Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 7

Recenze (609)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nakonec neodolal a musel jsem to už taky vidět i když na filmovém víkendu jsem se s tím minul, ale co taky dělat o dnešním deštivém večeru. No čím bych začal, že se pojede na efekt a v podobném duchu jako v předchozím dílu to bylo jasný už z trailerů. Zkrátka překonáme všechno viz téměř půlhodinová úvodní sekvence, ale bolestná pravda je ta, že pořádné akční scény se dočkáme až po hodině filmu. Do tý doby je to takový okecávání s tím, že se mluví hrozně špionsky a záporný postavy jsou totálně v pozadí a o jejich motivaci nevíme zpočátku vůbec nic, protože přeci tohle je teprve první díl a všechno to do sebe teprve zapadne v tom druhým a toho jsem se přesně obával. Naštěstí aspoň v druhý půlce týhle první části se to začne všechno jakž takž profilovat až do předimenzovanýho finále kde Cruise seskokem padákem z vrcholu hory do jedoucího vlaku definitivně posouvá tuhle sérii do žánru sci-fi. No uvidíme jak se to celý vyvrbí v pokračování. Po šestce jsem valný očekávání neměl a nemám ho ani od osmičky, ale třeba tentokrát sudý díl překvapí a celý to kvalitně zakončí. Kdo ví...55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

M:I 7 začína nudiť. 3 časť s rovnakým štýlom (vďaka tomu istému režisérovy) neponúka nič nové a už vôbec nič impossible zato ponúka najhoršieho záporáka sérii. Akože Christophera McQuarrieho mám rád a toto je stále séria na vysokej úrovni ale tu už vyditeľne dochádzajú dobré nápady a pretavujú sa skôr do tých zlích (famózna bitka na záchodoch vs WTF bitka na mostíku alebo v stiesnenej uličke) a žiadna vedľajšia veľká momentka ako s mladou policajtkov v predchádzajúcej časti! A pritom to má skoro 3 hodiny. Akože akcie je dosť (ale sú len opakovanie niekde už videného) ale sú tu aj hluché ukecané miesta. Starí tím je žalostne nevyužitý a Rebecca Ferguson s Vanessou Kirby sú tu ako keby z povinnosti. Jediné svetlé momenty sú snažiace sa nové prírastky Pom Klementieff a Hayley Atwell. Skok z útesu na vlak ako napínavá scéna? Tú niekoľkonásobne prekonáva úvodná scéna z 28 ročného GoldenEye. Ešte že tu je to ukončenie. Ale tak to je tu s každou akčnou scénou, že ju zachráni nekaká veselá drobnosť. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dokud bude existovat možnost shlédnout tyto mohykány velkofilmu na velkém plátně, budu tam. A možná to je právě jediný způsob, jak nenechat vymřít tento žánr. --- Christopher McQuarrie a Tom Cruise po loňském epickém letu Maverick porcují další plnokrevní filmovou jízdu, s naprosto revoluční kamerou Frasera Taggarta a kouletrhající hudbou Lorna Balfea. Obsazení ženských rol je neuvěřitelně silné, a Hayley Atwell místy válcuje i Cruise. Závěrečná sekvence mi vyrazila dech, a to já miluji: když mi umělecké dílo sáhne do biorytmu. Nejspíš to budu vidět znovu. --- IMAX Praha, 17.7.2023. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Já si s těmi letošními blockbustery moc nerozumím, to uznávám, ale u Mission: Impossible jsem si byl jistý, že to prostě dopadnout musí. No a nedopadlo. Ten zásadní problém jsem měl od samotného začátku, protože příběh jako by vypadl z filmů, které se točily před dvaceti lety. Celá zápletka s umělou inteligencí, která všechno ví a všechno dovede předvídat, mi připomněla v lepších momentech Oko dravce, v těch horších Next s Nicolasem Cagem. A jako hlavní záporák působí poněkud nepatřičně a ani trochu děsivě, což bohužel platí i pro Esaie Moralese. Děj mě zkrátka nestrhnul, protože působil jaksi dědkovsky. Jako kdyby scénář napsal někdo, kdo má pořád ještě tlačítkový telefon, dočetl se nedávno něco o umělé inteligenci a když mu spadne Seznam.cz, volá vnoučatům, že mu nefunguje internet… jenže ono je toho víc. Krom mizerných záporáků s nulovým charismatem a pochybnou motivací tu jsou i občas podivně sestříhané akční sekvence, které jsou často navíc zbytečně dlouhé. Chemie mezi Cruisem a Atwell prakticky neexistuje a film doslova kašle na práci s emocemi a nezastavuje, aby si hrdinové i diváci mohli vychutnat a užít i ty hodně zásadní zvraty. Po nabušené pětce a šestce zkrátka Cruise s McQuarriem naservírovali sakra dobré hollywoodské řemeslo, kterému však oproti předchozím dílům občas dost často dochází pára a nedovede nabídnout žádnou vyloženě zapamatování hodnou scénu. Ale bohužel spolu s tím i skutečně pitomý příběh, po kterém se trochu bojím toho, co přijde ve velkém finále. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible patří mezi mé nejoblíbenější filmové série a já se nemohu zbavit pocitu, že první Dead Reckoning si je toho moc dobře vědom. Film je natolik uhlazený, elegantní, "alfa samecký" a zkrátka nad věcí, že na rozdíl od svých předchůdců se neobtěžuje zaobíráním se určitými detaily a naopak jen těží z toho, jak moc jej diváci mají rádi. Co tím mám na mysli? Tom Cruise si vystačí s výrazem, že za každých okolností ví víc, než všichni ostatní, nemusí se stresovat, ve vhodnou chvíli zmizí a pak se zase objeví. Tým skáče z různých lokací po celém světě, nevíte už ani, jak se na některé události přišlo nebo mohlo přijít, ale je to cool, má to šmrnc. Má to i dvě a půl hodiny a přesto je to jen polovina příběhu. Hmm... Líbí se mi to hodně, rád se do této nervydrásající akce doslova "ponořím", ale něco tam vzadu hlavy mě nahlodává... A pokud to nejsou vši, tak je to pocit, že série pomaličku začíná vyčerpávat svůj potenciál... 8/10 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Covid-19 spôsobil preobsadenie hlavného záporáka a zároveň prekopanie scenára. Houltovo preobsadenie Moralesom viedlo k drastickým zmenám v príbehu, pretože až po obsadení Moralesa si režisér McQuarrie uvedomil, že Cruise a Morales sú približne v rovnakom veku otvorili niekoľko príbehových možností, ako spojiť tieto postavy s pozadím Ethana Hunta. (Arsenal83)
  • Nebezpečnou scénu, kdy se Ethan (Tom Cruise) jedoucí na motorce odrazí z rampy na hraně hluboké propasti, absolvoval herec sám bez dubléra. V rámci tréninku absolvoval Tom Cruise přes 500 seskoků padákem a 13 000 motokrosových skoků. Během natáčecího dne zopakoval Tom Cruise skutečný skok z útesu dokonce šestkrát, aby dostal ze scény maximum. Samotná rampa ve filmu se na norském útesu stavěla několik měsíců pomocí helikoptér. (venus)
  • Úvodné titulky sa objavia až po 28 minútach filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama