Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z množstva krimi seriálov, ktoré zaplavili naše obrazovky. Je to trochu iné, čo v mnohých určite vyvolá vlnu nadšenia. Mňa tieto kozmetické zmeny až tak nezasiahli, Lie to me je pre mňa stále relatívne tuctové krimi a tá hlavná premisa s čítaním tvárí mi pripadá skôr ako sci-fi. Tim Roth ale môže byť rád, že mal istý čas konštantný (určite solídny) príjem. Ak by som to videl viac krát za sebou, možno by som sa namotal. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Americkému dobytku sa vlna všemožných (a nemožných) CSI asi zunovala. Snaha nadviazať na staré kriminálky ich novými, pestrejšími variáciami, je ale prekvapivo podarená. Podobne ako geniálny Dexter, zábavný Castle a ľahučko nadpriemerný Mentalista, aj Klamári vytŕčajú zo šedého priemeru vďaka trochu nadprirodzenej alebo minimálne netradičnej postave. Veľká filmová hviezda, Tim Roth, rozhodne nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale hereckého talentu nemá málo a ako policajný psychoanalytik je rozhodne presvedčivý. Uvidíme, koľko originality ponúkne seriál v širšom rozsahu, zatiaľ mi to ale pripadá svieže a príjemné. UPDATE: Neblahá predtucha sa naplnila, Lie to Me rýchlo upadá do priemeru, a začína sa podobať CSI sračkám. Škoda premárneného potenciálu. (60%) ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dokola se opakující stavební prvky ("to je pravda" a "to je lež") jsou vynalézavě obměňovány. Občas je nějaký díl stylizován jako špionážní thriller, IRA naháněčka, soudní drama, hostage drama atd. atd. Zásadní pozitivum seriálu je Tim Roth v hlavní roli (stále víc si uvědomuji, jak ho už dlouho mám v oblibě). Ten se díl od dílu víc a víc uvolňuje a herecky kouzlí. Občas se vyskytne odbourávající hláška (- "vidím, že mezi vámi a vaší exmanželkou je spousta chemie" - "ano, tohle se dá říct i o Černobylu"), ale je skvělé, že by fungovalo i bez nich. ()

Cocacolix 

všechny recenze uživatele

Budete mít pocit, že tento seriál dobře znáte, vyjma nosného pilíře. Postavy jsou propracovaný velice primitivně, každý má svojí úlohu a vlastnost, něco jako "catch-phrase". Dále si přičtěme románek mezi hlavní postavou a hlavní ženskou postavou. Pracují spolu, něco málo je zde vidět, ale za celý seriál se nikam nedoberou (nebo až v posledním díle). Pak tu ještě máme nádherné prostory pracoviště, po kterém se dá dramaticky procházet tak, aby to působilo ještě víc cool a moderně ( ukázkový příklad - House ). Podobných klišé je tu opravdu dost a já bych mohl pokračovat. Ale proč, když je to tak zábavný? Nenudí to, celkem to odsýpá a nenutí vás to moc přemýšlet. Jako seriál k relaxaci či k jídlu je to více než vhodné. Dalším plusem je Tim Roth, protože na jeho práci v seriálu se dá koukat do zblbnutí... A nakonec - sledováním seriálu podporujete ekologii, protože zde mají další šanci již několikrát recyklovaní epizodní herci, kteří hráli v jednom díle všech kriminálek, námořních vyšetřovacích služeb a jim podobných seriálů ;) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

první,co mi vyrazilo dech,bylo zjištění že tim roth hraje v seriálu.paráda!to zkoumání lidského xichtu je perfektní,kdy člověk lže a kdy mluví pravdu poznáte podle pohledu,posunutí obočí a tak!doufám že to moc lidí nekoume,páč lhaní je prostě jediná přirozená obrana:-)český dabing opět zazdí všechno nejlepší,doporučuju originál,tim roth je pak úplně jiná postava. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)

Reklama

Reklama