Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (446)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V podstatě je A Perfect World docela obyčejným snímkem, který v závěru prvoplánově hraje na divákovi city. Normálně takové filmy hodnotím maximálně čtyřmi hvězdami, ale tentokrát prostě nějak cítím, že pětihvězdí je plně adekvátní. Nevím jak vysvětlit, proč se tak stalo, ale už dlouho jsem se u filmu takhle nebavil. Možná se mi líbilo, že se zde de facto říká, že i někteří kriminálníci a vrahové jsou uvědomělejší, než náboženští fanatici. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem to konečně viděl. A je to, no, dokonalé. Clint Eastwood, jak má ve zvyku, z diváka nemámí emoce nějakými lacinými triky a představuje jednu z nejpodivnějších dvojic filmového plátna - vězně a chlapečka, kteří nemohou být odlišnější, ale zároveň toho mají hodně společného. Líbilo se mi obzvlášť, jak se film nebojí napínavé chvíle okořenit poměrně cynickým humorem, aniž by je shodil - to se také nemusí vždy povést. A ačkoliv jsem v podstatě od začátku tušil, jak celá ta výprava dopadne, nevadilo mi to ani v nejmenším. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood dostal na režírovanie chuť a rok po úspešných Nezmieriteľných natočil ďalší majstrovský kúsok. Rola trestanca na úteku, ktorý má dobré srdce a vysoké IQ, sadla Costnerovi ako uliata a keď nepočítam jeho výborný western Tanec s vlkmi, tak je to jeho najlepšia filmová úloha. Silná dráma s naozaj smutným záverom. Kapesníky nutné. 90%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh zločinca Butcha ( výborný K. Costner ) a jeho "parťáka" malého chlapca Philipa ( T.J. Lowther ), ktorým je na stope šerif Garnett ( úsporný C. Eastwood ) je klasickou ukážkou, ako sa majú robiť filmy. Nesúrodá dvojica, ktorých dala dokopy náhoda si razí cestu k sebe, Butch si Philipa obľúbi a ten v ňom vidí otcovskú autoritu. Eastwood už neraz dokázal, že mu režisérska stolička právom patrí a na jeho filmy sa vždy náramne teším. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Obdobné pohádky nasycené lidskostí má Clint Eastwood nadmíru dobře zmáknuté. Přidá-li se k tomu skvěle hrající Kevin Costner v roli "hodného" únosce a příležitostného filosofa, který si hraje na to, čeho se mu v mládí nedostalo, tak je o zábavu a trochu toho sentimentu postaráno. Celý snímek se nesl v rytmu road movie. Udivuje mě, že zde tento žánr schází. Kluci se projížděli ve svém "stroji času" nádhernou americkou pustinou a povídali si o zajímavých věcech. Musím pochválit skutečně skvěle napsané dialogy, na kterých celý snímek stojí a nádhernou country hudbu. Příjemný snímek, který pohladí po duši. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (13)

  • Na poličce, o kterou se Robert (Kevin Costner) opírá, když je postřelen, je jeden z prvních výtisků časopisu National Geographic. (PATTXA)
  • V čase 1:30:19, kdy se „nalévá káva“, ve skutečnosti žádná káva z konvice do hrnku neteče. (Winster)

Reklama

Reklama