Reklama

Reklama

V novém zpracování filmové klasiky Stephena Kinga z roku 1984 uvidíte Burta a Vicki, kteří společně cestují a neustále se přitom hádají. Během cesty se jim nedopatřením podaří srazit autem malého chlapce. Burt si však všimne, že dítě už mělo předtím podříznuté hrdlo a rychle umírá. S tělem v kufru se dvojice spěšně vydá hledat pomoc do Gatlinu v Nebrasce. Netuší však, že právě v tomhle městě si děti vytvořili zvláštní náboženský kult, nikdo z místních se nedožije více neţ devatenácti let a všichni následují osmiletého proroka Issaca. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Remake filmu Kukuričné deti sa nevydaril. Napriek tomu, že som fanúšikom tejto série tak toto bolo aj na mňa príliš. Nepochopiteľný vzťah vojnového veterána z Vietnamu s černošskou feminitkou, Isaac v podaní tak malého dieťaťa že by ho neposlúchali ani hračky na diaľkové ovládanie, nieto ešte skupina adolescentov bez rodičov, Isaacov hod nožom do veterána pripomínal skôr akčný film so Segalom a pri tom, ako vydával Isaac pokyny zo strechy domu mu do rúk chýbala dať vlajočky a mali by sme to aj so scénou z Top Gunu. Klincom všetkého boli však momenty, keď si v kukuričnom poli vojnový veterán spomínal na udalosti z Vietnamu, tie do dejovej línie filmu absolútne nezapadali. Konečným hodnotením sú teda dve hviezdičky za hodnovernejšie prostredie Gatlinu a jeho okolia, miestami dobrú hudbu a scénu pri párení, slintajúce detičky a nezainteresovaný Isaac fakt pobavili. Inak bieda, nuda a v Nebraske nič nie je ( dúfam že hejteri to nezoberú osobne ako výrok že na východe nič nie je a v mestách nebudú protesty *allforNebraska*). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo slušný remake atmosferickej klasiky od Stephena Kinga z ’84 o to viac že je to len TV spracovanie. Kto videl originál toho zrejme hneď v úvode zarazí výber dvojice hercov do hlavných úloh páru šinúceho si to do Gatlinu. Potešia aj niektoré veci nezobrazené v pôvodnom filme a hlavne úplne iný záver. PS: Po skončení titulkov film pokračuje. ()

Reklama

Faila 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to ještě šlo a mělo to náběh na horší průměr, přece jenom tam bylo trochu neznáma a ta tajuplnost působila chvílemi i ... no, strašidelně vyloženě ne, ale jisté napětí tam bylo. Co se z toho ale tak zhruba od poloviny vyklubalo, to mi moc nejde do hlavy. Chvílemi mírně obstojná hovadina. Nejlepší herecký výkon snad podal představitel Izáka, kterému jest možno některé věci odpustit, vzhledem k jeho malému věku, ale dvěma dospělým představitelům vzhledem k jejich výkonům nešlo nic jiného než smrt vůbec přát. Jediná docela dobrá věc na tomhle filmu byl zvukový doprovod, dětské chóry dodávaly tomuhle filmu aspoň malinký nádech hororovosti - jenže na to, aby se Kukuřičné děti mohly nazývat hororem či aspoň pokusem o horor to opravdu nestačilo. Zkrouhnout to tak na polovinu, vynechat spoustu zbytečného tlachání a mohl z toho být průměrný napínavější film. Bohužel ... ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už originál z roku 1984 byl průměrnou záležitostí, takže se nelze divit, že další zpracování jinak kraťoučké Kingovy povídky dopadlo ještě hůř. Jediným příjemným překvapením byl hlavní hrdina - bývalý veterán, jenž v krizové situaci zachovává chladnou hlavu a neštítí se likvidovat ty vraždící parchanty. Naproti tomu jeho ženský protějšek je hysterická kráva, kterou zdravý rozum nutí nenávidět. Pak je tu samozřejmě Izák, spratek s andělským ksichtem, co diriguje své ovečky. Při vzpomínce na toho původního musí divák zamáčknout slzu. A jelikož je závěr k smíchu, pochválit by se tak dala jediná napínavá scéna z filmu, a to útok dětí na auto, v němž se schovává hrdinova stará. Ano, je to žalostně málo. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama