Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (907)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příběhově tam jsou hluchý místa, ale ta akce. Asi nejopulentnější festival honiček, bitek, přestřelek, výbuchů od...jakživa. A ty lokace. Fakt to působí strašně bombově a je radost to sledovat. Když akce pomine, tak mi byly dilemata Ethana Hunta srdečně jedno, ale ono se to tam zase začne hned řezat. Vanessa Kirby je sexy. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 178 miliónov $ | Tržby: 363,4 miliónov $ | Od roku 2012 najlepší akčný film vďaka sekvencii v Paríži a tiež guletrhajúcej hudbe. Kamera i hudba niečo podozrivo pripomínala, ale bolo mi to jedno, pretože som sa náramne bavil, pristihujúc sa niekoľkokrát s úsmevom až k ušiam. Parížske tempo bolo tak neskutočné, že si ho film nedokázal udržať do konca, a preto supersilné 4, a nie 5. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak působivou a efektní scénu jako seskok nad Paříží. Vlastně si nevybavuji film, u kterého jsem měl akutní potřebu přerušit sledování, scénu si přetočit a vidět ji 3x. Dlouho jsem rovněž neslyšel tak kvalitní hudbu doplňující skvělé akční scény. Naposledy mě podobně audiovizuálně dokázal nadchnout jen Mad Max. Série je mi úplně ukradená, poslední dva díly jsem viděl a nestály mi ani za to, abych je sem přišel ohodnotit. To, co tvůrci předvedli v tomto pokračováním je ale úplně jiná liga než všechny předešlé díly. Od první do poslední minuty jedna nepřetržitá akce za druhou, u kterých člověk osolí hlasitost do sluchátek na maximum a jen tupě zírá a užívá si tu jízdu. Lepší definici akčního filmu snad ani nalézt nelze. Samozřejmě je to opět za vlasy přitažené špionážní fantasy, které má s fyzikálními zákony Země problémy jako každý akční film, ale když člověk vypne mozek, zaručeně nebude litovat. 90 % ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Špičková práce, které pro mě chybí vrcholná scéna, kterou byl Turandot v pětce nebo Burdž Khalífa ve čtyřce. Nicméně akční složka je nejlepší, co vzniklo od dob Dark Knight Rises, v němž si Nolan pověsil na špagát letadlo. Cruise je hazardér, který svou odvahou bojuje proti času i faktu, že herecké hvězdy vymírají. Udělá všechno, aby diváci zalapali po dechu a nebojí se kvůli tomu podstoupit extrémní riziko. A McQuarrie to dokáže dokonale usměrnit na plátno. Bude po všem, až řeknou, že je po všem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Koniec bude, až my povieme, že je koniec.“ Ku koncu dojemný nečakaný návrat istej postavy. Dovtedy nálož akcie a humoru. Ten síce nie je z najnáročnejších, ale zaujímavým spôsobom ozvláštňuje osudový, temný scenár počítajúci s vyhladením množstva ľudí. No to bolo skoro v každej časti, takže po šiesty raz už z toho naozaj nie sme v šoku. Tentoraz sa mi to ale naozaj zdalo drsnejšie, padali nadávky a postavy končili so škaredými strelnými ranami, čo doteraz v sérii príliš nebolo. Veľa tomu dodávajú nielen herci (Alec Baldwin, ale potešil aj Ving Rhames, ktorý sa síce takmer nezmestí do auta, ale začína sa z neho stávať pomaly až mentor Ethana Hunta, čo je trochu zvláštne, ak vezmeme do úvahy, že v jednotke to bol práve Hunt, kto ho naverboval do svojho tímu) a strhujúce akčné scény (z nich mnohé úplne šialene zvládol Tom Cruise sám). Palec hore dávam za jeden z najlepších kastingových ťahov celej (!) série; kladivo Henry Cavill je bravúrny. Prvú hodinu. Potom sa tvorcovia rozhodli s jeho rolou naložiť tak, ako naložili, čo ma mrzelo, lebo prvú hodinu bol geniálny a v pohode by mohol okamžite striedať Cruisea na poli hlavného hrdinu. Fúzy famózne, mal si ich nechať aj po konci natáčania. Niektorým zvratom a postavám som nerozumel a škoda, že WC scéna nebola o 4 minúty dlhšia. Inak super jazda. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Christopher McQuarrie nabídl Jeremymu Rennerovi (William Brandt) cameo. Měl se objevit v úvodní scéně v Berlíně, kde by jeho postava přišla o život. Dle slov režiséra by měla jeho smrt velký emocionální dopad pro Ethana Hunta (Tom Cruise). Renner odmítl s tím, že by se mu nechtělo jet na tři dny natáčení a zemřít. Režisér také přemýšlel, že by na začátku filmu nechal zemřít postavu Vinga Rhamese Luthera Stickella, ale nakonec si to rozmyslel, protože nechtěl naplnit klišé "černoch umře vždycky jako první." (CrypzzXD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 2018 v Paříži. (Varan)
  • Podle režiséra Christophera McQuarrieho se na scénu honičky ve vrtulnících připravoval Tom Cruise (Ethan Hunt) přes rok. Herec prý v helikoptéře několikrát proletěl jen pár stop od přilehlých skal, jelikož byl kaňon poměrně úzký. Také nebyl nijak jištěn a sebemenší chyba by pro něj tudíž pravděpodobně znamenala smrt. Přes všechna rizika však Cruise bojoval za to, aby tato scéna byla natočena doopravdy, jelikož vytvořit něco podobného před zeleným plátnem ve studiu by podle něj nemělo pro diváka ten správný náboj. (Azurovydrak)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama