Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Rozumět věcem nebo znát nazpamět kdejakou dvojicí? Radši než dopadnout jak Halina Pawlowská, volím to první. Hodnotím účel hry, ne její provedení, procvičit si čas od času bednu není na škodu. _____________ VYBORNE PROVEDENI ______________ 1) Je zobrazeno kolik zbývá času 2) "barvy" se dají jakžtakž rozlišit i na černobílé televizi 3) od pohledu je jasné kdo je na řadě 4) "kroužkem" zobrazené kolik času zbývá na otázku z celk. času viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Pie_graph 5) na konci je vysvícené jak vypadá vítězné spojení. Dobrá práce! ______________ SYSTEM ______________ Výhra je poměrně malá, takže lidi nezpychnou a (na encyklopedické znalosti netřeba být příliš hrdý viz. mýtus http://c2.com/cgi/wiki?MappersVsPackers ) CT má na natočení dalšího dílu. _________ DOPORUCENO _________ Seznam různých skládaček http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_puzzle . Moudrý týpek Richard Feynman http://www.youtube.com/watch?v=WspwWN2ReV0 . ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jako soutěž pro inteligentní lidi nejspíš ne. Spíše pro ty, co denně nemají nic jiného na práci, než sedět u křížovek. Co se týče moderátorské stránky, tak není co vytknout ani pochválit, jelikož předčítání otázek zvládne každý bez ohledu na nějaký talent. Soutěžící se objevují chytří (v tom křížovkářském smyslu) a mají naluštěno, nebo chytří, co však nikdy křížovku ani neviděli a tím pádem pohoří a nebo ti hloupí. Jako relax se na to dívat dá. Jen ty výhry mohly být trochu lepší. Jednak trefit v bankomatu bonus se povedlo asi jednomu ze sta. Jinak výhra pár stovek byla na denním pořádku, což by tak zaplatilo tu cestu do studia a zpátky domů. :-) A ano, soutěžící ty částky co lítaly na obrazovce opravdu neviděli - takže to bylo pouze o náhodě a o štěstí. Ale je to jedna z dalších možností, jak si trochu rozšířit obzory. 50% ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Otázky často vhodné pro dementy a na závěr šetření na honoráři - jeden dělal šaška, aby TV zaplácla čas a může se mu stát, že odejde s pětikilem. Nejvíc mne ovšem štve, že ve vědomostní soutěži, nikdo netuší, že existuje ČSN norma tzv. hláskovací tabulka, která každému písmenu CZ abecedy stanovuje odpovídající slovo, obvykle jméno, tedy není to na kreativitě hláskujícího, ale domluvený úzus. Co by ale jeden chtěl od kulturních pracovníků, kteří se jistě pyšní vzácným titulem jejich knihovny, totiž "modrou knížkou"... ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Aneb soutěž, kde Vás po infarktové výhře v řádu několika sto až tisícikorun, pozná každá babka ve vlaku a budete pro ni národní hrdina. A to nedejbože když trefíte bonus a Aleš s neskrývaným nadšením zvolá na celé studio: Ale to je pěkné, vyhrál jste krásných 5500,- Kč a od příště (aby nás to nezruinovalo) začínáme opět na krásném pětitisícovém bonusu za kterým se sem nevyplatí ani jezdit :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Zásadní chybou tohoto pořadu mi přijdou velice obtížné otázky, které jsou po většinu objektivně velmi těžké, musí se dost přemýšlet, jenže v tomto pořadu je na přemýšlení málo času. Tento pořad mi moc nesednul, nechci ho moc kritizovat, ale pro mě je to dost podrůměrná záležitost. Proto hodnotím jen na 30% = ** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama