Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentka Sarah se stane svědkem vraždy své spolubydlící, po níž následují další děsivé události. Sarah se začne bát nadpřirozené bytosti, která podle ní za vším stojí. Své spolužáky však o existenci tajemného Boogeymana přesvědčuje marně... Za svou nedůvěru zaplatí mnozí cenu nejvyšší a jedině Sarah může rozpoutanou hrůzu zastavit! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Není to tak dávno, co jsem si tu ztěžoval nad novým trendem sterilnosti hororů pro mládež. Tenhle by do téhle skupiny zapadl taky. Sice je trošku brutálnější, než WISHER, u kterého jsem si ztěžoval, ale to je tak asi všechno. Dvě docela zábavné a povedené zabití dobrý film neudělaj. Kromě nich všechno přesně zapadá do stokrát ohraného, ač kýčovitého, klišovitého mustru, podle nějž by dokázal horor natočit i můj ještě nenarozený syn. Banda studentů a studentek - rozumná, nedůvěřivá, nechutně hodný přítel, kalič, frajírek, studentská kolej, nedůvěra, prozření, nějaký ten masakr, vítězství. Kapitolou samou o sobě je samotný Boogeyman - ten se do filmu asi přistěhoval z Japonska, černé dlouhé vlasy, digitální vzhled, stejné pohyby, japonskej duch jak vyšitej. Pravda, měl dobrý hlas, ale to je všechno, jinak mě jeho objevení spíš štvalo. Pakliže jsem dal prvnímu Boogeymanovi 1*, zde musím přidat, protože jsem to narozdíl od něj dokoukal. Takže 1,5*. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Prakticky dokonalý příklad špatného horroru. Příběh stojí za prd a jediným lehce originálním prvkem je v něm zdroj bubákovi moci (i když to už tu taky párkrát bylo). Herci jsou extrémně nezajímaví, možná až na těch pár bradavek a jejich umrtí jsou nudnější než papežova novoroční zdravice. Vrcholem je pak digitální bubák, jehož schopnost postrašit se absolutně blíží nule. Proč zrovna tohle má tři díly? ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme pana Bu bu bu po třetí a je nám vysvětleno že když ho budeme okázale ignorovat tak chytne depku a s tichým hekáním se odbelhá truchlit do skříně kde bude bulet že ho nikdo nechce. Naštěstí pro něj to hlavní hrdince dojde pozdě a stihne polašit celou kolej takže milej pan Bu bu bu si radostně poskočí a může mordovat jednoho studenta za druhým. Vraždy jsou takové nemastné neslané a krev vypadá jako červená barva na vymalování obýváku ale určitě ne jako pravá krev. Jsou tam ale hezké holky film nenudí a dá se na to v klidu koukat takže na jedno mrknutí je to fajn ale pak už pana Bu bu bu ignorujte nebo Vám nedá pokoj a to fááákt nechcete. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Že já idiot ztrácím čas u takových kravin. Herci i komparz jsou zhruba na stejné úrovni tragické topornosti, pokud někdy odněkud nesměle vyleze kousíček nějaké atmosféry, spolehlivě ho udusí naprosto amatérský střih, světla, záběry, krev s konzistencí i barvou syntetické jahodové šťávy a HLAVNĚ komická "příšera", přičemž uvozovky jsou zde zcela na místě. Nechme stranou masku, která byla pravděpodobně spíchnuta z Halloweenské výprodeje, nechme stranou stupidní digitální efekty (nesmyslné střihy a zrychlení, SAW hadr) - hlavním poznávacím znamením bubáka budiž jeho hlas a vlastně všechny zvukové efekty ve filmu! Pokaždé, když zpod postele vyskakoval hadrový panák s jeho vždy stejným "ghhhrua!", já jsem z postele padal - smíchy. Mimoděk mi na mysli vytanul Scoobie Doo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Trojka asi nejlépe vystihuje legendu jménem Boogeyman. Studenti na univerzitní koleji zase jednou nemají klidné spaní. Řádí tady Boogeyman. Nikdo však v jeho existenci nevěří a považují ji jen za mýtus či ještě lépe řečeno za výplod choré mysli. Poté co však na koleji záhadně zemře jedna z dívek, která v jeho existenci věřila, je na ostatních studentech, aby ještě zvážili svůj iracionální postoj k přízraku jež je zhmotněním našich temných představ. Třetí pokračování je zase o dost jiné než jeho dva předchůdci. Sice se letmo vrací k událostem z dvojky, ale na rozdíl od ní se zde přízrak strašidla skutečně objevuje. Vzhledem a chováním Boogeymana se tvůrci inspirovali zřejmě v jiných hororech, ale na rozdíl od jedničky je to přízrak děsivý a nejednou jsem sebou trhnul, když se znenadání rozletěly dveře od pokoje nebo zpoza rohu strašidlo "baflo". Krví se tady opravdu nešetří, s vraždami se roztrhl pytel a na to, že se jedná o video film, tak je vše odvedeno na velmi solidní úrovni. V hlavních rolích méně známý, ale dobře hrající herci. Líbil se mně konec filmu a myšlenka, že každý má v sobě svého Boogeymana. Třetímu pokračování po hororové stránce nemám co vytknout a jako horor to splnilo svůj účel dokonale. 100% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Terva)
  • V některých zemích byl film uveden pod názvem Boogeyman: The Return. (Terva)
  • Boogeymana si ve filmu zahráli hned dva herci, a to Nikolai Sotirov a Vladimir Yossifov (Terva)

Reklama

Reklama