Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

choze 

všechny recenze uživatele

Svůj účel plní tohle hixploitation dobře - vzplanete u něj spravedlivým hněvem vůči hnusným buranským dětským (!) záporákům a zato, co provedli slušným středostavovským hrdinům z města, jim budete přát co nejbolestivější smrt (dalece přesahující přiměřený trest). Taky si budete klást otázku, co byste v té které situaci udělali vy, zanadáváte si nato, jak jsme vykastrovaní civilizací a jací jsou ti dnešní fakani malí zmrdi a zatrne vám při pár chuťovkách (mučení Stevea). Ale hlavně, hlavně se narozdíl od řady podobných titulů (HOSTEL, WOLFCREEK), nebudete ani na chvíli nudit, byť konec na můj vkus poněkud vyšuměl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdivočelé deti z knihy anglického spisovateľa Williama Goldinga „Pán Múch“ sú oproti bande teenagerov z tohto filmu len partia neškodných, roztomilých anjelíkov. To v akej miere je tu zachytená detská beštialita je dychberúce. Z vyčínania tých mladistvých šialencov mi behali zimomriavky po chrbáte. Je to už hodne dávno, čo som videl takto kvalitne spracovaný exploitation. Nádherné prostredie, gradujúca atmosféra, extrémne násilie, dobre zvolení herci, vrátane tých detských. Surové, krvavé mäso. Delikatesa. Bravó! Už viac krát som tu v komentároch uviedol, že som obdivovateľom horrorovej tvorby. No a ako ortodoxný fanúšik horrorov musím dať tomuto snímku plné hodnotenie. ***** ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Watkins .. Volná britská variace na Deliverance. A vcelku sympatická, byť se zázraky nedějí a klady/neduhy subžánru exploitation jsou zachovány. Technicky zpracované velice slušivě, hudba výtečná - jen třeba akceptovat nepochopitelnou krutost dětských protagonistů (nebo se smířit s tím, že děti jsou rok od roku nehoráznější, podlé svině) a občasnou hloupost všech zúčastněných (obětí i vrahů). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spratci! Tři průměrné hvězdy dávám i za to, že tahle (víceméně) variace na klasické Peckinpahovy Strašáky rychle odsýpá a za výbornou Kelly Reilly, kterou jsem dosud znal jen z "chladných" kostýmních rolí v Pýše a předsudku či Sherlocku Holmesovi. Nijak víc mě ale Jezero smrti neuchvátilo. Ani nevyděsilo.__P.S. Dobrý TV dabing, obzvlášť u dětských rolí, což nebývá nejjednodušší věc. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Velmi drsná letní vybíjená, při níž na jedné straně stojí manželský pár a na druhé partička všeho schopných teenagerů, je napínavá od začátku až do konce. Ovšem sílu takového Vysvobození nemá ani náhodou. Přesto za jedno podívání Eden Lake určitě stojí a moc chyb na něm nenajdete. Je to taková formálně dokonalá, ale hodně chladná brutalitka. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V scéne, kde skupine mladých ľudí uteká pes za párom ležiacim pri jazere, majiteľ psa na neho volá menom feny Bonnie, pričom kamera pri ďalšom zábere odhaľuje, že je to pes. (brutale)
  • Na konci filmu jeden z členov partie odstraňuje videá, na ktorých je zachytené násilie. Video súbory sú príliš malé na to, aby to boli videá (jeden má napríklad 29 kB). (Pat.Ko)
  • Jezero Eden je ve filmu umístěno ve Velké Británii, ve skutečnosti se ale nachází v americké Minnesotě. (LentilleLily)

Reklama

Reklama