Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (603)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Když přeskočim ty typický pozitiva jako práci s kamerou, herecký výkony, nabušenej soundtrack, kaskadérský kousky, bojový scény na jedoucím vlaku nebo nahánění v úzkejch uličkách Benátek, tak jediný co musím filmu trošičku vytknout, je ten nedávnej hollywoodskej trend, že každej film větší frančízy musí bejt rozdělenej na dvě části. V tomhle roce už je tohle třetí film, kterej je tzv. Part 1 ze 2, hned po Fast X a Across The Spider-Verse. I přesto, že tomuhle novými trendu nefandim, tak aspoň uznám, že z předem zmíněnejch filmů působí Dead Reckoning, Part 1 jako nejucelenější a ne jako film, kterej se tvůrci rozhodli náhodně ukončit s nápisem "To be continued...". Stejně je ale paradox, že předchozí díly byly v rámci stopáže vždycky kratší, ale přesto dokázaly odvyprávět kompletní příběh, kterej má začátek, prostředek a konec. I přesto, že tohle nebude patřit do mý TOP trojky Mission Impossible filmů, tak musím film všem fanouškům týhle frančízy a Toma Cruise doporučit, protože se pořád jedná o jeden z nejlepších blockbusterů tohohle roku a já můžu jenom doufat, že nám stávka herců neprodlouží to čekání na Part 2. Více ZDE! ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $291miliónov║ Tržby USA $172,135,383║ Tržby Celosvetovo $567,535,383▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Panečku, čo sa to deje? Toto mal byť jednoznačne jeden z filmov roka a ono to nakoniec úrovňou vytiahne niečo málo nadpriemer. Tom Cruise akosi poľavil (možno filmu uškodila aj doba pandémie) aby do sveta vypustil takýto nedopečený vývar predošlých nulových šancí. Dramaticky si to ešte ide v dobrých koľajach (pre pána čo nám to urobili z Rebeccu) ale v rámci akcie, ktorá vždy túto sériu zdobila, tu máme dosť nevýrazné a nenápadité úseky, priam rušivé, hlavne tá estráda s vlakom, či aj ten zoskok motorkou nebral tak ako bol prezentovaný v promo záberoch pred premiérou filmu. Dosť to brzdí aj premrštená minutáž, niektoré zbytočné úseky, či naivné scény. Pred pokračovaním má čo naprávať aby sa reputácia zachránila, lebo očakávania boli obrovské. /70%/ ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

UŽ ZASE BĚŽÍ, pěkně předpisovým junáckým tempem, kolínka správně nahoru (jo, jasně Tome, my víme, že jsi věčný mladík , nemusíš nás o tom pořád tak okatě ujišťovat). Film samotný je pak sledem lepších akčních scének, nalepených na naprosto dementní kostru, která jakoby vypadla z šedesátkových špionážních béček, které se tak krásně později parodovaly. Celý koncept Entity mi přišel úplně směšný. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že letošní filmové léto má vzestupnou tendenci. O sedmé MI jsem četl ledacos, ale po tom, jak nadšený jsem byl z dílu předchozího, jsem čekal bombu. A nezklamal jsem se. Upřímně, Tomíka moc nežeru, mimo tuto sérii občas jen nějaký ten sólový projekt (z poslední doby ale jen Na hraně zítřka, max. Nevědomí), ale pro ty nemožný mise začínám mít fakt těžkou slabost. Chvílemi malinko patetické, ze začátku jsem lehce nestíhal technické věci a párkrát musel trošku přimhouřit oko nad přemrštěnou akcí, ale to jsou jen promile záporů. Skutečně jsem si v kině hodně lebedil. Pevně doufám, že Oppenheimer bude ještě lepší a to už by měl být opravdu orgáč. 90%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi každej z nás už někdy hledal klíče, ale šestihodinovej dvoudílnej film o tom natočil až Tom Cruise. Jasně, že u akčního blockbusteru nečekáš oscarovej scénář, ale ono to má hele taky svoje hranice. Po každý akční scéně dvacetiminutová debata, kde si všechny postavy vzájemně vysvětlujou o co tady jde, Cruise za každou druhou větou opakuje "rozumím" a ten klíč...to není jen tak obyčejnej klíč, je totiž začarovanej! Protože ať si ho dá kdokoli kamkoli a dělá s ním cokoli, tak ten klíč prostě nikdy nevypadne. Ve větru nebo v dešti, klíč stále drží. No já si hlavně držím palce, aby ho v druhým dílu vážně někdo někam strčil a byl klid, protože kromě tří akčních scén a prezentace Cruisovy fyzický zdatnosti jsem nic zásadního neviděl. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Rovnako ako v prípade predchádzajúcich štyroch dielov, BMW má vo filme opäť rozsiahle umiestnenie svojich automobilov a motocyklov. Počas naháňačky v Ríme môžeme vidieť najprv Grace jazdiť na policajnom BMW 330e a Ethana na policajnej motorke BMW G310GS. Následne obaja presedlajú do čierneho BMW M5 Competition. Ďalšou výraznou stopou BMW je model iX, na ktorom v rakúskych Alpách jadzí Benji. (m.a.t.o.)
  • Když si Grace (Hayley Atwell) propůjčí přes masku identitu Bílé vdovy (Vanessa Kirby), její oči zůstanou hnědé (namísto modrých). Je zvláštní, že to nikdo, zejména její vlastní bratr, nepozná. (Guilemot)
  • Orient Express používá elektrické a dieselové lokomotivy poskytované místní železnicí a nepoužívá uhlí. (sator)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama