Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

sud 

všechny recenze uživatele

S velkou mírou nadsázky se dá říct, že takhle nějak by mohla vypadat spolupráce Quentina Tarantina (případně Guye Ritchieho) s Milošem Macourkem :-). Nepříliš ambiciózní, na nic si nehrající, přesto velmi zábavné, stylové a hravé. Nebýt spadlého řemene v poslední třetině, nejvyšší hodnocení by jej neminulo. 75%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek je ultimatni, Malone vlitne do baraku, naprosto bez problemu zmasakruje asi 50 lidi a vymaluje zdi na rudo. Bohuzel to je z celyho filmu nejlepsi scena, nic vostrejsiho uz Mulcahy nepripravil. Ne, ze by to bylo vylozene spatny, ale moc mi nesedla hudba a film neni typickej akcnak, spis si to hraje na takovou jakoby noirovku a cely je to spis o jednotlivejch scenach, ktery jsou obcas fajnovy, ale jako celek se film docela tahne a na scenari by taky jeste chtelo zapracovat. Dalsi problem je, ze misto aby Malone kosil hromadu anonymnich sracu, vyrysuje se tu par hlavnejsich zaporaku, takze je docela nouze o prestrelky a bitky. Nastesti tu mame jako protivniky obrovskyho drsnackyho Rhamese a hlavne nechutnyho popalenyho Hutchinsona, kterej si tak trochu hraje na Jokera. No a samotnej Jane je naprostej drsnak, kterymu nevadi kulka do bricha, zvladne u toho jeste nekoho serezat a hodit nejakou tu hlasku. Jeste bych Mulcahyho pochvalil za vizualni stranku, ta je docela stylova. Skoda, ze to neni sviznejsi nebo aspon napinavejsi, takle jen 3*. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Russell Mulcahy mal v roku 2009 extremne stastnu ruku. Po skvelej drame Prayers for Bobby natocil brilantnu zanrovku s atmosferou ako Sin City s tym rozdielom, ze tu dialogy nenudia a film nema ziadne hluche miesta. Thomas Jane ma super hlasky, Elsa Pataky je sexy osudova zenska, Ving Rhames po dlhej dobe hra cool postavu, Doug Hutchison si znova strihol totalneho magora a tak by sa dalo pokracovat dalej. Sialenych zabavnych postav tu je neurekom. Akcia je kvalitne natocena a riadne brutalna. Najlepsia je uvodna prestrelka, ale aj dalej sa tam najde este kopa pôsobivych scen. Vysledkom je brutalny a zaroven neskutocne vtipny film. Evidentne to nesadne kazdemu, ale ja nastastie patrim k tym stastnym. Aj po opakovanom pozreti ma to stale bavi. 8/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude úmorná nuda, ale docela solidně to šlapalo! Hlášky jsou perfektní, komediální náboj (absurdita, černý humor) odsouvá akci mírně do pozadí. Což ale vůbec nevadí, protože já se kupodivu raději smál, než si užíval přestřelky. Na druhou stranu pravda je, že úvodní odstřelování částí obličeje nemělo chybu! Elsa Pataky mile překvapila - ač téměř neznámá herečka, není jen ukrutně krásná, umí i hrát. Jane a Rhames drží laťku stále ve stejné výšce... v šoku jsem byl z Hutchinsona, jehož Matchstick sice Jokerovi z Temného rytíře nesahá ani po kotníky, ale snaha tam byla. Velká. Give´em Hell, Malone je oddychová, brutální gangsterka s několika dobrými nápady. Často připomene Big Hit - mou lásku. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pan scénárista určitě pročítal příručky jak udělat neo-noir snadno a rychle a přitom u toho moc nepřemýšlet. Máme tady dekadentního hrdinu, femme fatale, megalomanského záporáká a pár odkazů na staré žánrovky. Logiku ve filmech moc neřeší, důležité je, když se bavím. Jenže tady není logického opravdu vůbec nic a tvůrcům to nijak nevadí, hlavně když Thomas Jane vypustí nějakou rádoby hahaha hlášku, Elsa Pataky vyšpulí zlamlované rty a Doug Hutchison si zahraje na Ledgerova Jokera. Ani jedno z toho nepůsobí věrohodně a když to končilo, radoval jsem se. Jako fake trailer k nějakému filmu možná, ale jako celovečerňák ne. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)
  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)
  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)

Reklama

Reklama