Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Zagros 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla, tohle platí na AZ-kvíz přesně. Jednoduchý koncept, střídmé studio, lehčí otázky, žádné velké ceny a přesto patří AZ-kvíz řadu let k těm nejoblíbenějším televizním soutěžím. Tvůrci se zkrátka trefili do vkusu, i když šli proti trendu velkolepých výherní show o miliony, a za to jim patří poctivé tři hvězdy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Soutěž je příliš těžká, není pro každého. No, uznejte sami. A) trnitý keř, B) viditelný elektrický výboj v troposféře C) opak startovníků, D) krajina za horizontem, E) grafická značka štítu rodu, F) ostrovní stát v Tichém oceánu, G) ukazatele slunečních hodin, H) vyrobeno z luštěnin, CH) když k nám běží a nikdo ho nedoprovází, I) posvátný pták v náboženství starých Egypťanů J) okrasná rostlina řádu hluchavkotvaré K) vydává zvuky krkavce, L) malý žebrovitý útvar na spodní straně klobouků hub, M) vykonává loučení rukou, N) sociální uskupenství obyvatelů Země, O) biblické zvolání, P) zaměstnanci závodu na zpracování buničiny, R) malý čert, S) nástroj ke štípání (dřeva), T) dehet, U) první kapela Vladimíra Mišíka, V) slavnost sklizně vinné révy, W) železniční vůz plný dřeva, X) Speusipposův nástupce, Z) tvoje manželka. Na požádání přiložím správné odpovědi :-) ()

Reklama

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Já na AZ-kvíz nedám dopustit ! "obligátní třináctka" a "ká jako karel" jsou nedílnou součástí mého denního režimu. Zdejší nízké hodnocení mě příliš nepřekvapuje, jelikož soutěž nesmrdí komercí a stále v ní jde o klasické vědomosti a ne o to, kdo z účinkujících ze sebe před televizní kamerou udělá většího dementa. Tímto zdravím tvůrčí tým TV Nova :)) ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky .... ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější jsou závěrečné titulky - když člověk vidí jaká spousta lidí spolupracovala na tak bídném, mizerném a low-budget pořadu. Otázky jsou náhodné, od triviálních po nepochopitelně těžké. Člověk vždy něco neví, takže se může zesměšnit a ještě si ho možná bude dobírat moderátor, který / která je očividná mentální mrtvola, co dělá od roku 1997 pořád jednu a tutéž práci = předčítá otázky. Výhra záleží dost na štěstí a odměna je jen symbolická / k smíchu. Nechápu moc dobře, proč tam vůbec lidi chodí. Celý tenhle pořad je snad už jen meme-generátor. Šivánanda Sarasvatí řekl: "Do not store in your brain useless information. Learn to unmind the mind. Unlearn whatever is of no use to you. Then only can you fill your mind with divine thoughts." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama