Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Já nevím, po shlédnutí tohohle filmu jsem měl tak nějak vymalováno, žádné pocity, nic, prošumělo, vyšumí a zapomenu, což je možná hlavní problém, který s Dorianem Grayem mám...totiž že s ním nic nemám:) Není to ani špatný ani výborný film, není dechberoucí, ale ani nudný, není takový ani makový. Nepoznamenán knižní předlohou ( chyba asi) nemohu tedy ani srovnávat. Vcelku příjemně se dívalo na herce, zejména Colina Firtha, ale už méně příjemné bylo pro mne ploché, nenaturální zobrazení ( asi jsem maličko voyer:) Dorianových eskapád. Čili za lidovku. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po těch krvácích a potoků krve, je to zajímavá změna. Starý Londýn je opravdu ponurý a děsivý. Všude špína, na každém rohu kurva a zloději. Brrrr, nechtěl bych žít v té době. Mladý Dorian zaprodá svou duši obrazu. Jeho duše v obrazu stárne a on je stále mladý. A tak si užívá života. Grupáče s ženami, s muži, prostě ojede vše, co se mu připlete do cesty :-) K tomu chlast a opiové mejdánky. Všichni kolem něj stárnou a on má stále 20 let. Odjede a po delší době se vrací. Mladé kurvy jsou už babičky, přátelé staří páprdové a Dorian je stále mladý. A já mu závidím. Okamžitě bych zaprodal svou duši, abych měl stále 20 let. Jenže kolem Doriana jsou závistiví lidé (asi původem z Čech :-)) a ti mu jeho mládí nepřejí.... Za dobře natočený film dávám 50%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Život musí hořet tím nejpronikavějším plamenem. Jeho světlo mne neoslepuje, ani jeho žár nespaluje. Já jsem tím plamenem. JÁ JSEM TÍM PLAMENEM!! Dorian Gray není žádná duchařina. Je to film o muži, jehož duši ďábel vložil do obrazu a sám se ukryl za krásnou tvář. Dorian Gray by klidně mohl být upír. Ovšem to by život naplnění zkažeností neměl takovou sílu. Pokušení, vzrušení, svědomí. Bezcitně proměnit lásku ve smrt. Ďábel nemá hranice! „Ben“ Barnes jako mladík s duší zkaženou a páchnoucí se mi velmi líbil. Dýchla na mě ona touha po věčném mládí a kráse. KDYŽ JE ČLOVĚK POSLUŠNÝ, JE ZŘÍDKA ŠŤASTNÝ. Který chlap by odolal? NEPLATÍ SE ZA TO DUŠÍ? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oscar Wilde napísal v roku 1890 román "Obraz Doriana Graya". Je to významné dielo svetovej literatúry. Dorian Gray si nechá urobiť vlastný portrét. Obraz, ktorý bude starnúť namiesto neho. Účinky času a staroby sa začnú prejavovať jedine na jeho portréte, zatiaľ čo jeho telo a tvár zostáva navždy mladým. Pretože pán Gray zapredal dušu diablovi. Týmto klasickým príbehom sa nechal v roku 2009 inšpirovať režisér Oliver Parker. Jeho filmová verzia sa Wildeovej literárnej predlohy pridržiava len zbežne, ale napriek tomu je to zaujímavý existencionálny horror. **** ()

predators 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem se dost nudil a měl jsem co dělat, abych oka nezamhouřil. Ačkoliv to vypadá, že si Dorian užíval života plnými doušky, v podání režie Olivera Parkera se zmohl akorát na postelové hrátky s holkama, někdy teda i s klukama, jak bylo možno vidět (teda né uplně, naštěstí a i tak to stačilo) a na hrátky s čertem. :-) Přitom se mohlo jednat o slušnou děsivou! podívanou. Takto jenom nuda, děs, běs... 35% ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)
  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama