Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

Spock 

všechny recenze uživatele

Provokativně „poučný“ film nebo nechutná záležitost, která chce být úspěšná díku tomu, jak moc šokuje? Vyberte si sami optiku pohledu na tento film. V českém prostředí jde bezesporu o snímek, jež vybočuj z řady zažitých námětu a snaží se být velmi „naturalistický“. Osobně jsem v něm nehledal žádné poučení, působil na mě spíše jako „studená sprcha“, která vás vytrhne ze snu a vrhne do světa kolem vás, kde s ideály a rozmary daleko nedojdete. Bohužel mi připadá v mnoha věcech také nedotažený a naivní a proto nemůžu dát vyšší hodnocení. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Stydím se a omlouvám se, moc se omlouvám, ale do včerejšího dne jsem o tomto filmu neměla ani tušení. Klasicky nízké hodnocení filmu, který v našich končinách nemá obdoby a podle místních fajnšmekrů, nenašel moc pochopení ani u místních komentujících. Já si naopak hodlám tvrdit, že je to nejlepší - z českých filmů úplně nejlepší film o drogách a prostituci, který jsem kdy viděla. Dokonce je lepší, než My děti ze stanice ZOO. Kdybych nevěděla, že je to český film, nikdy bych tomu nevěřila, protože tak nepůsobí. Celých 130 Minut jsem seděla, jako přikovaná, vočadla jak zrcadla přes půl hlavy, ušadla napnutá půl metru od hlavy. Nečekaně silný, jak vizuální zážitek, který z toho filmu úplně tekl a já se nedokázala soustředit na nic jiného a po celou dobu jsem byla přilepená k obrazovce, tak má vážení a milí vypadat dobrý film, vtáhl a nepustil. Derpresivní atmosféra, omšelá zákoutí, předčasně vyspělí chlapci, s výrazem padlých andělů. Takhle má vypadat film o drogách a prostituci. Místní honorace, která tady Mandragoru kritizuje a vyzdvihuje např. Requiem za sen, ano máte recht, Requiem je opravdu oku lahodící a všichni jsou tam ti krásní milí mladí lidé s vizáží modelů, se kterými by jste se chtěli i kamarádit a i když tam týpkovi ufiknou ruku, tak pořád vypadá tak nějak neskutečně hezky. Tedy je to jinačí kafíčko, hnusné prostředí, chlapci, kteří opravdu vypadají,jako trosky je to surové, je to jadrné, takhle má prostě podle mě vypadat film s tímto tématem. Navíc nevím proč, místy mi to připomínalo takovou Nemocnici na kraji města ty staré silné díly. Jak dialogy, tak takovou tou komunistickou omšelou vizáží města. Pro mě je to naprosto dokonalý film s úžasně zvoleným hudebním podkladem. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Možná trochu amatérsky zahrané, ale o to víc upřímné a autentické o věcech o kterých mnozí nechtějí vědět natož je vidět ve filmu. Je až s podivem, že zrovna takový film u nás vznikl. Bohužel tak nějak prošel minimem kin bez povšimnutí a i následné vydání na VHS spousta, spíš většina videopůjčoven v republice odmítla. V roce 1998 David Švec získal Cenu města Setúbal ( Festróia - Tróia International Film Festival), Wiktor Grodecki nominaci "Zlatý delfín" ( Festróia - Tróia International Film Festival) a na Palm Springs International Film Festival v sekci Audience Award získal Wiktor Grodecki cenu "Nejlepší film"! V zahraničí je film dostupný na DVD v e-shopech, u nás do dnešního dne (21.3.2009) žádný z distributorů nenašel zřejmě odvahu film vydat. PS: Tak zásluhou DVD edice přece jenom film se nakonec v září 2009 objevil na pultech obchodů. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Rváčův deník po česku, jen s tím rozdílem, že kvalitativně je Mandragora o dvě třídy níž. Z psychologického hlediska to funguje a náhled do podsvětí teploušovců a feťáků taktéž vyvolává patřičné zhnusení, nicméně všechny aspekty včetně herců, scénáře i režie působí dosti amatérsky a zejména mládenec Davídek Šveců. Hammerschmid složil však zajímavou kompozici, díky které film v některých pasážích z toho amatérismu vybočuje, avšak na lepší hodnocení to nestačí. 65% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

To se vážně natočilo v devadesátkách? No, vlastně že mě to překvapuje. Drsný syrový pohled na pražskou galerku v moderním pojetí nalajnovanou na prostituci a věci kolem ní. Nijak zábavné to není, film tratí na chudinkém rozpočtu, naprosto tragických hereckých výkonech a i když se na něj odkazuje řada recenzentů Párty Hard,že tenhle film je hodně filthy, tak ve výsledku je to dost nuda... 20% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • David Švec byl do filmu vybrán z důvodu jeho zkušeností s drogami. (prometheusll)
  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)
  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)

Související novinky

Reklama

Reklama