Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tento pořead je jeden z mála který chci okomentovat - za prví 4 hvězdy jenom mezi soutěžními pořady to snad chápe každý... Jde mi o to, že tento pořad chápe svůj účel - nebá potřebu se měnit a modernizovat. Umožňuje lidem kteří mají obsáhlejší znalosti přivydělat si pár drobáků. Není to o náhodě a rychlost, ale o znalostech. Rád se na takovíto pořad pokoukám - oproti jiným soutěžním pořadům kde místo v chytrosi se mnohdy soutěží v trapnosti a blbosti. ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Jediná ze soutěží, která se udržela. Riskuj, milionář a podobné jsou pryč, ale AZ kvíz běží každý den. Je to taky jediná z těch soutěží, která není jen o znalostech, ale i o strategii (aspoň trochu). Taková klasika, na kterou se rád podívám, když přijdu z práce. Pokud jste ještě neviděli, doporučuji zhlédnout na youtube video "AZ Kvíz - I takhle se dá(dalo) vyhrát". Komentáře tady na ČSFD bohužel vystihují ubohost uživatelů, kteří nepřekousnou, že někdo ví víc než oni a ke štěstí jim stačí, že někdo pracuje jako "pěstební dělnice". A poznámka pro zabedněnější komentující: bankomat je tak pěkně obarvený jen pro diváky, soutěžící vidí všechny políčka stejnou barvou. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Alešek stojí za shlédnutí, protože má poté, co v maskérně prohnal nosem, docela zajímavé reakce. Když se k tomu přidá pár přemoudřelých důchodců, študentů nebo nonkonformních biolidí, vznikne pořad pro širokou a hlubokou diváckou veřejnost. Podtitul bych zadal - jak za pár kaček - nebo atlas hub - ze sebe učiniti před národem debila. Btw. už jsem se potkal s několika exempláři, kteří při sledování tohoto hitu v teple svého domova vůbec neřeší ono základní křížení lušťovky. Za základ souboje považují především výběr správného herního pole..... a nějaká následující otázka je ponechává mrtvolně chladnými. Viď, mami. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Otázky často vhodné pro dementy a na závěr šetření na honoráři - jeden dělal šaška, aby TV zaplácla čas a může se mu stát, že odejde s pětikilem. Nejvíc mne ovšem štve, že ve vědomostní soutěži, nikdo netuší, že existuje ČSN norma tzv. hláskovací tabulka, která každému písmenu CZ abecedy stanovuje odpovídající slovo, obvykle jméno, tedy není to na kreativitě hláskujícího, ale domluvený úzus. Co by ale jeden chtěl od kulturních pracovníků, kteří se jistě pyšní vzácným titulem jejich knihovny, totiž "modrou knížkou"... ()

wafc 

všechny recenze uživatele

A jako ANUS, B jako BUKKAKE, C jako COURA, D jako DILDO, E jako ELEKTROŠOKY, F jako FLUNDRA, G jako GANGBANG, H jako HONIMÍR, CH jako CHLAMÝDIE, I jako INSEMINACE, J jako JEBAČKA, K jako KUNDIČKA, L jako LÍZAČKA, M jako MRDAČKA, N jako NÁMRD, O jako ORÁLEK, P jako PEDOFIL, Q jako QUATTROFORMAGI, R jako REKTUM, S jako SEMENO, T jako TRANSKA, U jako UROLOGIE, V jako VEJŠKRAB, W jako WAFC, Z jako ZOOFIL.... A prosil bych atlas hub, děkuju. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • K roku 2017 se jedná o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (frolish01)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama