Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (618)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal plný počet hvězdiček a připojil se tak k většině svých oblíbených uživatelů, avšak zůstanu těsně pod vrcholem. Takto zaměřené thrillery mě v poslední době nedokáží výrazně naplnit, takže největší radost mi udělalo pouze nadprůměrné provedení a hvězdné herecké obsazení s adekvátními výkony. Děj sice nebyl špatný, ale nedokázal mě patřičně vtáhnout, resp. přikovat do sedačky. Celkově vzato se jedná o vynikající počin, jenž si svá červená čísla zaslouží. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spíše Thriller než- li Akční film, ale přesto velmi solidně zrežírovaný a napsaný. Zápletka je nevšední a určitě zaujme. Závěrečné půl hodinové intenzivní Thriller peklo si zaslouží palec nahoru, ale musím říct, že Will Smith se mi do role vůbec nehodil. Hodí se mi spíše do romantických filmů či komedíí. Je to takovéj správnéj klaďas a zároveň ňouma, ale budiž. 75% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Zrovna včera jsem na to koukal, a musím říct, že i když to bude za chvilku 15 let starý film. Atmosféru, napětí a akci má lepší než většina dnešních akčňáků. Kombinace Smith, Hackman a Voight je v podstatě bezchybná. A hlášky z filmu se mi z hlavy jen tak nevypaří. Kdo tuhle věcičku ještě neviděl, mohu rozhodně doporučit. Za mě 90% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Willa moc nemusím a i v tomhle filmu měl takovou ... no, protivnou roli neustále nechápajícího a natvrdlého právníka, který pokazil na co sáhl. Tak ale abych mu zase nekřivdila, ke konci mu v té hlavě přece jenom svitlo. Film je to nabitý akcí, člověk se u něj nestihne nudit. Jenom jsem zírala jaké možnosti mohou bezpečnostní složky mít. Všechno o vás každý hned ví, z vesmíru si vás prohlédnout a strčí vám štěnici i do náušnice v pravé poledne v restauraci, tak jsou šikovní. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kamera tady, kamera tam, družice všude, kam se podívám... Tak tohle je skutečně akční film v pravém slova smyslu. Nepřítel státu má až nebezpečné tempo, v moderním hávu a za pomoci špičkových technologií, si Tony Scott pohrává nejen s hlavním hrdinou, ale i s divákem a hlavně - s nosnou a nadčasovou myšlenkou. Will Smith je tady opravdu skvělý a herecký bard Gene Hackman dodává filmu své charisma. Výborná a chytře natočená podívaná, kterou bych se nebál zařadit na druhé místo ve Scottově nabité filmografii. Hned za legendárního Posledního skauta, samozřejmě. P.S. Vynikající je Vladimír Brabec, jako dabér G. Hackmana. Máš něco, co oni chtějí! - Ale já nic nemám! Skvělý film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Režisérovi a několika tvůrcům filmu byla před natáčením mimořádně povolena prohlídka centrály NSA, aby si udělali lepší představu. Všichni zaměstnanci museli místnosti opustit a všechny monitory byly vypnuty. Do NSA a podobných institucí je zakázáno nosit osobní hračky, talismany a podobné předměty, které samovolně interaktivně nahrávají zvuk a obraz, aby náhodou nezaznamenali jakékoliv tajné informace či rozhovory. (Hawaj)
  • Průměrná délka záběru je 2,3 sekundy. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama