Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z výrazných britských excelentních asociálů moderní doby:) Zajímavý koncept seriálu si mě získal, ale myslím, že je to jeden z těch seriálů, který stojí především na charismatu a síle osobnosti hlavní postavy. To ona nás dokáže přitáhnout k obrazovce, dokáže v možných slabých chvílích utáhnout vše ostatní a díky ní často dokážeme přehlédnout i nějaké ty scénáristické "nedostatky." V případě Anatomie lži však nemohu říct, tak jako třeba v případě Dr. House, že celkové zpracování a scénář jsou pro mě zcela geniální. Často mi nějaké situace či odhalení nepřijdou příliš věrohodné a pravděpodobné, někdy až dokonce přehnané. Nebývá to však často. Ostatní herecké obsazení je vydařené a sympatické, nikoliv však více propracované. Dialogy a samotné postupy odhalení jsou na vysoké úrovni, často se silným působením. To vše tak však často působí díky charizmaticky, neomylně a houževnatě vedoucímu Calu Lightmanovi. Toto je zkrátka "show" toho malého Brita s krásným nosem, Tima Rotha:) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších seriálů novodobé historie ! Tima Rotha můžu jako herce, znám ho především z Tarantinovských taškařic a i tady dokazuje, že je prostě kvalitním hercem. Pokud navážu na tento seriál, taky by mi asi cukal koutek, když by se na mě tento maník upřeně koukal...................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Dr. Lightman v podaní Tima Rotha spolu zo svojím vyšetrovacím tímom dokáže spozorovať na človeku za pomoci gest, mimik, pocitov, hĺbky či tonu hlasu či človek hovorí pravdu alebo jednoducho lže. Síce nie som fanda Tima Rotha, ale táto rola mú neuveriteľne svedčí a ľahko mú to človek dokáže uveriť. Dúfam, že s pribúdajúci počtov dielov resp. sérií nebude kvalita tohto pre mňa dosť zaujímavého seriálu klesať a udrží sa aspoň na takej úrovni ako mala 1 séria. Pre mňa po 1 sérií 80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po první sérii je jasno v jedné věci, a to, že je to velice dobře našlápnutej seriál. První díly byly skvělý, jsem strašně zvědavej jak se to vyvine dál. Tim Roth v roli Cala Lightmana exceluje. I zbytek týmu je přijatelnej, ať už Dr. Fosterová (K. Williams) nebo přirozený talent Ria Torresová (M. Raymund) a postava podivína Lokera (B. Hines) nesmí chybět . Jedinej kdo mi vadí je Calova exmanželka. Libí se mi to jak je seriál postavenej, rozhodně to není propaganda toho jak všechno skvěle funguje v USA. Nejlepší případy jsou dělníci, nebo odpalování bomb. *** Druhá série, a jde se dál. Dozvídáme se více o postavách, o jejich příbězích, tak jak to klasicky bývá v druhých sériích. Jen těžko to jde, ale přibývají i kontroverzní případy. Občas potěší vedlejší role nějakého herce, který později ovládl jiný seriál (Adams - Suits nebo Greenfield - New Girl). Jsem rád, že ubyla exmanželka, i když problémům rodinného charakteru jsme se nevyhnuli. Nejvíce mě bavili díly s pokerem, s pornoherečkou nebo z války a s únosem přítele Fosterové. Celkově závěr série gradoval velice dobře a já se těším na Calovo vyšetřování i v další sérii. *** Závěrečná série potvrdila pouze to, že seriál je velice zajímavej a že se připsal na listinu těch, které končí otevřeně a zasloužili by si pokračování či alespoň zakončení. I když je fakt, že v porovnání se druhou už mě tahle série nebavila tolik. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 7.3.2010 + SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = upresním - TIM ROTH ako odborník na neverbálnu komunikáciu (niečo ako naša slovenská sexica OĽGA ŠKVARENINOVÁ, len ROTH sa tvári viac cool) spolupracuje s prokuratúrou a políciou ako konzultant. Na základe jeho analýz dokážu v úvode tzv. "pre-air" pilotnej epizódy vyšetrovatelia napr. určiť miesto ďalšieho činu bombového útočníka. Dnes sa pozriem na regulérne odvysielaný pilot a ak ho tvorcovia zásadne nepozmenili, dovolím si konštatovať, že napriek mojim veľkým očakávaniam je to koncentrovaná nuda tak okolo 3 hviezdičiek (UPDATE: Regulérny pilot je o 1 nepodstatnú minútu kratší. Nič zásadné sa teda neudialo.). SHARK mal WOODSa a pohorel, a tomuto tiež veľkú životnosť nedávam. Ale ak sa mýlim, mea culpa. :-) MENTALIST je skrátka lepší a zábavnejší. Ohodnotím po zhliadnutí viac epizód. (23.1.2009) ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)

Reklama

Reklama