Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 203)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že MI serie je jedna z mála, kde má každý díl naprosto rozdílný režijní rukopis. První díl byl nejvíce špionážní jízda, druhý akční poetika (mnozí nedocení), třetí fyzično a kinetická akce. Je zajímavé sledovat, jakým směrem se ubírá díl další, aneb pro Brada Birda to byla velká výzva jak chce tuhle hru vlastně hrát. Čtyřka se daleko nejvíce podobá trojce. Přesto nejsem přesvědčem, že dosahuje jejích kvalit. Cruise je magor. Jeho kaskadérské kousky jsou over the top. Akce je DOKONALE natočená, předeveším pak adrenalinové "finále" v dubaji a akční scéna mezi auty (vše útržkovitě v traileru). Fyzično je i zde, ale na rozdíl od trojky spíše v detailech a polocelcích. Necítím jí "nasáklý" celý film a to trochu zamrzí. Přece jen Abrams je Abrams. Maximální důraz je zde kladen na tým (výborné obsazení, výtečná chemie) a to je dobře. Po čtvrté sám proti všem - to už by nebylo ono. Camea jsou ok (Sawyer i Ving Rhames na konci jsou trefa do černého). Je to jízda. Zřejmě nejrychlejší akční film roku, Tom ve vrcholné formě. Možná trochu moc mainstreamové (BMW, iPhone), ale tak s tím se v dnešní době marketingu tak nějak musí počítat. Zašel bych do kina i znovu. Není to tak "opravdové" jako předešlý díl, ale zdatně mu sekunduje. Ethan Hunt na téhle vlně - to je naprosto v pořádku. PS: Sekvence v Dubaji - možná nejvíce strhující kaskadérská scéna ever. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine tomu dôjde nielen dych, ale aj všetko, čo robí predošlú stopáž tak skvelou – komický a inteligentný nadhľad, sympatická súdržnosť IMF tímu Cruise-Patton-Renner-Pegg, dôvtipné scenáristické hrátky s klišé, napadité agentské hi-tech vychytávky, i eye-candy akcia a napätie. Dubaj mal byť posledným dejiskom, nie prostredným. A hlavný záporák v podaní charizmatického Michaela Nyqvista mal dostať viac priestoru. V jednotlivostiach M:I-4 poteší, no ako celok sa radí až na tretie miesto, za jedničku a trojku. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen série, která s díly kvalitou roste, ale také přehlídka krásných lidí (žen, mužů), krásných věcí (hitech hračky, dokonale padnoucí obleky od drahých módních domů) a velmi dobré zábavy. Kvalitně odvedená práce, která se konečně dostává do humornější roviny a nebere sama sebe tak vážně. Scény v Dubaji si zaslouží druhé shlédnutí, zbytek doplním brzy, ale ten film mě tak nějak nabil pozitivní energií...a to nejen díky precizně televizním open titles:). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejpádnější důkaz proto, proč zbožňovat Abramse, jelikož tohle scientologické produkční pozlátko sice zdědilo po svém předchůdci většinu charakteristický rysů, jako je adrenalinová akce a spousta popichování dílů minulých, ale pozapomnělo dodat alespoň kapku ze sebe, protože prototyp BMW, ani vnady hlavní hrdinky nezůstanou v hlavě déle, než jak dlouho trvá legendární úvodní odpočet; nulová práce se záporákem, nepříliš chytlavý děj a předčasný vrchol všeho uskutečněný už v Dubaji, už jde vyloženě jen a pouze na Birdovo triko. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Niet pochyb o tom, ze scena na mrakodrape v Dubaji je grandiozna a celkovo sa mi stvorka velmi pacila, ale stale mam v pamäti trojku, ako vobec najlepsiu cast a na zaporaka P. Seymoura Hoffmana som nezabudol dodnes. V tomto filme sa mi pacila uloha Simona Pegga, vdaka ktoremu to bolo o nieco viac humornejsie. Avsak po reprize Ghost Protocol musim uznat, ze aj tato cast ma u mna rovnake kvality, ako trojka, takze za mna obrovska spokojnost. _________ Tom Cruise - (Ethan Hunt) +++ Jeremy Renner - (Brandt) +++ Simon Pegg - (Benji) +++ Paula Patton - (Jane) +++ Michael Nyqvist - (Hendricks) +++ Vladimir Mashkov - (Sidorov) +++ Ving Rhames - (Luther Stickell) +++ Tom Wilkinson - (IMF Secretary) +++ Michelle Monaghan - (Julia) +++ Produkcia: J.J. Abrams, Tom Cruise +++ (Videl v kine 18.12.2011) +++ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Exploze Kremlu a Rudého náměstí v Moskvě vznikla ve studiu s pomocí záběrů skutečného náměstí. Scénu natočil oscarový specialista na vizuální efekty John Knoll: “Naplánovali jsme polohu, kde a kdy kdo je, a potom natočili panorama a běžný život náměstí. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška AK 74, útočná puška G 36, AKU 74 a samopal G 26. (K98)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama