Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Wow. Neviem ako inak by som mal čakať koment na tento film. Ďalší dôkaz toho ako európska produkcia valcuje tú americkú aj bez miliónových rozpočtov... vystačia s s jedným a to s atmosférou. Napätie by sa dalo krájať a nielen dejom, ale už spomínanou atmosférou mi to pripomenulo Cronenbergove The Brood. Miestami som až nedýchal a len čo čakal čo z tých deciek ešte môže vystať. Som rád, že sa rejžo vyvaroval akémukoľvek nezmyslu(i keď mi nedalo, že žena s kutáčom v ruke sa nevie postarať o dve sopľavé(doslova) decká a potom aj so zlomenou nohou šoféruje) to je len jedna vec, ktorú by som filmu vytkol. Inak je to mrazivý psycho film s nádherne napínavou atmosférou a scenériu snežnej krajinky :) U mňa 90% Ps: Nejde mi to hlavy, že tento človek natočil aj blbost W Delta Z. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Kvalitní britskej horor, kterej ale v podstatě nic nevysvětlí, takže celou dobu se člověk bojí a ani se nedozví proč. Pak mi ještě vadil zmatek v dětech. Nevěděla jsem, čí je kdo, a musela film stopnout a vrátit se na začátek, kde byli rodiče s dětma, než se to všechno smíchalo dohromady. Na druhou stranu oceňuju otevřenej konec, kde si každej může jen domejšlet, jak to dopadne. I když, jak asi po předchozích zkušenostech:)... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak to byl obrovský nápor na moje srdce a nervy! Neuvěřitelně tísnivý a krutý horor z Britské produkce, který svojí formou i částečně obsahem připomíná též britský Eden Lake, ale Eden Lake má nepochybně vyšší kvalitu. Jasným záporem je pár scén přitažených za vlasy, ujetý konec, nedotažená pointa filmu a docela značný chaos, co se týče vztahů mezi jednotlivými účastníky tohoto masakru. Ale jak já říkám: "čert to vem!" :-D Podstatný je to brutální napětí, a to takovým způsobem, že to ještě teď při psaní komentáře rozdýchávám. Pro mě tedy 4 hvězdičky, 75%, a doporučení každému hororovému maniakovi jako jsem já :-) ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Co se týče gore scén, tak hodně nadprůměrný snímek. Poté co projedeme nudný a celkem zbytečný začátek dostaneme jatka, která jsou velmi dobře technicky zvládnutá. Jediné co mi vadilo, že vlastně nevsvětlili proč ti haranti začali zabíjet, jen že prý byli hodně nemocní. Jábych ty malé zmrdy zabil hned na začátku a byl by klid. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Takhle se normálně nechová..... Dvě rodiny, jeden dům, 4+1 dětí a rodiče, kteří si to chtějí užít. Otázka nestojí: ,,Ke komu se připojí ta JEDNA u dětí, ale KDO TOHLE PŘEŽIJE?“ Podivný chování, předvídatelnost děje a čekání 55 minut na krátké běsnění, aby konečně všem došlo: KURVA, TADY ASI PŮJDE O KEJHÁK! Sorry, vlastně všem ne! Tak to prostě v hororech chodí. ,,Ty vole Shanklande, hlavně netoč dvojku a někdy mrkni na Ils !“ Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Miluju děti od krve. 2.) Malej má nějakou virózu. 3.) Rád koukám na krev na sáňkách. 4.). Hledám důvody pro antikoncepci. 5.) Žiju s předsudkem, že bych nedokázal zabít vlastní děti. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Tom Shankland získal zvláštní uznání na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v roce 2009 za profesionální přístup k dětským hercům. (Homerking)
  • Film byl natočen v Cookhill Priory, bývalém cisterciáckém klášteře, a v nedalekých vesnicích Cookhill a Alcester v anglických hrabstvích Worcestershire a Warwickshire. (Homerking)

Reklama

Reklama