Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z výrazných britských excelentních asociálů moderní doby:) Zajímavý koncept seriálu si mě získal, ale myslím, že je to jeden z těch seriálů, který stojí především na charismatu a síle osobnosti hlavní postavy. To ona nás dokáže přitáhnout k obrazovce, dokáže v možných slabých chvílích utáhnout vše ostatní a díky ní často dokážeme přehlédnout i nějaké ty scénáristické "nedostatky." V případě Anatomie lži však nemohu říct, tak jako třeba v případě Dr. House, že celkové zpracování a scénář jsou pro mě zcela geniální. Často mi nějaké situace či odhalení nepřijdou příliš věrohodné a pravděpodobné, někdy až dokonce přehnané. Nebývá to však často. Ostatní herecké obsazení je vydařené a sympatické, nikoliv však více propracované. Dialogy a samotné postupy odhalení jsou na vysoké úrovni, často se silným působením. To vše tak však často působí díky charizmaticky, neomylně a houževnatě vedoucímu Calu Lightmanovi. Toto je zkrátka "show" toho malého Brita s krásným nosem, Tima Rotha:) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dr. Lightman je mentálny Rambo, na ktorého by nemal ani Dr.House krížený s MacGyverom, pretože by ich hneď prečítal. Na Lie to Me som sa tešil aj pre výborný námet z prostredia, ktoré mi je blízke. Nemám problém s nadsázkou (prekonal som to už po druhom diely), mám problém so značnou "stupiditou" a opakovaním storylinov v každej jednej časti, ktorá prebieha asi nasledovne: problém, je prizvaný tím Dr. Lightmana, rieši sa problém, tí čo mali byť podozrivý nie sú, Dr. Lightman vždy presne zistí kto klame a kto nie, povie to danej osobe, tá sa hneď (!) k všetkému prizná a spustí sebaspytujúci monológ, záver. Ach jaj, nuda s miernym ironickým pousmiatím boli prítomné skoro stále...Do druhej série sa mi nechce... ()

Reklama

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Dr. Lightman v podaní Tima Rotha spolu zo svojím vyšetrovacím tímom dokáže spozorovať na človeku za pomoci gest, mimik, pocitov, hĺbky či tonu hlasu či človek hovorí pravdu alebo jednoducho lže. Síce nie som fanda Tima Rotha, ale táto rola mú neuveriteľne svedčí a ľahko mú to človek dokáže uveriť. Dúfam, že s pribúdajúci počtov dielov resp. sérií nebude kvalita tohto pre mňa dosť zaujímavého seriálu klesať a udrží sa aspoň na takej úrovni ako mala 1 séria. Pre mňa po 1 sérií 80% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dokola se opakující stavební prvky ("to je pravda" a "to je lež") jsou vynalézavě obměňovány. Občas je nějaký díl stylizován jako špionážní thriller, IRA naháněčka, soudní drama, hostage drama atd. atd. Zásadní pozitivum seriálu je Tim Roth v hlavní roli (stále víc si uvědomuji, jak ho už dlouho mám v oblibě). Ten se díl od dílu víc a víc uvolňuje a herecky kouzlí. Občas se vyskytne odbourávající hláška (- "vidím, že mezi vámi a vaší exmanželkou je spousta chemie" - "ano, tohle se dá říct i o Černobylu"), ale je skvělé, že by fungovalo i bez nich. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda s místy výbornym Rothem, jindy zase neskutečně špatně přehrávajícím, ale pořád je to nuda a hlavně blbost. Blbost tohohle vyšetřovacího způsobu je totiž příliš naroubovaná na příběhy, kde se ostatní vyšetřovací praktiky absolutně nevyužívají, takže nakonec se jde za katr na základě toho jak se kdo xichtí. Lie to me je seriál, který má typicky "Houseovský" model "třicet pět minut vyšetřování, pět minut rozplétání a závěrečná pointa doplněná hudbou". Problém je ale právě nelogičnost a nezáživnost celku. Prostě blbost. Škoda Rotha. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)

Reklama

Reklama