Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

drackula 

všechny recenze uživatele

Atmosféra mesta "duchov" skĺbená s atmosférou všadeprítomných fanatikov bola skvelá. Keď sa k tomu pridá Izák, jeho poskok Malakai - vrah ktorí vyzerá ako zlé alterego Rona Weaslyho a kopa kukurice, film je to naozaj nadpriemerný. Trošku ho zrážajú nezvládnuté špeciálne efekty v závere, ale inak som spokojný. 70 % ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti mají i po letech slušnou atmosféru a krvavé scény jsou taky solidní. Zaujme creepy trpaslík v hlavní roli, který jako jediný umí hrát (taky díky tomu, že je z nich nejstarší a nejedná se o dítě, ale o dospělého muže trpícího poruchou růstu). Původní povídka od Stephena Kinga je velmi dobrá a dokážu si podle ní představit  skvělý film, ale zde bohužel příběh není zpracovaný zajímavě. Ne že by ten materiál byl špatně rozvíjený, ale jde spíš o scénář, který nenabízí žádný větší překvapení nebo stylovou scénu. Jak jsem říkal, gore scény jsou dobré, ale bohužel dojde i na trikové sekvence, které byly i na svou dobu dost strašné. S přivřenýma očima ale fajn horor. (6/10) ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hrůza! Stupidita! Nuda! FIlm, který nemá totálně žádnou zápletku. Herecky je to naprosto nezajímavé. Nejlepší je Linda Hamilton a ta je příšerná a nijaká. Potom je tam ještě nějaká chlapeček s kastrolem na hlavě, který se tváří a mluví, jak kdyby mu tatínek zasunul kukuřici do zadku. Ovšem nemá na vysokého odporného zrzka, který má koní hubu přes celou hlavu. Myslím, že ani v 84 roce to nemohlo být dobré. Nevím, jestli má cenu koukat na další díly, ve kterých se objevují alespoň nějaké známé herečky. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Toto byl první film a zároveň poslední originální videokazeta, kterou otec koupil k našemu, kdysi novému videu. Ještě teď vzpomínám v nostalgickém opojení na ten rychlodabing, díky němuž měla spousta filmů svoje kouzlo. Jako děcko jsem tento horor hltal, ale dnes, už se střízlivýma očima musím říct, že Kukuřičné děti nejsou tak dobré jak za mlada. Opuštěné, kukuřičnými poli olemované městečko má věru dobrou atmosféru, ale k dokonalému zážiku mě k tomu opravdu něco chybělo. Potěšila mě sympatická hlavní dvojice (Horton a Hamiltonová) a ten zrzavý buran. Nostalgických 70%, jinak bych to viděl tak o dvacet procent míň. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Kukuričné deti jednoducho patria k filmom, ktoré mám v obľube najmä vďaka tomu, že aj keď sa v nich nič nedeje stále majú atmosféru. Či už opakované míňanie smerovej tabule s nápisom Gatlin, tuctový pumpár a prázdne mesto, pohľady spoza okien či z kukuričného poľa vkladajú tomuto filmu svojskú atmosféru, ktorú nepokazili ani záverečné efekty pri Isaakovej premene, samotný český dabing tejto postavy či Malachy, ktorý chcel tak dobre a suverénne zvládnuť soju úlohu, až ju vôbec nezvládol. U mňa jednotka minimálne 75%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V původním příběhu se Isaac jmenoval William Renfrew a Malachai se jmenoval Craig Boardman. (Chatterer)
  • V původním příběhu měla být postava Lindy Hamilton dětmi zabita. (Chatterer)

Reklama

Reklama