalit na nevinneho vinu ani nemluve.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(47%) Je mi líto, ale mě tento Scottův zrežírovaný film vůbec nesedl. Rozhodně ale nemůžu tvrdit, že je snímek špatný a nestojí za pozornost. Jisté kvality se zde najdou, spíš se zjevně jedná o můj subjektivní názor. Mě totiž absolutně nebavil děj. To, že byl vcelku přímočarý a jednalo se, o hledání té pitomé kazety bych přežil, ale já doslova u toho usínal a místy jsem přestal vnímat některá dění. Takže jsem si to musel párkrát vrátit nazpět. Tváří se to jako specifický a trochu složitý film, ale jinak na tom není nic zvláštního. První půlhodina mě vůbec nebavila, až jsem měl sto chutí to vypnout, ale pak se to aspoň trochu rozjelo a jediná výborná scéna byla asi tak uprostřed sledování, kdy tu máme dlouhou naháněčku, kdy nám hlavní hrdina prchá jak o život. To mělo spoustu zajímavých situací, některé byly i spíše komediální. No a pak už se to začne táhnout až do konce a finále šlo už úplně mimo mě. Nevím, jak bych to měl ještě více shrnout ? Hudba je celkem dobře složená. Herecké obsazení – tam mě asi bavil jen Will Smith, který nezklamal, zbytek nic moc včetně nevýrazného G.Hackmana. A roli otravné manželky W.Smitha ? Ta mi zde přímo lezla na nervy. No, takže je mi jasné, že hodnotím dost slabě, ale víc jak jednorázový průměr z toho nevykouzlím a ani ty slabší 3* tentokrát nemohu udělit. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HE WAS PROFESSIONALLY WASTED UNDER THE DIRECTION OF SOME ANAL-RETENTIVE WITH WHAT LOOKS LIKE A SERIOUS VITAMIN D DEFICIENCY." ----------- Mág akčných filmov Tony Scott pred takmer dvoma dekádami nakrútil žánrovo mimoriadne nadštandardný film, ktorý by mal byť vzorom pre všetky tie plytké akčňáky, čo jeden po druhom priemysel pravidelne chrlí. Enemy of the State má všetko. Rýchle a neutíchajúce tempo, ktoré vtiahne okamžite do deja a pustí až s príchodom záverečných titulkov, skvelý mix akcie, geniálnu hudobnú stránku nie len v úvode, primerané množstvo zvratov, dej adekvátny, nie veľmi jednoduchý a ani veľmi prekombinovaný. To všetko spolu s kvalitnými hereckými výkonmi robí z Nepriateľa Štátu jedno z najlepšieho, čo žáner akčných filmov aj doteraz dokáže ponúknuť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi inteligentní thriller, ve kterém se vystudovaný výtvarník Tony Scott snaží za každou cenu vyhnout fádnosti a náznaku všední šedi! V polovině 90.let našel svůj vlastní styl, kdy už se dá hovořit o jakési psychologii jeho postav a ze Scotta se stává jeden z nejlepších tvůrců akční oddechové zábavy. Divák útržkovitě získává informace, je uchvácen skokovou transfokací a v tomto případě i precizně propracovanou myšlenkou a invencemi nabitou (a jistou) režií. Proto se není čemu divit, že Nepřítele státu lze řadit mezi nejpovedenější díla akčního thrilleru na konci 90.let a před producentem Bruckheimerem jen smeknout! Navíc Smith už není v Americe chápán jako bavič a zpěvák, ale jeho filmy už řadu let drtivě lámou žebříčky návštěvnosti!! Ať už se podílí na thrilleru, sci-fi či romantické komedii (Hitch). ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct. Kdykoliv vidím nějaký Scottův (Tonyho:) film, aniž bych to věděl, už od úvodních titulků mi je to jasné. 'Cool' klipovitý střih se střídá se záběry z družic, schopných zaměřit a zaostřit i na nápis na tričku. Ale to je prostě Tony. :P BTW: Nepřipadalo vám Déjà vu jako nějaké déjà vu? BTW: Nepřipadalo vám Déjà vu jako nějaké déjà vu? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 1998 v New Yorku. (Varan)
  • Film s rozpočtem 90 milionů amerických dolarů si za první víkend připsal 20 milionů. V polovině dubna roku 1999 pak měl film na kontě výdělek 111 milionů amerických dolarů. (Sony1994)
  • V scéne, keď sa Bob (Will Smith) skrýva v aute svojej opatrovateľky, ktorá ho vezie za synom, je pri pohľade zhora pri odbočovaní vidieť, že ulica je úplne prázdna. No v ďalšom zábere, keď auto vychádza zo zákruty, sú po oboch stranách chodníka zaparkované autá. (N0X.)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama