Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má vše potřebné pro spokojenost a obdiv diváka. Maximální napětí, strhující akce, dokonalé herecké obsazení a k tomu jejich bravurní výkon. Zápletka špičková. Rozuzlení beroucí výdech i nádech. 100% úspěšnost. V dalším bodě to stojí zato se nad tím zamyslet. Film je zároveň i poučný. Na čem dříve tvůrci vytěžili peníze, tak na tom se dnes staví skutečně moc globálního kapitalistického režimu. Začíná to uměle vytvořenými útoky na společnost a její následné prevence v podobě monitorování osob kvůli naší bezpečností. Občané tak vkládají svou svobodu do rukou falešných hráčů a politických lhářů. Člověk se pak stává loutkou na divadelní scéně. O svou svobodu tím vlastně přicházíme. Neboť věříme těm lžím o bezpečnosti naší. Přitom se jedná spíše o bezpečnost a o pevnou moc těch nahoře. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl s kámošem tehdy v devadesátým osmým, tak jsme se tomu smáli, jak nám chtěji nakukat, že se dá takhle monitorovat pohyb pachatele, či jak snadno lze protlačit zákon o sledování ve stínu hrozby teroristického útoku. Opak se stal pravdou. Usama popelnice obtěžkaná (Bin Ladin) spustil vlnu protiteroristického odporu a zcela snadné zlegalizování veškerého monitoringu, na který nás už připravovali v tomto propagačním filmu. Když jsem to viděl nedávno, bavil jsem se dál, protože i s odstupem let pořád nemáme takové možnosti, jako ukazuje tento třináct let starý film. Pořád nedokážeme z fleku nahlížet na záběr z průmyslové kamery z několika stran (jeden z nejvtipnějších momentů filmu) a ani rozhodně satelitem sledovat tak dokonale pohyb člověka městem, i když se to jeví jako reálné. Ne, opravdu to nejde. Nakonec, kdyby to tak bylo, popelnici obtěžkanou by už dávno našli. Ale to nechci použít jako protiargument, to ne. Z dnešního hlediska je velkým pozitivem filmu, že je dost progresivně natočený, ale to už je halt Scotův styl. Styl, jenž se nikdy neochodí, a proto jeho filmy dokážou bavit i po mnoha letech. Dále se zde objeví hrstka herců, kteří na své popularitě teprve zapracují v pozdějších letech (Jack Black, Barry Pepper a Jason Lee, jehož butchering fate patří též k vtipným kontextovým momentům). Nakonec se dá film i s odstupem let hodnotit relativně pozitivně, ale je třeba to brát spíš trochu jako sci-fi thriller komedie. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Klasický příběh (nespravedlivě obviněný a pronásledovaný…) podpořený špionážními technologiemi, který nenechá ani po letech člověka v klidu. Akce, napětí, W.Smith, G.Hackman a originální vyústění, dělají z filmu stále velice dobrou podívanou. Fakt, že tohle je ,,parketa“ T.Scotta není třeba víc rozebírat! PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Možná ne uplně na pět ale rozhodně mě to hodně vzalo. Navíc skvělé herecké obsazení v čele s excelentním Willem Smithem, který se své role obyč sympatického právníka co miluje svoji rodinu a svůj mixer zhostil excelentně, a Jonem Voightem. Velice mě potěšila rolička Jasona Lee protože ho mám fakt rád. Tony Scott se mi opravdu zamlouvá a je dobře že do Nepřítele státu nepropašoval v Holywoodu dost používaný patos. Na závěr musím vyzdvihnout atmosféru, která je opravdu hutná a ještě jednou herce. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Typická Scottovka. Rychlej střih, filtry, všechno letí kupředu, člověk si ani nestačí pořádně uvědomit o co komu jde a hopla, je tu finále. Nepodezírám Tonyho Scotta z nějakého poselství, jak by se z námětu možná mohlo zdát, protože všechno to sledování, všudypřítomné kamery, čidla, odposlechy apod. jen rozšiřují filter rate za vteřinu. S lepším scénářem a jiným režisérským přístupem by se mi to asi líbilo víc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Brill (Gene Hackman) ve filmu používá zbraně Colt M1911 ráže .45 ACP a Remington 870 ráže 12 gauge. (dc125)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama