Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Cocacolix 

všechny recenze uživatele

Budete mít pocit, že tento seriál dobře znáte, vyjma nosného pilíře. Postavy jsou propracovaný velice primitivně, každý má svojí úlohu a vlastnost, něco jako "catch-phrase". Dále si přičtěme románek mezi hlavní postavou a hlavní ženskou postavou. Pracují spolu, něco málo je zde vidět, ale za celý seriál se nikam nedoberou (nebo až v posledním díle). Pak tu ještě máme nádherné prostory pracoviště, po kterém se dá dramaticky procházet tak, aby to působilo ještě víc cool a moderně ( ukázkový příklad - House ). Podobných klišé je tu opravdu dost a já bych mohl pokračovat. Ale proč, když je to tak zábavný? Nenudí to, celkem to odsýpá a nenutí vás to moc přemýšlet. Jako seriál k relaxaci či k jídlu je to více než vhodné. Dalším plusem je Tim Roth, protože na jeho práci v seriálu se dá koukat do zblbnutí... A nakonec - sledováním seriálu podporujete ekologii, protože zde mají další šanci již několikrát recyklovaní epizodní herci, kteří hráli v jednom díle všech kriminálek, námořních vyšetřovacích služeb a jim podobných seriálů ;) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně! Floutkovský "rozpustilý" Psych ani hezounský Mentalista mi neseděli. Prostě musel přijít Pan Herec, aby sociální inženýrství a (pseudo)věda zvítězily a donutily mne sledovat pokud možno každý díl. Dodávání zdání (a občas nejen zdání) stoprocentní reálnosti používáním skutečných osobností tomu dává ještě o trochu víc šťávy, a narozdíl od mnoha jiných seriálů mám pocit, že - alespoň hlavní - postavy žijí. Kontroverze je tu sice taková umírněná, ale je to prostě sympatické. A co na tom, že bez House by to pravděpodobně nikdy nevzniklo;) Skvělá "seriózní" zábava. 80% ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Tima Rotha zbožňujem a v tomto seriáli celkom dobre využíva ešte aj svoj vek. Trochu z toho síce vytŕča neoriginálna snaha o novú postavičku v štýle Horatia (CSI:MIAMI), ale aj tak je Roth tým, kto seriál ťahá. Jednotlivé príbehy ale nie sú až také výnimočné a vedľajšie postavy mi nie sú až také sympatické, aby som šiel nad tri... Politická nekorektnosť ale určite poteší... MENTALISTA mi prišiel občas o niečo hravejší... ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě ze začátku hodně zaujal spíše z osobního zájmu o psychologii. Fascinovaly mě jednotlivé rozbory výrazů a začala jsem podrobněji studovat "facial expressions". Nicméně základní výrazy a jejich rysy jsem zvládla za chvíli a ty ostatní no...to už je věda, do které se radši sám nepouštět, takže asi tak. Další série, kdy už nebylo divákovi nic moc vysvětlováno pro mě ale nějak postupně ztratily kouzlo. Váhám mezi tři a čtyři, asi to časem snížím, protože už jsem to po druhé sérii vzdala. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z výrazných britských excelentních asociálů moderní doby:) Zajímavý koncept seriálu si mě získal, ale myslím, že je to jeden z těch seriálů, který stojí především na charismatu a síle osobnosti hlavní postavy. To ona nás dokáže přitáhnout k obrazovce, dokáže v možných slabých chvílích utáhnout vše ostatní a díky ní často dokážeme přehlédnout i nějaké ty scénáristické "nedostatky." V případě Anatomie lži však nemohu říct, tak jako třeba v případě Dr. House, že celkové zpracování a scénář jsou pro mě zcela geniální. Často mi nějaké situace či odhalení nepřijdou příliš věrohodné a pravděpodobné, někdy až dokonce přehnané. Nebývá to však často. Ostatní herecké obsazení je vydařené a sympatické, nikoliv však více propracované. Dialogy a samotné postupy odhalení jsou na vysoké úrovni, často se silným působením. To vše tak však často působí díky charizmaticky, neomylně a houževnatě vedoucímu Calu Lightmanovi. Toto je zkrátka "show" toho malého Brita s krásným nosem, Tima Rotha:) ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama