Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zápletka celekm zajímavá,obchod s dragami schovanými v ledu a obchod s bílým masem,ale ty myšlenkový pochody a dialogy,to jsem se musel smát.Naštěstí tohle není ten druh filmů,kde bysme dumali na d tím,co hrdiná právě řekl,ale spíš se budeme tetelit na tím,jak hrdina právě někomu nakopal.A to v tomhle filmu dělá Bruce Lee opravdu impozantně a dost brutálně,no jo nože jsou nože. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee točil kraviny, ale zapsaly se do dějin světové kinematografie zlatým písmem. Film se dá zhlédnout s rychloposuvem a mrknout pouze na vymazlené a nesmírně tvrdé souboje, z kterých nečouhají dráty ani taneční kreace. S realitou bych byl ale velmi opatrný, prim hraje jako téměř vždy choreografie. Pouliční bitka by se neodehrávala ve stylu: Počkám až zbije kámoše, pak nastupuju já. Na skutečnou řežbu se podívejte v Serbuan Maut nebo si vemte špatnou šálu na fotbal. Tři, na mě té pitomosti bylo přes veškerou úctu moc a soubojů málo. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Na rovinu poviem,že to nie je bohviečo,takmer sa na to nedá pozerať,herci sú vyhrabaní z nejakej stoky,dej hlboko predvídateľný,postavy konajú zvláštnym spôsobom-naozaj zlý film... Ale je tu obávaný Bruce Lee,ktorý si vyhrnie rukávy po dlhšej chvíle,keď začína konať,ako sme zvyknutí... Bitky sú nasnímané tak,že jeho rýchlosť je pomaly nemožné vidieť voľným okom. Ak by tu nehral Lee,tak by sa jednalo o prepadlisko dejín,síce nedisponuje hereckým talentom,ale určite vie bojové umenie,ktoré ovláda tak ako nikto neovláda,a preto aspoň tie mlátičky sú satisfakciou... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

唐山大兄 První celovečerní film Bruce Leeho v hlavní roli, kde má hned po startu zakázáno bojovat. O to víc vás napínají scény, kde si jeho kopy a pěsti situace žádá. Nakonec se dočkáme a Bruce zmastí celý autobus drsných chlápků v pestrobarevných tričkách. Že mají nože a řetězy sebou dělá celou scénu ještě víc spektakulárnější. Továrna na výrobu ledu a prostředí Thajska se neokouká a jediné co vždy na prvních třech Bruce Leeho filmech zamrzí je, že zde není jeho autentický hlas. Vyvažuje to, alespoň svými gesty a pohyby, které měl jako nikdo jiný před ním a nikdo jiný ani po něm. Čest jeho památce. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film spravil z Brucea medzinarodnu hviezdu. Zabavne je, ze americky tv serial Green hornet (jeho prva vacsia uloha) mu priniesol obrovsku popularitu v Hong Kongu, kde tak dostal svoju prvu velku ulohu - Big boss a tento film potom spravil filmovou hviezdou aj v Amerike. Big boss je jednym z mnohych filmov, ktore v tej dobe v Hong Kongu vznikali ako na beziacom pasme. Lacny, zbuchany za par tyzdnov, avsak naplneny tym co bolo v tedy velmi popularne. Tuctovy dej, pomsta, brutalita, krv a nahota. Pre tych, ktory proste 70 Hong Kongske roky zeru, to je pochutka a ty ostatny tu obcasnu nudu pretrpia koli tomu ze vo filme je Bruce Lee. Ano Bruce je legenda a ked pridu na radu bojove sceny, film sa stava nielen zabavny, ale dovoluje obdivovat Bruceov neopakovatelny pohyb, jeho umenie, ktore cibril kazdy den takmer 20 rokov. Ak by vo filme boli aspon dve bojove sceny naviac, bolo by to za plny pocet. Ale viete co, kaslite na hodnotenie a obdivujte Brucea. Bol bozsky. (7/10) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • Klasický trik hong-kongských filmů, skok na trampolíně pro simulaci létání/velkých skoků (jež se hojně využívá i ve Velkém šéfovi) začal poprvé používat Hon Ying Git, kaskadér a choreograf bojových scén, který ve filmu hraje hlavního záporáka. Později se začaly používat dráty, ale tehdy se létání provádělo pouze pomocí trampolíny. (Caelos)
  • Původně měl hrát Bruce Lee pouze vedlejší roli, avšak po závěrečné scéně z ledárny, která se natáčela jako první, byl koncept změněn a Brucova postava byla hlavní. Natolik tvůrce filmu uchvátil svým talentem a soustředěností. Dokonce se poté začal podílet na přepisování a doplňování scénáře, choreografii soubojů a žádná další scéna se neobešla bez jeho konzultace s režisérem. (ClintEastwood)
  • Natáčelo se v Pak Ching, což je městečko severně od Bangkoku. Poté se štáb přesunul do Bangkoku. (Caelos)

Reklama

Reklama