Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Němi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně brutální, průměrně animovaný plagiát všeho, co se kdy natočilo o vetřelcích likvidujících posádku vesmírných lodí + pár dalších filmů (Resident evil). Přesto (proto?) i zábavné, na několika místech dokonce velmi zábavné a napínavé. Atmosféra temné lodi je také využita dobře a na pohodě určitě nepřidá. Animované násilí je po celou stopáž intenzivnější, než ve filmech opěvovaných béčkařů z Francie, kteří Pattonovi nesahají ani po laserovou pilu, ke konci vás možná už krapet otupí, pořád je ale na co se koukat. Hra mi nic neříká, nevím jestli bych se pak lépe orientoval v příběhu, asi ano, protože mi chvílema přišlo, že sleduji "druhý díl". Moc to ale nevadí, protože film jde jasnou, přímou cestou až do finále a tak jde jen o 70 min dlouhou "road movie" party lidí, která si prosekává cestu skrze působivá monstra. Kdyby se postavy od sebe odlišovaly i jinak než vzhledem a tvůrci nekonečnou řežbu více prokládali napínavými pasážemi (z toho málo se dá poznat, že umějí), mohl vzniknout víc jak podařený krvák na jeden fajn brutální večer. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Takový nějaký prequel k hernímu Dead space. Animace tak nějak na příslušné úrovni, akce - paráda. Hlavní problém jsem měl ale s charaktery. Žádný mi nepřirostl k srdci, na jejich životech mi záleželo pramálo, v mnohých případech jsem naopak bral jako malou výhru, když byl ten či ona rozsápáni. Ale zase je tam hezky ilustrované, jak málo stačí a jak rychle se můžou věci zvrtnout do totálního FUBAR. 71 minut je OK, oddych někam na cestu je to dobrý, tudíž zůstanu někde na šedém středu hodnocení. ()

Reklama

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Poměrně potěšující 'prequel' ke hře, který ovšem postrádá jeden zásadní prvek ... atmosféru. Jde o to, že místo syrového hororu se nám v Downfallu dostáva spíše akčňárny. Pravda celkem příjemná stopáž, animace a dokreslení herních událostí dělá z tohoto snímku celkem pohodovou jednohubku, která ovšem nijak neoslní ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vrátane samotného príbehu a dialógov ťažkopádny priemer, ktorý zachraňuje len nevídaná brutalita a hlavne fakt, že ide o prequel k hre, vydaný v rámci marketingovej propagácie. Snaha o anime vizuál svoj efekt plní hlavne v krvavejších pasážach, ktorých zase nie je málo, lenže celkovo nejde o nič, čo by zmlsanému divákovi vyrazilo dych. Napriek tomu dokáže Dead Space: Downfall aspoň čiastočne naladiť na herné pokračovanie a to aj niekoho ako ja, ktorý o ňom pred týmto filmom nepočul. A aj to sa počíta. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Absolutně bez děje, navíc klasická japonská animace zde velmi ubírá na hororové atmosféře, která byla rozhodně jedním z dominujících faktorů ve hře. Na druhou stranu co bychom od tohoto prequelu mohli čekat, když hra dějově nebyla o moc lepší, v podstatě šlo o čistou hororovou rubačku. Rozhodně mne potěšilo zachování celkového konceptu včetně artworku monster a samotné lodi Ishimura. Pro fanoušky hry ale určitě aspoň průměrný zážitek. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama