Reklama

Reklama

Krev mojí krve

  • Francie Le Premier Cercle (více)
TV spot

Koprodukční kriminální thriller, s francouzským hercem Jeanem Renem v hlavní roli, vypráví o otci a synovi, který se snaží uniknout z kruhu krvavého násilí a osvobodit se z rodinných pout, jež ho předurčují k životu mimo zákon.  Milo Malakian je hlavou arménského gangu, jemuž vládne železnou rukou. Přesto by si už rád odpočinul a předal svou "živnost" synovi Antonovi (Gaspard Ulliel). Ten byl sice odmalička vychováván, aby pokračoval v rodinné tradici, jenže když potká Elodii, dívka mu otevře oči. Zamiluje se do ní a náhle vidí, že svět jeho otce je plný násilí a krutosti. Raději by tedy dal přednost obyčejnému životu, ale to znamená tvrdý střet s Milem… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (68)

gotham 

všechny recenze uživatele

Dost chabá snaha o kmotrovský film. Jean Reno si sice odvede svojí práci kvalitně, ale když nemá co hrát... Jediné, co Krev trošku zachraňuje, je právě herecké obsazení, i Ulliel zahrál dobře, a sledovat vývoj vztahu mezi ambiciózním, ale zároveň svědomitým synem a mafiánským panovačným otcem je celkem zajímavé. Celkový příběh je ale bohužel místy až trapný, ostatní postavy odfláknuté, takhle se gangsterka opravdu natáčet nedá. 40% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tuctovka až to hezký není. Někdo si řekne "mám rád takový žánr..", "mám ve filmech rád tohle a tamto..", " a mám rád tyhle dva herce.." a tak vznikne milionkrát viděné klišé ničím výrazné neobohacující takřka o nic. Rena mám hodně rád, ale tady působí jak umělej panák bez špetky charism. V pohodě ho válcuje i tak dost slabý Gaspard Ulliel. To jak to všechno dopadne víme po 5 minutách filmu, takže nám nezbyde nic, na co by sme se mohli těšit. Tak až na konci film překvapí přestřelkou u letadla, která najednou oproti zbytku zapůsobí, a stejně tak Jean Reno, který se na konci ukáže s tím, že mu režisér dovolil vzít si na plac i své charisma. ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Nemal som velké oči a o to lepší je celkový dojem. Krev mojí krve bol seriózny akčňák s vymedzení mantinelmi,kvalitnou hierarchiou hercov a to všetko vo velmi reálnom kontexte. Za tým ale určite je množstvo pedantnej,mravenčej práce. Tlieskam,štvorhviezdičkový dojem vo mne nezanechá príliš akčných záležitosti. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Cos mi to ku*va udělal Jeane? Ty, francouzská ikona těžce akčních parád a rozřechtaných komedií. Pověst Jeana Reno jako vynikajícího herce v dobrých a hlavně zábavných filmech R.I.P. Měla to být krimi o předávání žezla vlády nad arménským gangem a kdyby to bylo o tom jak Harapes předává své baletní piškotky a elasťáčky nadějnému mladému gayovi v taneční škole, tak to vyšlo na stejno. DVDéčko letělo málem i s přehrávačem. Chlapi život je příliš krátký na to, aby se utrácel čuměním na něco podobného. Jdeme na pivo. Jedna * za to, co jsem neviděl a bylo to snad lepší než úvod.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE:Zvuk romanticky nostalgického klavíru podbarvuje většinu scén tohoto komorního příběhu. Slovo komorní je pro mne, madame, synonymem zdlouhavých záběrů, ponoření do nitra postav, psychologických sond a děje na logo z Renaultu. Prostě lahůdka pro baby a utrpení s krutou nudou pro chlapa. Kromě stále skvělého herectví Rena, vás i hošánky rozparádí i pohled na ztepilého kolouška v podání Gasparda Ulliela. Žádné oko ani homokláda nezůstane suché. Doporučuji – bez záruky, po asi 35 minutách jsem rozšlapal vzteky DVD. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Vřele nedoporučuju! :-) Jak jsem "někde tady kolem" psal, že je francouzská kinematografie v rozkvětu, tak toto bylo uvadnutí. Možná se to už i blížilo hnilobě. :-) Jean Reno není všechno, když jsou ostatní telata, a když scénář psalo malé dítě a i to by to zvládlo lépe. :-) Hnus, nebrat... 20% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama