Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Já na AZ-kvíz nedám dopustit ! "obligátní třináctka" a "ká jako karel" jsou nedílnou součástí mého denního režimu. Zdejší nízké hodnocení mě příliš nepřekvapuje, jelikož soutěž nesmrdí komercí a stále v ní jde o klasické vědomosti a ne o to, kdo z účinkujících ze sebe před televizní kamerou udělá většího dementa. Tímto zdravím tvůrčí tým TV Nova :)) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla, tohle platí na AZ-kvíz přesně. Jednoduchý koncept, střídmé studio, lehčí otázky, žádné velké ceny a přesto patří AZ-kvíz řadu let k těm nejoblíbenějším televizním soutěžím. Tvůrci se zkrátka trefili do vkusu, i když šli proti trendu velkolepých výherní show o miliony, a za to jim patří poctivé tři hvězdy. ()

Reklama

AntiasKing 

všechny recenze uživatele

Jako žánr bych to označil spíš Soutěžní / Komedie. Protože sledovat ty lidi je fakt sranda. Jak někdo může jít do soutěže bez toho aniž by ji vůbec znal nebo vidě v televizi fakt nepochopím. Hodněkrát tam chodí tupci co ani neví že musí propojit tři strany. Prostě já se na to občas podívám s tím cílem se u toho fast zařechtat :D 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Zásadní chybou tohoto pořadu mi přijdou velice obtížné otázky, které jsou po většinu objektivně velmi těžké, musí se dost přemýšlet, jenže v tomto pořadu je na přemýšlení málo času. Tento pořad mi moc nesednul, nechci ho moc kritizovat, ale pro mě je to dost podrůměrná záležitost. Proto hodnotím jen na 30% = ** ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

J jako Josef, V jako Veronika, D jako Debil, Č jako...a tak dál...jako by nestačilo říct jen to písmeno, jako bychom byli všichni imbecilové co musí říkat něco jako...jinak bez výhrad, občas se člověk i pobaví...například když HO někdo nazve Hroch obecný místo obojživelný...občas se tam člověk dobře ztrapní, což je milý. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)
  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)
  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama