Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 203)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Mimo povrchně zasvěcenecké rozpoznávání známých tváří českých herců a pražských lokalit (Florenc, Mánesův most), je pro tuzemského diváka Ghost Protocol poučný i z hlediska vytváření fikčního filmového prostoru. Scény z Kremlu, kam Cruise napochoduje maskovaný za ruského důstojníka, jsou samozřejmě z části točené na jednom z nádvoří Pražského hradu, a zároveň obsahují i záběry na kremelský palác, kde stojí postava Pauly Patton. Filmový střih tady hladce propojuje lokace, které jsou od sebe ve skutečnosti vzdálené několik tisíc kilometrů, ale ve filmu tvoří koherentní prostor, který nemáme problém přijmout. Určitou disonanci v tomto případě vnímáme jen proto, že ta místa důvěrně známe, ale jinak jsme takhle podobně "mateni" skoro pořád. Další z důkazů síly filmového média a nesmyslnosti jakýchkoli apelů na jeho (domnělou) realističnost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible je a vždycky byla skvělá série výborných akčních záběrů. Ty mě vždycky zajímali víc, než samotný příběh, který se nikdy nedržel nijak vysoko, ale zaujmout stihnul. V tomhle díle mě spíš zaujal obrovský seznam zajímavých herců. Sympaťák Tom Cruise je klasik, ale Simon Pegg mě také hodně pobavil. Stejně tak i Jeremy Renner ukázal, proč se z něj stal jeden z nejvýraznějších herců současnosti. Na druhou stranu škoda, že Michael Niqvist se víc neprosadil a že Česká republika z tohodle filmu není ani znát. Podstatný je, že režisér animáků dokázal natočit jeden z nejlepších akčních filmů za posledních několik let, co jsem vůbec viděl. A přemýšlím, že až to dám znova, tak tomu napálím plnej počet, protože tady některé scény byly opravdu na úrovni akčního orgasmu a nedokázal jsem se na ně vynadívat. Super, Tom Cruise je fakt bourák, i vzhledem k tomu, co jsem slyšel, jak se choval k obyčejným lidem na place v Mladé Boleslavi, tak hlavně skutečností, že veškeré akční scény si točil sám. Fakt klobouk dolů. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Mission: Accomplished. Nějakou dobu jsem s Birdovým pohledem bojoval, ale obzvlášť v sevřeném opakování celé ságy vyniknou jeho kvality. Tempo je občas téměř překotné, vyrovnává ho překvapivá kadence hlášek, výtečná pasáž v Dubaji a hravě špionážní nálada, umně kombinovaná s Abramsem nastolenými trendy. Na své si mohou s radostí přijít i fanoušci nejrůznějších sousedních sérií, protože Ethan v zachmuřených chvílích připomíná Jacka Bauera a ve finálním souboji zase Jamese Bonda. A právě tenhle průřez žánry i náladami nakonec Ghost Protocol vytahuje na pozici silného hráče. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Klaus musí tenhle film milovat. Tajní agenti v něm dostávají jako odměnu za splněnou misi iPhone 4S, komunikační oddělení BMW dokáže svý cílovce vklínit, že se s jejich autem můžete klidně rozstřelit pádem z šestýho patra a finále vypadá jak 2D plošinkovka inspirovaná Epizodou III (ale to není moje myšlenka). Nevím, co mě na tom nudí víc, jestli ta absolutní ztráta něčeho skutečně fyzickýho (Abrams je bůh), nebo ta vycizelovaná bezradnost vytvořit něco, co bych si pamatoval i dvě hodiny po projekci a dal to k dobru v hospodě. PS: Epilogy by měly být trestné. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúci diel správne nastavil smer, ale až Ghost Protocol je konečne ten pravý Mission:Impossible a Cruisova one man show, teda nie, že by tu pracoval sám, ale celý film je už postavený na tom, čo hlavne samotný Cruise vymyslí a predvedie a teda že tu je na čo pozerať. Zápletky nikdy neboli silnou stránkou tejto série, v tomto sa dá pochváliť snáď iba tá trojka, ktorá ako jediná priniesla plnohodnotný príbeh a zaujímavý scenár, tu sa mi príbeh zdal trochu nevýrazný a pritom tu ide opäť o zničenie rovnováhy vo svete pomocou jadrových zbraní, ako v nejakých bondovkách, ale predsa len tu v podstatne civilnejšom a pozerateľnejšom prevedení. A tak ma tu síce hlavný príbeh neupútal, ale neustále sa tu niečo deje, opäť sa striedajú atraktívne lokácie, tempo je väčšinu času výborné a nájde sa tu množstvo sekvencií, na ktoré sa dá tešiť. Jedine to finále je také nevýrazné, z celého filmu rozhodne najslabšie a ľahko zabudnuteľné. Spokojný som aj s obsadením, Tom Cruise je tu už definitívne perfektný, táto jeho postava ma od tretieho dielu veľmi baví, má tu výborný tím v zložení Paula Patton, Simon Pegg a Jeremy Renner, nechýba ani Ving Rhames, aj keď tu už má podstatne menej priestoru, než v predchádzajúcich dieloch, len tí záporáci poriadne zaostávajú, Michael Nyqvist je celkom nudný, ale hlavne tu vôbec nemá priestor zapôsobiť. Akčná stránka sa každým dielom len zlepšuje a tak je opäť nielen skvelo natočená bez nejakých zbytočných strihov, poriadne nápaditá, ponúkne až prekvapivo veľa súbojov, no hlavne nezabudnuteľné kaskadérske kúsky. Celá akcia v Dubaji je jednoducho úžasná, samozrejme myslím hlavne tie Cruisove kúsky na vonkajšej strane budovy, síce bol istený, ale toto si vyžaduje aj tak nesmiernu odvahu a má za to môj obdiv. Ale aj mimo toho sa tu nájdu dobré kaskadérske kúsky, napríklad spustenie sa z budovy a následný skok na auto. Okrem toho film ponúkne viacero slušných súbojov, hlavne úvodný útek z väzenia je v tomto výborný a pochváliť musím aj celú akciu v Kremli, toto sa vydarilo. Ale mimo finále ma bavila všetka akcia. A tentoraz dostáva väčší priestor aj humor a prekvapivo vôbec nie je zlý a nájde sa tu viacero úsmevných momentov. Režijne tu nemám absolútne žiadnych výhrad, film vyzerá skvelo. Takže séria opäť posunula úroveň vyššie a tento diel má asi najviac nezabudnuteľných scén, pričom Dubai je vrchol série. 80% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Zvláštní záliba producenta J.J.Abramse v čísle 47 je patrná i v tomto filmu, a to konkrétně na speciálně upraveném voze, který hledají agenti Hunt (Tom Cruise) a Brandt (Jeremy Renner) poté, co naskakují na jedoucí vlak. (=woody=)
  • Automatické viacúrovňové parkovisko pre autá, ktoré vidno v kľúčovej scéne filmu, bolo postavené vo Vancouveri v priebehu 6 mesiacov špeciálne pre účely filmu. (Greenpeacak)
  • Ačkoliv byla scéna v písečné bouři promítána jako IMAX, byla ve skutečnosti natočena na 35 mm full-frame zrcadlové fotoaparáty, aby byl vyvolán realistický efekt poletujících částic písku. (Linkyc)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama