Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

No, asi takhle... Knihu mám moc ráda, a to především díky dvěma věcem. Tou první je horrorová atmosféra, která se ve filmu objeví jen výjimečně a naplno funguje hlavně v traileru, tou druhou jsou filosofické rozhovory, z nichž zůstaly zachovány pouze ty nejdůležitější - ostatní byly nejspíš shledány jako nedůležité, a proto vydeletovány... Příběh se z velké části drží předlohy, a když už dojde na nějakou tu tvůrci vymyšlenou scénu (viz. metro), je pojata dostatečně působivě, takže ve finále vůbec neurazí... A ztvárnění postav? Ben Barnes se mi zamlouval již od prvního zhlédnutí traileru, a proto mě nemile překvapilo, jak prkenně a nepřirozeně zprvu působil (v průběhu filmu však dochází k razantnímu zlepšení), zato Colin Firth, ze kterého jsem měla největší strach, vůbec nezklamal. Takže za několik opravdu vychytaných scén, za úžasně provedený obraz a za Dorianovo "I'M WHAT YOU MADE ME!!!", je to nakonec za ***.:-) ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil už delší dobu a čekal jsem vynikající film, který skvěle přenese Wildeovo mistrovské dílo na plátno. Jelikož to režíruje Oliver Parker (kterému se tak skvěle povedlo natočit další Wildeovo dílo "Jak je důležité míti Filipa"), film se povede. - Řekl jsem si naivně. Bohužel jsem se zmýlil. Hůř se to natočit nedalo: Vymýšlí si jen co se dá. Tím myslím, že z Doriana udělali "kurevníka", homosexuála (v knize to rozhodně nebylo tak okatý); nové postavy a např. nalezení Basilova těla WTF?). Kromě parádní atmosféry je bohužel film příšerně nudný - měl jsem co dělat, abych vůbec vydržel. Téměř konec (metro) a závěr bylo snad to nejhorší ve filmu. Oscar Wilde se musí obracet v hrobě! P.S. -> Ben Barnes je dřevo a Colin Firth v roli Henryho příšerně nesympatický. Ovšem má to i své světlejší stránky a tou je dokonalá atmosféra doby, kterou jsem si představoval. Takže alespoň něco. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Krásný film natočený podle knižní předlohy. 112 minut naprosté strnulosti stejně jako u Shawshenku, co se týká svého žánru drama/horor, tak s tím souhlasím, herectví je perfektní hlavně Colin Firth pro mě největší záporák a zhýralec s filmu, Ben Barnes v roli Dorina se také pěkně předvedl, řekl bych, že svojí roli zvládl bravurně. Co se týká horu atmosféra je stále temná, potěší i jedna vražda a pár lekaček z obrazu. Já si film užil a asi si ho pustím ještě několikrát. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Přikláním se k názorům, které kritizují zobrazení Dorianova úpadku formou sexuálních orgií všeho druhu a skutečně temná zákoutí lidské duše zkratkovitě odbývá jen hororovou podobiznou, jakkoli nechutnou a děsivou. Naproti tomu však stojí povedená starolondýnská atmosféra, andělský zhýralec Ben Barnes (ježíš, kdo to je?? :-)) a ďábelský cynik Colin Firth jako prožitkový voyaer, nicméně si myslím, že proplesknutí rukavicí Oscara Wildea by se Oliver Parker nevyhnul... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sex drogy a málo záběrů na jeden obraz. Nevídaný nesoulad ve vhodnosti dvou obsazených herců, v hlavní roli je totiž dětská tvářička (jasně, záměr, ale odsud posud), která dokáže vypadat tajemně, nebo rozervaně jen dvakrát a ani jednou oboje najednou a to jen díky kameře a hudebnímu podkresu, zato zas Colin Firt exceluje do nebeských výšin a zcela upřímně by mě víc zajímal film o jeho postavě, kde by byl samotný Dorian pouze vedlejší rolí. Ale i takhle se povedlo vytvořit dobrej film, kterej se snadno sleduje, rozhodně nenudí a je dobrý (vzdejme hold fotogenickému Londýnu a dobré výpravě), v závěru z velké části i díky výborně Rebecce Hall. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)
  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama