Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný thriller. Má dosť dobrý príbeh o jednom páre, ktorý sa rozhodne stráviť príjemný víkend mimo mesta, aby si užili oddych v prírode, lenže im ho skazí prítomnosť skupiny teenagerov. Tí začnú robiť problémy, ktoré neustále stupňujú a po náhodnej smrti psa ich vodcu musí mladý pár bojovať o svoje životy pred presilou a navyše v prostredí, v ktorom majú nevýhodu. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Úvodná fáza mohla byť trochu kratšia, ale zase ideálne zoznámi so všetkým dôležitým a keď sa to už rozbehne, tak sa už stále niečo deje až do konca. Až na pár trochu možno až hlúpejších scén to celý čas pôsobí úplne realistickým dojmom, pričom je to dobre zvládnuté, ale mám tu dva problémy. Záporná strana, teda teenageri tu majú až príliš moc priestoru, bol by som radšej, keby bol film hlavne z pohľadu páru, alebo v tomto prípade skôr ženy na úteku a teenageri by predstavovali len zlo, ktoré môže kedykoľvek prekvapiť. A prakticky tu úplne chýbajú nejaké výnimočnejšie situácie, na ktoré by sa dalo spomínať. Takže celý čas sa na to dobre pozerá, lenže mi tu chýba niečo, čo by ma skutočne zaujalo. Výnimkou je jedine záver, ktorý pôsobí teda skutočne nepríjemne a rozhodne zapôsobí. Čo sa týka možno až hororovejších prvkov, napätie som nepocítil takmer vôbec a aj tých drsnejších momentov je len pár, ale v tomto prípade išlo tvorcom evidentne hlavne o to, aby to celé pôsobilo čo najsurovejším dojmom a to sa mi aj celkom podarilo. Herecké obsadenie nie je zlé, hlavný priestor tu má postava ženy, ktorá nesklame, poteší Michael Fassbender ako jej priateľ, len ma moc nebavili postavy teenagerov, keď už dostali toľko priestoru, tak mohli byť zaujímavejší. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, všetko funguje tak, ako aj má, takže nemám problém. Podobný typ filmu si rád občas pozriem a Jazero smrti žánru tiež hanbu nerobí, ale kvôli spomínaným záporom je skôr len na jedno pozretie. 61% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte môžete prestať.“ Nebudem to sem ani vypisovať, taký som znechutený, každopádne tucty spoilerov sa nachádzajú v mojej dole linkovanej recenzii. Dodám snáď len toľko, že si nepamätám, kedy som posledný raz videl film s takým nelogickým scenárom. Ani „zvyšok“ nie je „nič moc“: výprava pozostáva z jedného jazera a päťdesiatich stromov, gore vyložene na efekt (zvlášť smiešne sú komiksové zvuky, aké vydáva nôž, režúci človeka), poslednou scénou pred zrkadlom skutočne neviem, čo chcel kto povedať... no vrcholom je práve doslova a do písmena nelogický scenár. Snáď KAŽDÚ MINÚTU niektorá z postáv (kladných aj záporných) urobí niečo, čo nemá logiku a čo by za daných okolností nikto normálny v lese nerobil. Aj keď mám rád hixploitation, žiadny zázrak som pre istotu nečakal – ale až takýto malér tiež nie. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/323-jazero-smrti-20- ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Velmi drsná letní vybíjená, při níž na jedné straně stojí manželský pár a na druhé partička všeho schopných teenagerů, je napínavá od začátku až do konce. Ovšem sílu takového Vysvobození nemá ani náhodou. Přesto za jedno podívání Eden Lake určitě stojí a moc chyb na něm nenajdete. Je to taková formálně dokonalá, ale hodně chladná brutalitka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl pan Winston Wolf, když tě někdo vychová, neznamená to ještě, že jsi vychovaný, aneb kdo si hraje s ostnatým drátem, benzínem a sirkami, nezlobí.. Příspěvek debutanta Jamese Watkinse do diskuse o snížení věkové hranice trestní odpovědnosti sbírá body hlavně svou zneklidňující atmosférou a uvěřitelností. Párkrát jsem se sám sebe ptal, co bych dělal na místě páru, k jejichž patám se smůla připevňovala kvalitním sekundovým lepidlem a oni se zároveň nebáli jít ji naproti, ale tak už to prostě, co se nelogičnosti jednání postav v podobných "survival" snímcích týká, chodí. Kdyby tu krádež auta nahlásili na policii a po půl hodině naběhly závěrečné titulky, zajisté by se tu objevila spousta rozezlených komentářů.. Hodný synek Brett, vzhledem k množství mrtvol a stop, co po sobě zanechal, si už může balit kartáček, patery trenýrky a brýle Ray Ban do zařízení pro mladistvé zločince, kde bude jeho již tak citlivá duše jen dále zkvétat - bezvýchodnost konce umocněna na druhou.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

This Is England. Banda výrostků, proti které jsou kolegové z estonské Klass milosrdní samaritáni, zrovna neměla nic lepšího na práci, a tak se jala terorizovat mladý sympatický pár. Doslova. A proč se omezovat jen na neškodné propíchnutí pneumatiky, když můžeme upalovat zaživa? Jsme přece děti... Po technické stránce nejsem schopen Eden Lake hodnotit, protože tohle mě totálně smetlo. Zhnusení z fyzického a psychického mučení se násobí právě kvůli bytostně odporným teenagerům, drobným detailům (natáčení mobilem!) a v neposlední řadě atmosféře beznaděje. Posledních 5 minut filmu jsem nesledoval, jen zíral. Zatraceně realistické, zatraceně podnětné k nejrůznějším diskuzím. Nebo jen zatraceně děsivé. 90% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Je možné všimnout si změn na oděvu Jenny (Kelly Reilly), který je zprvu mokrý a zablácený (poté, co se skrývala pod vodou pod dřevěnou chatrčí), aby byl krátce nato bez jediné skvrnky, opět celý černý. (Conspi)
  • Počas záverečných tituliek sa objaví ešte jedna scéna. (Jozef.Payfen)
  • Tržby z celosvětových kin byly 4 miliony amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno