Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (962)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nový Bourne je daleko střídmější a daleko méně akční, než bych čekal. Plus je v tom, že tvůrci dokázali celkem sofistikovaně děj nového filmu zapojit do starší bournovské trilogie, takže další "samostatný" díl nepůsobí nijak rušivě, či nastavovaně, specielně v případě, kdy v podstatě příběh Bourna a Crosse jede téměř ve stejné časové rovině. Dobrá je akce, ačkoliv kontaktních soubojů je zde mnohem méně a celkově je režie o dost usedlejší až strohá. Solidní je i zápletka kolem hokusů pokusů na lidech (pilulky atd.). Dobrá motivace hlavní postavy a výtečně civilní Rachel Weisz. Je jasné, že Gilroy na to šel chytře oklikou. Nechtěl do diváků pumpovat ještě sofistikovanější akci, ještě nadupanější hudbu a rychlejší tempo. Ale omotat si diváka kolem prstu nečekaným průběhem příběhu, který někdy šokuje svojí razancí (výslech v domě Weisz) a někdy zase příjemně a spolehlivě šlape v zajetých kolejích (naháněčky, kaskadérské kousky). Nejvíce mi vadila naprostá absence konce a jasný důkaz toho, že pokud bude Legacy alespoň trochu komerčně úspěšný, tak tu máme jasný restart série. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi největší zklamání letošního roku a naprosto zbytečné nastavování Bourneovské trilogie. Chápu, že to chtěl Gilroy zkusit trochu jinak, ale jeho snaha se úplně minula účinkem. Scénář jakoby vypadl z direc-to-dvd filmu, postavy jsou i přes úmornou snahu hercu naprosto nezajímavé, ale hlavně je to režisérsky nezvládnuté. Film, který má navíc ještě přes 2 hodiny, totiž naprosto postrádá drajv či napětí a vám je vlastně totálně jedno, co se postavám stane. Jen ta akce jde Gilroyovi překvapivě od ruky. I tak ale doufám, že v pětce se nasranej Bourne vrátí a většinu této nudné chásky postřílí. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Áno, nejedná sa to typickú Bourne-ovku, ... ale to nie je vôbec na škodu. Jeremy Renner pôsobí vo svojej úlohe dôveryhodne a presvedčivo. Ostatné herecké obsadenie tiež hodnotím pozitívne a fakt, že tento Bourne je predsa len viac o rozhovoroch mi ani trochu neprekážal. Je to slušný thriller na konci ktorého je na dnešné pomery neuveriteľne dlhá naháňačka, ... ktorá síce začína dynamicky, ale potom nevie kedy skončiť :)). Bez ohľadu na predchádzajúce diely a predsudkov z očakávania toho istého dostane divák kvalitný thriller, ktorý ma čo ponúknuť ako po hereckej, tak i dejovej a akčnej stránke. OK! Jason Bourne was just the tip of the iceberg. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

The Bourne Legacy aneb takhle děti, takhle vypadá vykastrovaný akční film. Mimo faktu, že tento film vznikl a má v názvu "Bourne", jsou právě nudné akční scény hlavním problémem tohoto (zbytečného, přiznejme si to) snímku. Teď pozor, neříkám, že je film zas tak špatný. Je to ucházející akční snímek, který má super ústřední duo (mám rád jak Rennera tak Weisz, takže tady žádné námitky nemám) a na to, že má přes dvě hodiny, tak ani výrazně nenudí. Bohužel problém mám s tím, jak si "podává" Bourneův svět a jak se musí ospravedlnit (viz. "Bourne byl jen špička ledovce.") a, jak už jsem předeslal, z akčních scén, které, řekněme si to na rovinu, Greengrass točit umí a ještě doteď si pamatuju, jak jsem viděl poprvé The Bourne Ultimatum a hned po pár minutách mě Paul dokázal nabudit a adrenalin mi proudil v žilách, jak to u správného akčního filmu má být. Zkráceně řečeno - nebýt zde duo Renner a Weisz, jdu pravděpodobně mnohem níž. 50 %. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zas a znovu veľmi príjemné akčné špionážne béčko, no už nie to špionážne "áčkové béčko" s Mattom Damonom a skvelým scenárom. Tentoraz trochu suchšie, naivnejšie, hlúpejšie a iritujúcejšie pod taktovkou scenáristu pôvodnej trilógie, ktorému pravdepodobne pri režírovaní nezostal čas na zaujímavejšiu zápletku. Tak či tak, Renner možno nedosahuje agentských kvalít Damona, no potvrdzuje svoj status dobrej voľby do akčných thrillerov, hlavne tých solídnejších, v ktorých ho v poslednej dobe vídame (a rovnako sa nejedná o jeho prvý stret so touto tematikou - stačí spomenúť na najnovší diel Mission Impossible, kde si strihol nie práve nedôležitú rolu). Rachel Weisz je výborná a ani ostatní na tom nie sú zle, s výnimkou jediného - Edwarda Nortona. Zaznamenal som to už pri Neuveriteľnom Hulkovi a ten pocit sa mi znovu vracia - Norton by si už mal dať od filmu pohov. Pôsobí dosť divne, v tvári je z neho jemne strašidelný zjav a celkovo začínajú prevládať narastajúce nesympatie. Filmu by som ešte vytkol zopár zásadných chýb v scenári, ako napr. fakt, ako sa dozvedeli, že raketový útok prežil práve Cross, ale to je asi tak všetko. Slušné, ale mierne sklamanie. Možno ak sa nabudúce vrátiš aj s Damonom, Tony... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Zbraň, kterou Aaron (Jeremy Renner) používá během tréninkové mise na Aljašce, je Nemesis Arms Vanquish. (Adrai)
  • Scéna naháňačky, kde sa Aaron (Jeremy Renner) s Martou (Rachel Weisz) spustí motorkou po zábradlí, bola točená veľmi bezpečne, kompletne na závesných lanách. Urobiť to bez nich síce bolo možné, ale nie so spolujazdcom. To bolo a je podľa viacerých odborníkov takmer nemožné. (gogo76)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama