Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 10

Recenze (607)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S vysokým hodnocením se tedy vůbec neztotožňuji. Rovnou sjedu k záporům: 1.nečitelný záporák, který vlastně nemá tvář, lidský představitel vypadá zajímavě, ale poprvé se pořádně zjeví až někdy v půlce. 2. Přepálená stopáž a to máme prosím pěkně teprve půlku příběhu. No tak to teda potěš. Co bude vyprávět druhý díl asi každý tak nějak chápeme, ale zda bylo nutné zrovna takto slabou zápletku dělit na dvě. Škoda. Fallout byl zcela někde výkonnostně jinde. 3. Tom Cruise poprvé vypadá opotřebovaně. 4. Mě se zdálo, že akce je prostě málo a chybí nějaké komičtější momenty. 5. Chybí scéna u které by se tajil dech, tyhle scény vždy série obsahovala. Ať už to bylo Langley nebo mrakodrap... Když to zhrnu, tak za mě druhý nejslabší díl série. A bohužel, což mě vyděsilo, to má velmi blízko k posledním dílům Rychle a Zběsile. 65% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[92%] Viděno v kině. Paráda, doba hloupého covidu byla zlá, a to v mých očích především i kvůli filmům. Spoustu filmů se odkládalo a tento nejnovější MI je ukázkovým příkladem. V tu dobu jsem Cruise a celý jeho tým litoval, že museli točit v blbých podmínkách s roušky, a i sem tam pár herců ve vedlejších rolích museli vyměnit. Nyní k věci. Poslední dobou se mi velmi těžko hodnotí filmy a už vůbec nemám rád nějaké přiřazování, který díl dané filmové série je lepší, porovnávání s jinými atd. K téhle Mission Impossible série mám docela zvláštní vztah. Od třetího dílu mě to bavilo asi nejvíc. Jenže pětku jsem si pořádně oblíbil až po čase a především šestý díl nesoucí podnázev FALLOUT mi přirostl k srdci až po letech. No a tento nový díl Dead reckoning part one? Z kina jsem odcházel úplně nadšený. Během pár dnů jsem si srovnával myšlenky. Názor k horšímu jsem naštěstí nezměnil. Zápetkou a dějově je o ždibec lepší FALLOUT, ale ani u tohoto nejnovějšího počinu nemůžu být víc kritický. Celé to téma okolo umělé inteligence (ve filmu stále oplývané jako ENTITA) bylo víc než zajímavé, a především si to okolo toho udrželo myšlenku a nadále se odvíjelo svižné dění filmu. Prvních cca 30 min bylo dobrých, zaujalo to, i když to bylo trochu v některých scénách usekané, třeba akci v poušti bych trochu prodloužil, ale to je asi tak vše, co bych trochu upravil. Po těch zmíněných cca 30 min se teprve objevilo úvodní theme se skvělým a známým soundtrackem. No a pak film ubíhal neskutečně rychle. Tempo filmu, akce, vtip, napínavé momenty, skvělé herci včetně s nesmrtelným Cruisem – prostě lahoda. Někteří píší, že akce už není až tak originální a nová, ale vždyť už toho bylo natočeno dost, tak tyhle argumenty moc nechápu, prostě tu máme plno kverulantů. Třeba celá ta automobilová naháněčka je pěkně dlouhá, nápaditá, chvílemi vtipná, dynamická. Naopak temná a nervy drásající sekvence na tom mostě, kdy dojde k vypjaté a emotivní situaci je opravdu zapamatovatelná (nějak se mi podařilo zadržet slzy). No a velké finále s vlakem orient expres je rovněž působivé a i napínavé. Stejně tak Cruisův reálný skok na motorce je supr! Hudba od Balfeho není ničím originálnější, ale poslouchá se stále dobře. Herecké obsazení je na tom výborně, krom skvělého Cruise mě zde nejvíc bavila herečka hrající Grace. Společně s Tomem měli mezi sebou tu pravou chemii. Nechybí ani staré postavy jako je Luther, Benji nebo Ilsa. Nový záporák má své charisma a určitý respekt dokáže vzbudit. Potěší i navracející se postava Cartridge z prvního dílu. Co k tomu víc dodávat? Bylo natočeno už dost originálnějších akčních kousků z téhle série, ale i tak jsem nesmírně spokojen; těch 163 min mi uteklo opravdu rychle. I to skončilo relativně uzavřeně. Jako jasně, příběhově ne, ale hezky to vypadalo ke konci téhle první části. Nemůžu se dočkat už druhé části, které se snad dočkáme příští rok. Skvělá práce! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

K prasknutí napínavý a k neudýchání gradující nesplnitelná mise, kterou se možná neredefinuje celý žánr, ale série určitě ano. Nechápu, jak to McQuarrie dělá, že je díl od dílu intenzivnější, nepředvídatelnější a i přes množství lokalit a postav sevřenější. Všechno, co vidíme, je známé z jiných filmů či značek a stejně to snad nikdy nevypadalo a neznělo takhle dobře. Pasáž na letišti mi přišla jako něco tak rafinovaného a tempem k dokonalosti vyladěného, až jsem se bál, že zbytek filmu se podobné lahůdce bude snažit jen přiblížit, ale díky Benátkám, motorce i vlaku byl pravdou přesný opak. Jedna z návštěv kina, kdy bych i po pěti hodinách chtěl přídavek. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Vrchol série (pro mě pátý díl Národ sobě) již je za námi, přesto se jedná o kvalitní akční nakládačku, u které se nenudite. Navštívíme podmořskou hladinu, Rakouské alpy, Řím včetně jeho známých míst, stejně tak Benátky, kde v úžasných uličkách běží Hunt svou misi. Cruise má i ve svých 60 letech stále na to a rozhodně nepůsobí při akčních scénách trapně - ba naopak, velký respekt! Trochu mi vadil styl natáčení některých dialogů, kdy se pro zpestření používaly závěry hovořící osoby z vícero úhlů a při rozhovoru dvou osob šly dialogy proti ose, tedy působily nepřirozeně a člověk se pak neorientuje, kde druhá osoba je...ale je to asi jen můj problém. Akční scény i při změně kameramana zůstávají přehledné a např. bitka v mini uličce je přesvědčivá a velmi pusobivá. Jestli na něco jít do kina, tak na Mission impossible- série přináší to, co v tv bude již poloviční a co lze nazvat letní hit;) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Kvalitní akční blockbusterová práce s několika highlighty - ale to nestačí. Cruise a McQuarrie našli svůj osobitý, poctivý a trpělivý styl a přidávají další solidní díl do série. Řemeslo je velkorysé a na vrcholu současných hollywoodských možností - ale 160 minut neutáhne, protože příběh pokulhává. Story je opět zbytečně zalidněna čtyřmi proplétajícími se partičkami, jejichž kmitání zbytečně brzdí osobní linku, zároveň poněkud zneklidní vize AI jako padoucha. Odklad o rok téhle hrozbě určitě přispěl na aktuálnosti, ale pojetí AI jako zlovolné laškující entity, zamčené na klíček v jedné skříni v ponorce, co se ráda projevuje v podobě windowsáckého screensaveru, pořádá party a není schopná zastavit jednoho ambiciózního šedesátníka, když logicky musí vědět o každém jeho kroku... je prostě bizarní a mimo. Film tak funguje zejména v rovině blízkých osobních vztahů (cool montáž okolo benátského mostku, nástup a výstup z vlaku), špiónský opus se však nekoná, spíš kvalitní průměr v rámci žánru. MI3 >... MI6 > MI5 >  MI1 > MI4 > MI7 ............... MI2. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Pri natáčaní režisér McQuarrie zistil, že herečka Pom Klementieff je tak ohybná, že ju pre jej gymnastické schopnosti prezýval „Pom Cruise“. (Arsenal83)
  • V rámci tréninku na kaskadérský seskok na motorce do propasti se postavila kopie rampy na jiném místě, kde tým díky simulaci skoku ladil, jak strmá se má rampa postavit a kam umístit kamery. Po opakovaných jízdách a následných skocích z tréninkové rampy Tom Cruise (Ethan) dokonce prohlásil, že podle zvuku a vibrací motorky pozná, jak rychle jede. (venus)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama