Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 10

Recenze (607)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAHLE MISE JE VĚTŠÍ NEŽ MY!“… Akční pecka. Cruise dělá všechno možný i nemožný, ale stejně to k tomu, abych mu přiznal, že je největší akční hvězda současnosti, nestačí. Jinak - nejen návštěva Říma mně připomněla Fast X. Spousta věci je tady podobně akčně „přepálená“. Rozdíl může bejt v nasnímání a podání těch mega akcí, kterým vévodí (aspoň u mě) ten skok. V kině velká paráda! Pak příběh… kterej je díky tý umělý inteligenci zase trochu odlišnej od ostatních filmů. Každopádně, dokud si to udrží aspoň takovouhle úroveň, do kina půjdu vždycky!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Díky rozpočtu 291 mil $ jde o nejdražší díl série. 2.) Film se natáčel během pandemie COVID 19. Během natáčení unikla nahrávka, jak Cruise vytýká (křičí) členům štábu, že nedodržují opatření. 3.) Druhý díl by měl jít do kin koncem června 2024. 4.) Thx za titule „???“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

petero 

všechny recenze uživatele

M:I 7 začína nudiť. 3 časť s rovnakým štýlom (vďaka tomu istému režisérovy) neponúka nič nové a už vôbec nič impossible zato ponúka najhoršieho záporáka sérii. Akože Christophera McQuarrieho mám rád a toto je stále séria na vysokej úrovni ale tu už vyditeľne dochádzajú dobré nápady a pretavujú sa skôr do tých zlích (famózna bitka na záchodoch vs WTF bitka na mostíku alebo v stiesnenej uličke) a žiadna vedľajšia veľká momentka ako s mladou policajtkov v predchádzajúcej časti! A pritom to má skoro 3 hodiny. Akože akcie je dosť (ale sú len opakovanie niekde už videného) ale sú tu aj hluché ukecané miesta. Starí tím je žalostne nevyužitý a Rebecca Ferguson s Vanessou Kirby sú tu ako keby z povinnosti. Jediné svetlé momenty sú snažiace sa nové prírastky Pom Klementieff a Hayley Atwell. Skok z útesu na vlak ako napínavá scéna? Tú niekoľkonásobne prekonáva úvodná scéna z 28 ročného GoldenEye. Ešte že tu je to ukončenie. Ale tak to je tu s každou akčnou scénou, že ju zachráni nekaká veselá drobnosť. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to komplexně. Bavil mě přehledný příběh i nefyzický záporák, jímž je aktuálně všude propíraná umělá inteligence. Bavil mě Tom Cruise, strkající Bonda i poslední bondovky do kapsy. Bavila mě akce a všechny ty akční eskapády ve fyzicky i technicky vypiplaných sekvencích. Z už tak dlouhé série M:I vlastně nejlepší díl a to je ho zatím jen polovina. Uau. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Krpatému dědovi Tomášovi už to požírání placent scientologických potratů a srkání smutýs z jejich kmenových buněk evidentně přestalo zabírat, a jakmile zapomenou na chvíli zapnout kamerové filtry a on nemá při venkovních scénách na držce tunu mejkapu, vypadá jako oteklý, roztékající se botoxoid. Vyhlížel by daleko lépe a skoro i mužně, kdyby si nechal rozorat držku vráskami a přiznal šediny, protože tenhle dobarvovaný, přebalzamovaný, prkenně bezmimický Ken za zenitem s porcelánovým chrupem už je místy až strašidelný, a v případné dvojce Mumie by se s takovým vizuálem parádně vyjímal na opačném konci spektra jako náhle oživlá náplň zatuchlých pyramidových sarkofágů. Jinak je tento boj s umělou demencí sice tak trochu Myšn Inpussyblb, v němž prefíkaná CIA v obavách před digitální penetrací najme tisíc strojopisců, kteří začnou panicky datlovat počítačové archivy do analogů, místo aby je prostě hodili do oflajnu a tupě vytiskli. Nicméně zdaleka ne tak sterilní a přitroublý Eintopf jako předchozí Výpadek, mile progresivně nepřenegrovaný, nepřebuzněný či nepřetranzistorovaný (Dicki, drahý Paramounte!), a hlavně neustále zábavný a naprosto spektakulárně natočený se třemi prdelemi parádních originálních akčních vyfikundací, mezi nimiž kraluje dominový vlak. Prostě taková velmi důstojná a adeqátní náhrada Bondáže, která neslavně skončila jako potrava pro moderní, kvocientně strádající světoobčany v kýčovitě patetické křeči afroamerických kmenových válek a přitrouble oslizlé homoromantiky. Náhrada Bondáže, které by ovšem také slušel nějaký sympatičtější, charismatičtější, a zejména hrající děda v hlavní roli. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mission: Impossible je opravdu spolehlivá luxusní značka akčních blockbusterových trháků, která neumí zklamat. Přes jednoduchou zápletku "hledej klíč, šmudlo" dostáváme servirovanou vybroušenou akci do posledního detailu, například římská honička s fiatem, má nejen skvělou dynamiku, režii a kamerově vybroušený scény, ale i nápaditost a humor, že proti ní honička v tom samém římském exteriéru v Rychle a zběsile 10 vypadá jak chudá příbuzná lidí bez fantazie. Bení to však jen o honičce v Římě, pouštní přestřelka nebo Benátský fight mají zase jiné originality, jedna využívá pouštní bouři a druhá zase na emoce. Při závěrečné vlakovce si tvůrci vysloveně vyhráli s každým detailem. Mám vlastně jen dvě výhrady, první zásadnější, že tvůrci se báli nějak výrazněji přitvrdit směrem k přeživání postav a pak , já teda vím, že my muži často ženským čumíme jinam než do oči, ale nevšimnout si, že holka který koukám den co den do očí má najednou hnědé místo modrých očí to je teda v kontextu s následnou klíčovou scénou dost zajímavé, ale chápu nesrmetelnost postav neznamená že absenci barvosleposti. Ovšem tento oční otazník se neprojeví do mého hdonocení, protože jsem dostal absulutního akčního mazlíka, neodfláklýho, poctivýho, dělanýho s pořádno udávkou originality jaký už dlouho, dlouho v kinech nepamatuji. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Nebezpečnou scénu, kdy se Ethan (Tom Cruise) jedoucí na motorce odrazí z rampy na hraně hluboké propasti, absolvoval herec sám bez dubléra. V rámci tréninku absolvoval Tom Cruise přes 500 seskoků padákem a 13 000 motokrosových skoků. Během natáčecího dne zopakoval Tom Cruise skutečný skok z útesu dokonce šestkrát, aby dostal ze scény maximum. Samotná rampa ve filmu se na norském útesu stavěla několik měsíců pomocí helikoptér. (venus)
  • Rovnako ako v prípade predchádzajúcich štyroch dielov, BMW má vo filme opäť rozsiahle umiestnenie svojich automobilov a motocyklov. Počas naháňačky v Ríme môžeme vidieť najprv Grace jazdiť na policajnom BMW 330e a Ethana na policajnej motorke BMW G310GS. Následne obaja presedlajú do čierneho BMW M5 Competition. Ďalšou výraznou stopou BMW je model iX, na ktorom v rakúskych Alpách jadzí Benji. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama